SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hacı Öznur' ve 'Hacı Ahmet' Oldular

'Hacı Öznur' ve 'Hacı Ahmet' Oldular
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ile Ahmet Çakır'ın bu hac döneminde 'hacı' oldukları bildirildi.

2022 hac döneminde Mekke ve Medine'yi ziyaret ederek hac farizasını tamamlayan Öznur Çalık ve Ahmet Çakır, bu nedenle Malatya'daki 15 Temmuz etkinliklerine de katılamamışlardı. İki milletvekilinin hac ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndükleri bildirildi.

Milletvekili Çakır ve Çalık, hac ziyaretleriyle ilgili olarak sosyal medyalarında paylaşım yapmazken, Çalık'ın 12 Temmuz'da Afrikalı bir bebekle 'Bayram Şekerleri' etiketiyle paylaştığı fotoğrafın, hac ziyareti sırasında çekildiği değerlendirilen ve kendisi tarafından çekilen tek fotoğraf olurken (üstteki fotoğraf), Recep Peri adlı bir sosyal medya kullanıcısının 3 Temmuz'da paylaştığı, Çalık ve eşi Kenan Çalık'ın birlikte görüldüğü fotoğrafın da (aşağıdaki fotoğraf), hac ziyaretinde çekildiği değerlendiriliyor.

Yine Ahmet Çakır'ın hac ziyaretinde Malatyalı hacılardan bir grupla çekilen fotoğrafı da (aşağıda) Çakır'ın dışındaki bir kaynağa ait. Fotoğrafı, 40. kez hac organizasyonu düzenleyen Mustafa Karmış'la ilgili haberde İhlas Haber Ajansı yayınladı.

