SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hacı Hüseyin Kölük Meslek Lisesi Öğrencilerine Avrupa'da Staj

Hacı Hüseyin Kölük Meslek Lisesi Öğrencilerine Avrupa'da Staj
A- A+ PAYLAŞ

Erasmus+ Mesleki Eğitimde Öğrenci ve Personel hareketliliği KA1 kapsamında Hacı Hüseyin Kölük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Ağ Sistemlerinde İstihdam Odaklı Avrupa Stajı' projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Onaylanan proje ile Bilişim Teknolojileri alanında okuyan 12 öğrenci Portekiz stajlarını başarıyla tamamladılar. 12 öğrenci ise Fransa'da üç hafta süreli stajlarına devam ediyor. Evsahibi dört bilişim firmasında staj yapan öğrencilerin bilişim teknolojisi alanında ağ sistemlerinde yeni teknolojileri tanımaları, mesleki becerilerini geliştirmeleri ve istihdamlarını arttırmaları hedefleniyor.

Okul müdürü Mehmet Emin Yeşilkaya, geçmiş yıllarda da Erasmus+ programı kapsamında birden çok proje yürüten okulun deneyimli bir proje ekibine sahip olduğunu söyledi.

Yeşilkaya, yürütülen proje ile “Bilişim Alan Öğrencilerinin dört refakatçı öğretmen eşliğinde Avrupa’daki işletmelerde staj yaparak Ağ sistemleri kurulumu, ağ hizmetlerinin kullanımı ve yönetimi, ağ güvenliğini tanıma, güvenlik tehditlerini önceden tespit edebilme ve önleme, ağ kullanıcılarına düşen görevleri bilme ve sorunlara çözüm üretebilme, kablosuz ağ güvenliği gibi konularında bilgi, becerileri artacaklarını, öğrencilerin mevcut bilgisayar ağlarını daha verimli hâle getirmek için güvenliğini almada çözüm üretebileceklerini bildirdi. 

Yeşilkaya, karşılaşılan sorunlara önce veya sonra hızlı bir şekilde müdahale edebilme becerisine sahip olacaklarını; ileri teknolojileri, yenilikleri, yöntemleri ve uygulamaları öğrenecekleri, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecekleri; ağ güvenliğinde iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yeterliliklerle donatılmış olarak mezun olmaları ile istihdamlarının artacağı yabancı dil becerilerini geliştirecekleri farklı kültürleri tanıyacaklarını ifade etti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız