Malatya'da hac farizesini yerine getirmek üzere başvuruda bulunanların sayısının 3 bin 069 kişi olduğu Müftü tarafından açıklandı.
Malatya Müftüsü Bekir Gerek, 4 Temmuz-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılan hac başvuruları ile ilgili olarak verdiği bilgide, geçtiğimiz yıl hacca gitmek üzere başvuru yapanların sayısının 2 bin 383 kişi olduğunu belirterek, "Bu yıl yapılan başvuru sayısı 3 bin 69 kişi olarak gerçekleşti. Bunun 643 kişisi, geçen yıl başvuru yapıpta hacca gidemeyenlerin başvuru yenilemesi ve 2 bin 435'i ise bu yıl yapılan başvuru." şeklinde bilgi verdi.
Müftü Gerek, geçtiğimiz yıl haca gitmek için başvuruda bulunan 2 bin 383 hacı adayından bin 308 kişinin hacca gidebildiğini belirterek, 854 kişiye ise hacca gitmeleri için sıranın gelmediğini kaydetti.