SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hafif Meşreplikten Başka Bir Şey Değil"

0
Güncellendi - 2016-12-30 01:31:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, yılbaşı kutlaması tartışmalarına değinerek, “İslam coğrafyası can pazarına dönüşmüşken, ülkemiz zor bir süreçten geçerken Müslümanların yılbaşı kutlamalarıyla meşgul olması bana göre kültürel anlamda hafif meşreplikten başka bir şey değildir” dedi.

Türkiye ve İslam dünyası 2017 yılına terörün, acının ve gözyaşının gölgesi altında girmeye hazırlanırken, İl Müftüsü Ümit Çimen, yaptığı açıklamada yılbaşı kutlaması tartışmalarının son derece gereksiz ve önemsiz olduğunu kaydederek böyle bir dönemde Türk Milletinin eğlenmesinin yakışıksız olacağını belirtti.

Yılbaşı kutlamalarının Türk kültürüne ait bir şey olmadığının altını çizen Çimen, “Özellikle yılbaşı kutlamalarının Müslüman bir toplumda olmaması lazım eğer yılbaşı kutlayan Müslüman toplumlar varsa bu kültürel ve ahlaki yozlaşmanın belirtisidir. Hele hele böyle bir dönemde, hele hele İslam coğrafyası can pazarına dönüşmüşken, ülkemiz zor bir süreçten geçerken yılbaşı kutlamalarıyla Müslümanların meşgul olması bana göre kültürel anlamda hafif meşreplikten başka bir şey değildir” diye konuştu.