Daha önce umre ziyaretleri yapan milletvekillerinden Çalık, 2017 Aralık ayında, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'la gittiği umre dönüşü türban takmaya başlamıştı. Türbanlı olarak ilk kez 31 Aralık 2017'de AKP'nin Yeşilyurt İlçe Kongresi'nde partililerinin karşısına çıkan Çalık, "Evet, uzun zamandır kapanmayı düşünüyordum. Yüce Rabbim nasip etti. Umre vazifemizi yaptık. Allah kabul etsin, inşallah. Gönlünde olan herkese nasip eylesin" açıklamasını yapmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • Malatya (1 yıl önce)
    Malatya haber. Com Dini siyasete alet etmek nasıl kötü ise Dine açıktan saldıramayıp bu gibi yolla dinin önemli bir şartı olan hac ibadetini küçümsemeniz de doğru değil söz konusu kişileri eleştirin hatta haklı olabilirsiniz ama sizin 'hacı' tabirinizle din, inanç, değerleri küçümseyemezsiniz dine olan farklı tavrınızı bu yolla kamufle mi ediyorsunuz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ali /ihlas finans mudisi (1 yıl önce)
    Günahlar gitti pirupak oldular hamdolsun ..bu iş bu kadar basit
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Hacı olmak kolay da sonrası tam bir sınav. Hepimiz her konuda dikkatli olmalıyız ama bu mevkide olup bu sıfatı kazananlar çok daha dikkatli olmalı. Öylesi bir yerde tövbe istiğfar edildikten sonrası çok daha önemli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Yeni açılan devlet hastanesi (Eski Devlet Hastanesi - 2.Ordu Karargahı yanı) personel alımı listesi bu hacımın elinden geçiyor. Araştırmaya personel alınacak, yine bizim hacı... Kantin ihalesi, hacııı... Tayin işleri, hacı da hacı... Mal mülk işleri, aha yine hacı... Allah kabul eder mi? ALLAH, ALLAH, ALLAH !
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Erenler (1 yıl önce)
    İktidara yakın olan zevat, Kimse size partinizden caz geçin demiyor. Allah, Herkese münevverlik nasip etmez. Kör olmayın, yeter. Ben bir şey bilyorsam o da şu ki; Hac farizasının kabul kapısının anahtarı; Helalleşmek ve Gönül Almaktır. Şifreyi geçersiz kılan da yıkık gönüldür. Onun için kimse kendini kandırmasın. Allahı Zaten Kandıramazsınız. Onun için bilinsin ki Kabenin kapısının anahtarı müminin yüreğindedir. Arabistan çöllerinde aramayın. Bunu ben değil, Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri Mesnevisinde söylüyor. Anlayana... Anlamayana, Tokmaklı Davul zurna bile az.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bülbülses (1 yıl önce)
    Bugüne kadar bir çok haber yapıldı ama son zamanlarda MTÜ ile ilgili yapılan haberlerin durmasını çözemedim açıkçası, son gelen bütçenin de aynı şekilde şahsi olarak kullanılmasından yolsuzlukların aynı şekilde devam ettiğini anlayabiliyoruz rahatlıkla. Büyücülü yönetim aynen devam ediyor icraatlerine ama haberler duruyor tabi bu bir şaşkınlık oluşturdu. Bu şu soruyu akla getiriyor dürüst tarafsız gazetecilik ilkesi acaba mangırlar ile değişebiliyor mu para her kapıyı açıyor mu çünkü bu yönetim süreci aynen devam ettirmek için her türlü boş vaati ve maddi kaynağı verebilir aldıklarının yüzde biri yeterli sanıyorum.... Son bir not Arzularımız o kadar şiddetlidir ki bazen birbirimizi parçalamak isteriz. Ama topluluk duygusu bizi durdurur. Lütfen not edin: İşte bu, neredeyse ahlakın tanımıdır.
    Editörün Notu: Keşke, bulbulsesrecep@hotmail.com diye teneke bir adres ve isim yazmayıp, delikanlıca adını soyadını ve sonra da bildiklerini yazsaydın da, seni dikkate alsaydık. Bizim o mevzuda neler yaptığımız, neler yazdığımız, neleri gündeme getirdiğimiz ortada ve daha sayfalarda duruyor. Sizin gibi ne idüğü belirsiz 'tırsık'ların gazıyla değil, biz gerçekte gazetecilik refleksleriyle işimizi yapıyoruz. Onlarca haber yazdık, onlarca konuyu gündeme getirdik ve tamamının imzası da 'malatyahaber.com'dur. Ama yapılanların sizin gibi karakter arızalı 'tırsık'ların da böyle 'boş beleş' değerlendirmesine malzeme olması moral bozucu.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Editör kusura bakma ama kullandığın dili sevmedim.. teneke tırsık vs uymamış bu sayfalara...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ne yazık ki editöre katılamıyorum çünkü bu haber sitelerinde tüm yorumlar sahte isimlerle yazılıyor o zaman yapılan yorumların hepsi geçersiz gibi oluyor bir de yorumda zaten bu haber sitesinin haber yaptığı söylenmiş ama hiç bu konulara değinmeyen ve hatta değinmeden gazetecileri yazmış gerçejtende bu şekilde etliye sütlüye dokunmayan kendi işleri yolunda gitsin diye susan çok gazeteci var
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Sayın editör tarasız olduğunuzu düşünmüyorum 4 senedir Büyükşehir ile ilgili ciddi bir haberiniz yok su zamanlı ulaşım zamlı 49 yıllığına yimpaş binasının kiraya verilmesi personelleri tehdit Gürkan nın oğlunun daire başkanlığı yapılması vs vs hangisinin haberini yaptın akabinde bakanlıklardan gelen para ile hizmet yapıp ben yaptım demeyi eleştirdin sadece mtü üniversitesini eleştirmek ile olmuyor madem haksızlık var madem eleştiri var herkese göre yaparsan bizde tarafsız olduğuna inanırız
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Admin,görüşünüz ya da kaleminiz ne olursa olsun böyle bir kurumu temsil etmeden önce kurumsal iletişim hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.Kendinize gazeteci diyorsanız eğer en azından lisans yıllarınızda bunu öğrenmiş olmalıydınız.Bu şekilde mahalle ağzıyla konuşur gibi argo terimlerle cevaplar vererek kurumunuzu zedelersiniz.Malatya'nın belki de en çok okunan yerel sitesi olma unvanına sahipsiniz, bunu iyi kullanıp daha medeni bir şekilde temsil etmeniz etmelisiniz.Bu şekilde argo kabadayıca değil...Ayrıca yorumda bu kadar çirkinleşmenizi gerektirecek kadar tahrik edici şeyler yok.Belli ki bir şeylerden şüphelenip yazılmş.Nasıl ki gazeteci edindiği bilgiler doğrultusunda haber yapmada özgürse,vatandaş da şüphelendiği şeyler hakkında fikrini dile getirmede özgürdür...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kendi adımızı ve mailimizi neden paylasalim ki ama söz sana 2023 ten sonra paylascz birde teneke vs hiç yakismamis sizlere belki de yakışmıştır !
