SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hafta Sonunda Çevre İllerden de Ziyaretçi Geliyor

Hafta Sonunda Çevre İllerden de Ziyaretçi Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu’nun tek hayvanat bahçesi olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Malatya Hayvanat Bahçesi’nde 78 türden bin 300 adet hayvan barındırılıyor. Sağlıkları için her türlü özen gösterilen hayvanlar sevdikleri yiyeceklerle besleniyorlar. Maymunların fıstığa olan ilgisi ise ortaya ilginç görüntüler çıkartıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ve bölgenin tek hayvanat bahçesi olan Orduzu Pınarbaşı’ndaki Malatya Hayvanat Bahçesi salgın kısıtlamaları sonrasında yeniden ziyaretçileriyle buluştu.

Hayvanat bahçesinde 78 türden bin 300 hayvan bulunuyor. 4 yıldan beri faaliyette olan hayvanat bahçesindeki hayvanlar aynı zamanda bölgenin iklim şartlarına da uyum sağladılar.  

Veteriner Hekim ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Sami Altaş, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Doğu Anadolu’nun tek hayvanat bahçesidir. Yaklaşık 70 dönüm arazi üzerinde bulunmaktadır. 78 türden bin 300 hayvanımız bulunmaktadır. Yılda ortalama 54 bin ziyaretçi Hayvanat Bahçemizi ziyaret etmekte. Özellikle bölge  illerimizden Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır illerinde hafta sonları ziyaretçilerimiz yoğun bir şekilde gelmektedir.” dedi.

“Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Doğu Anadolu’nun tek hayvanat bahçesi. Doğu Anadolu maalesef başka Hayvanat Bahçesi yok.” diyen Hayvanat Bahçesi sorumlu veteriner hekimi Seda Sezikli, “Hayvanlarımızın sağlığını ve bakamını en üst seviyede tutmaktayız.  Hayvanat bahçesinde bizim yaptığımız en önemli işlerden birisi koruyucu hekimlik. koruyucu hekimlik adı altında da bizim burada asıl amacımız hayvanlarımızın hasta olması değil, hasta olmadan ne yapabiliriz hayvanlarımıza, bunlarla uğraşıyoruz. Bu amaçla da aşı programlarını, keza hayvanlarımızın öncesinde yapılması gereken temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini rutin halinde devamlı hayvanlarımıza sunmaktayız.  Hem Malatya halkı tarafından hem de yakın iller tarafından çok gazla rağbet görüyor hayvanat bahçemiz.” diye konuştu.  

Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Sami Altaş, “Yaklaşık 5 dönümlük bir alanımız safari alanı olarak geçiyor. Ceylanlarımız geçen sene 17 taneydi, bu yıl ilk bahar döneminde 7 yavru daha aldık, 24 taneye çıktı.” dedi

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Başta kurt, ayı, sırtlan ve aslanların yeri çok dar. Resmen hapishane hücresi. Dışarıdan hayvanlar bezmiş, bunalmış ve hasta görünüyor. Bu duruma el atmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (1 yıl önce)
    Mini bir hayvanat bahçesi, güzel düşünülmüş hele ki keçi, geyik vs için rahat ama burada aslan, kurt, ayı sırtlan gibi kürklü ve yırtcı hayvanlar var ancak alanları küçük üstelik orduzu sıcağında hayvanlar bunalıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hı hı tek (1 yıl önce)
    Doğu Anadolu derken, tabi Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesini işaret ettiler sanırım. Yoksa Gaziantep dibimizde ve 1000 dönümlük araziyle Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi. Haa hayvanları böyle kafeslere kapatmak konusuna girmiyorum bile, asla tasvip ettiğim bir şey değil, o ayrı..
    %60
    %40
    Yanıtla