Çimen, yılbaşının takvim değişikliğinden başka bir şey ifade etmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Milletler mensubu oldukları inancın, kültürün, tarihin, medeniyetin sancısını, kaygısını çekmiyorlarsa her şeylerini kaybederler. Bizi biz yapan değerlere bugün, dünden daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Yılbaşı bizim için bir takvim değişikliğinden başka bir şey ifade etmemeli” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Kırmızı Beyaz (5 yıl önce)
    Hadi oradan o müftü tarihi iyi bilir Kültürümüzü de iyi bilir. kültürel anlamda hafif meşrep lik demiş . kelimeleri iyi sećmiş ve bilinçli yerli yerinde kullanmış . teşekkür ler milli adam.varsın onlar rahatsız olsunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Siz önce şu cami görevlilerini bir denetleyin. Oturduğunuz o lüks makamdan bi dışarı çıkın. Şöyle sıradan bir caminin lavabosuna gidin görün sonra konuşun. Camilerimiz namaz vakitleri dışında sahipsiz. Görevli imamlık hariç her işle uğraşıyor. Tıpkı sizin gibi. Bu ülkede ilk önce düzeltilmesi gereken sizlersiniz. Sizler görevinizi laikiyle yapsaydınız ülkemiz ve İslam coğrafyası bu hale gelmezdi. Sizlere hakkımı helal etmiyorum müftü bey…
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (7 yıl önce)
    Adamın sırtından vergisinden maaş al evini çoluk çocuğunu besle geçindir ondan sonra adamın özeline karış bunun neresi medeni efendinin A.i.H.M. içtihat kararlarından habersiz yaşıyordur acık hoşgörü edebiyat kültür sevgi Allah aşkına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Hafif meşreplik Fetöcülerle işbirliği yapanlara yakışır sayın müftü önce müftülüğün içini temizleyin insanları bölmekten vazgeçin ülkemizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Müftü seni ne ilgilendirir sen önce o vaaz veren imamlarına bak neye hizmet ettiklerini cok iyi biliyoruz cumalara insanin gidesi gelmiyor yaptığınız algı operasyonuu
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (7 yıl önce)
    Türk dil kurumuna göre hafif meşrep "içinde bulunduğu toplumun kurallarıba uymayan kadın" demek. Müftü 1.cinsiyetçilik yapmış 2.saçmalamış 3.aynı hassasiyeti bazı yurtlardaki çocuk tecavuzlerinde göstersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    • Bir Türk VE Müslüman olarak, kimsenin kimliği ile ilgilenmiyorum. Bu Güzel Vatanımızda insanlar barış ve huzur içinde insanca yaşamasını ve Vatanımıza kimsenin göz dikmemesini istiyorum. Hatta tüm insanların dünyanın neresinde olur ise olsun insanca, barış ve huzur içinde sağlıklı bir şekilde yaşlanmasını diliyorum. Kötüler ve kötülük insanların bir birine güzel ve iyi niyetle yaklaşması ile son bulacağına inanıyorum. Yaşasın iyilik, yok olsun kötülük.FETVA VERİLECEK ONCA SORUN VARKEN ; HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK MI SAYIN MÜFTÜ SANA NE MİLLETİM YILBAŞISINDA.
    0
    0
    Yanıtla
  • helal olsun sana kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülay Çamur (7 yıl önce)
    Müftü bey şunu iyi bilsin biz yılbaşını kutlayacaksak Türk gibi kutlarız Hiristiyan gibi veya Arap gibi değil. Geleneklerimiz göreneklerimiz ve adetlerimizin bize öğrettiği ölçüde 2017 yılının hayırlara umutlara huzura sağlığa ve barışa vesile olması 2016 yılında vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin olmaması temmenisiyle duayla ve umutla ve bilhassa yüreklerin sevdasıyla kutlarız. Ne yobaz ne ateist varsın benim Türk toplumum gönlü nasıl istiyorsa öyle kutlasın. Günahdır değildir tartışmasınıda doğru bulmuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülay hanım, sizin gibi aydın ve ileriyi gören insanlar oldukça, bu ülke yobazlara teslim olmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selma (7 yıl önce)
    Katılıyorum müftüye. Evet bu kadar şehit verilirken İslam coğrafyası can pazarı haline gelmişken ne kutlaması. Bak adamlar ne açılışları görkemle yapıyor, ne seçim müzikleri hala bangır bangır çalıyor insanlar bu müzikle gaza getirilip oynatılıyor (hem de şehitleri anma programında)ne kendi çocuklarının düğünlerine milyon dolarlar dökülüyor ne de saraylarda yaşıyorlar. ? Ha bir de kültürleri olsun diye söylüyorum Türklerde Nevruz'u bir okusunlar belki yılbaşıyla bir bağlantı kurarlar ☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    SAYIN MÜFTÜ BU GÖRÜŞLERİNİZİ BİZE YUTTURAMAZSINIZ. HERKESE ALLAH DÜŞÜNECEK AKIL VERMİŞ. O KADARINI İNSANLAR KENDİLERİ DE DÜŞÜNEBİLİR EN DOĞRU OLANA KENDİLERİ KARAR VEREBİLİR. SİZİN AKLINIZA İHTİYACIMIZ YOK.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    Yokmu ya soyle cikacak yonetici sen isine bak halkima nasil hafif mesrep dersin diye? ama zor ancak ayristir bol yonet
    %0
    %100
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    yazik milleti bu cekismeye itmenin sonucu kavga saygisizlik cekismeden baska birsey getirmez. artik sunu duymak istiyorum yoneticilerden burasi Demokrat bir ulke herkes ozgur namazda kilar yilbasida kutlar herkes birbirine saygili olmali. ama yok nasil bolecekler milleti
    0
    0
    Yanıtla
  • namık kemal (7 yıl önce)
    her türlü düğün, kutlama bilimum organizasyon yapılmasın artık bari bundan sonra.yılbaşının hıristiyanla, yahudiyle müslümanla ne alakası var? yen bir yıl başlıyor, insanlar da Kemal beyin de belirttiği gibi isterse dua eder isterse tombala oynar, mandalinasını yer, bir şekilde vaktini geçirir.kime ne zararı var?
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (7 yıl önce)
    Müslümansanız bu sizin bayramınız değil. islam dışındaki din mensuplarına benzememek gerektiğini peygamber efendimiz(s.a.s) bizlere öğretmiştir . Yok hristiyansanız kutlayın ama şunuda bilin ki Allah katında tek din İSLAM dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah birdir.Dinde birdir.Bunun islami-Hiristiyani olmaz. dini bölmüsler biz hala o bölünmüslügün kavgasini yapiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Herkesin istediği gibi yaşamaya ve eğlenmeye hakkı vardır.Kuran'da olmayan şeyleri din adamlarının yorumlamaya hakkı yoktur.Ülkemiz son yıllarda çok kötü günler geçiriyor.Halkımız sıkıntılı belli bir kesimin dışında yokluk ve yoksulluk içinde yaşam sürdürmeye çalışıyor.Yılbaşında yeni yılı kutlamak isteyenlerin lükse kaçınmadan aşırı tüketim yapmamaları uygun olur düşüncesindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    Yılbaşı kutlamaları Türk kültürüne ait değil imiş! Sayın Müftü'nün tarih bilmediği kesin. Ayrıca 24-25 aralık ile 31 aralık arasındaki farkı bile bilmediği bir başka gerçek. Evet bir tarihten ibarettir özünde. Sonuçta 1 yılın bittiğini, yeni bir yılın başladığını ifade eder. Siz de Sayın Müftü Yılbaşı gecesi veya ertesi günü Yüce Allah'a şükredebilirsiniz sizi sağ salim yeni bir yıla ulaştırdığı için. Bırakın herkes istediği gibi icra etsin. Sözde İslami açıklama ve bildirilere milleti bölmeyin, huzursuz etmeyin. Elektrik de bir ateistin icadı. Neden kullanıyorsunuz? Penisilin de bir hristiyanın icadı neden kullanıyorsunuz? Hırsızlığa, yolsuzluğa, adam kayırmaya, liyakata, adalete, insan haklarına ve kaliteli yaşama bir de bakın. Başını alıp gitmiş taciz, tecavüz ve cinayetlere bir de el atın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    kemal kardeşim, yüreğİnize sağlık. Sizin nezdinizde, bütün insanlığın yeni yılını kutlarım.
    0
    0
    Yanıtla