    %63
    %37
    Yanıtla
  • sayın editör, bu haberi ayırarak ve sizin notunuza binaen ,yeri gelmişken yazayım dedim.tüm sorumlulukları üzerimize alarak ve bu bilinçle çeşitli haberlere yaptığımız yorumlar çoğunlukla %90 oranında yayınlanıyor.dikkat ediyorum da ısmarlama veya yağlama haberlere karşı yorumlarımız yayınlanmıyor.buna ne diyeceksiniz.eğer sadece habercilik ilkesi kanalınızda hakimse gösterin ,cımbızlama yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Allah haccınızı mebrur eylesin gitmeyenlerede nasip etsin eleştiri yapan arkadaşlar paylaşılan resimler ne Ahmet Çakır nede Öznur hanım tarafından paylaşılmış onlar Allah rızası için hac farizasını yapmaya gitmiş siz eleştirerek vebale girmeyin
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Öznur ablamiz kendi sayfasında var. Ac bak Bunlar reklamı sever
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan kaya (1 yıl önce)Hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    öznür ablamın yüzüne nur doğmuş maşallah.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Zibetra (1 yıl önce)
    Din üzerinden siyaset loading!..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • sahipsiz dedini de aklıma geldi (1 yıl önce)
    Konuyla alakası yok ama ağırıma giden bir konuya değinmek isterim.Beylerderesinin oraya koca f4 ile tanki koymayı aileden akıl 1 tane görevli niye koymazdı? O Uçak gökten mi indi oraya Suriyelilerin uçağın tepesine çıkmış en az 15 kişi.Hepsini zor kullandım indirdim ya 2 tanesi bana artistik yapsaydı kan akardı oradan.Sizin hiç mi agiriniza gitmiyor orada koca ucagi koymuşsunuz üstüne çıkmış adamlar fotoğraf çektiriyor.Adana da aynı sergi var 5 metre uçağa yaklasamiyon zincir ve görevli var hemen düdüğü çalar.Malatya miz bu konuda da sahipsiz.yazik yazık o ucak milli servet en az 65 70 yıl bu ülkeye hızmet etti nasıl o kadar zarar vermelerine izin verirsiniz? Gidin bakın heryerini kırıp sökmüşler
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hayri (1 yıl önce)
    Allah dan korkun adamlar hacca gitmiş kimliği ünvanı ne olursa olsun Allah kabul etsin deyip çıkın nasıl bir kin besliyorsunuzki buna Bile yorum yapmışsınız yazıklar olsun
    %17
    %83
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    hacılar bunların hitap ettiği kesim ayrı.bu kesim bunları camide ,kabe de, medine de,cenazede,düğünde görmezse oy vermez.zaten ülkeyi yöneten bürokrat bir kitle ile, birkaç siyasetci yeter.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Gerçekçi (1 yıl önce)
    Show must go on... (ŞOV DEVAM EDİYOR)
    %81
    %19
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (1 yıl önce)
    şow devam ediyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Aspuzulu (1 yıl önce)
    Belediyeyi sen ve ekibin ciddi zarara uğrattınız .Bir müslüman olarak sana hakkımı helal etmiyorum. Ahirette iki elim yakanda olacak. Bin defa hacca gitsen de kul hakkından yargılanacaksın.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Hacı olmakla kul hakkı yemekte kurtulamaz mahşer günü herkese hesap verecek tabi mahşer gününe inanıyorsa
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kayısı adam (1 yıl önce)
    Hacı olmak kolay, hacı kalmak zordur. Allah kabul etsin diyelim ama umarım artık tertemiz birer sayfa açmışlardır. 2023 haziran seçimleri malatya da ne olur acaba ?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Zorba (1 yıl önce)
    Bu adamlar kura ve çekiliş olmadan nasıl gittiler...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Acı Biber (1 yıl önce)Zorba isimli kullanıcı yorumuna
    Tulumbadan... Pardon Kumbaradan.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ne kurası? kul hakkı yiyerek, talimatla gitmişlerdir. muhtemelen masraflarınıda diyanet ödemiştir. editör neden yayınlanmıyor, yazdıklarım? sana niye dokunuyor ki yazdıklarım.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Siz cennete gidecekseniz eğer kurban olduğum allah beni oraya almasın. Tüm aileni sülaleni zengin ettin, makam verdin. Rektör bacın üniversitenin bütçesini ayın 15 de yatan bütçe si gördü. Yazıklar olsur size.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Roketbalığı (1 yıl önce)
    Maşallah bir güzellik gelmiş
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Roketbalığı (1 yıl önce)Roketbalığı isimli kullanıcı yorumuna
    Burdaki ironiyi anlamayan kişilere selam olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 yıl önce)
    Hac işini siyaseti bıraktıktan sonra yapsa daha iyiydi. Ama günahları hac da zor temirler. Bacısını kim getirdiyse o da çekecektir ahirette. Siyasetçilerin içinde hac işini kullananı da var. Millet fakirlikten ağlarken kendi marka ayakkabı ile geziyordu. Lüks villasında keyf yapıp çocukları yurtdışında lüks yaşarken gariban çöp topluyor, ekmek arıyordu. Allah bunu kimseye koymaz. Niye Malatyaya yöneticilik yapıyorlar o zaman? Adalet ve hak yapamıyorlarsa.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Öznur hanımın Hacı olmasına en çok da bazı yakınları üzülmüştür. Örneğin, rektör bacısı ve ablası ile yeğenleri artık haksız yere talepte bulunmazlar veya rektör olan bacısı "Beni ikinci kez rektör yap' diyemez. Çünkü Öznur Hanım artık hacıdır ve liyakatsız ve haksız atamaların, özellikle de kul hakkı yemenin çok büyük günah olduğunu artık daha bilmelidir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mustafa Kemal (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Biz ne hacılar gördük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    ALLAH'tan korkan hacca gitmemiş olsa bile kul hakkı yemez, haksızlık yapmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sende dürüst ol herzaman , yegenim
    %19
    %81
    Yanıtla