SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hak Sahipliği ve Konut Başvuru Hakkı Kiracılara da Tanınmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Malatya’da kiraların çok uçuk olmasının sebebi konut azlığı ve güvenilir konut sayısının çok az olmasıdır” dedi.

Oda Başkanı yazılı bir açıklama yaparak, kiracıların durumunu ve kiralık ev piyasasını değerlendirdi.

Özgül, “6 Şubat depremleri nedeniyle ev sahiplerine tanınan hak sahipliği veya konut başvuru hakkı Malatya’da deprem felaketini yaşamış olan kiracılara da tanınması gerekiyor. Çünkü TOKİ’nin yapacağı konutlarda ev sahipleri oturacak. Peki kiracılar nerede oturacak? Kiracılara da TOKİ Başkanlığımız ev yapar ise hem kiralar normal değerini bulacaktır, hem de bir mağduriyet giderilecektir.” dedi.

Özgül, “Malatya’da kiraların çok uçuk olmasının sebebi konut azlığı ve güvenilir konut sayısının çok az olmasıdır. Malatya’da 6 Şubat depremleri öncesi deprem yaşamış konutların tamamı güvensizdir. Kim her ne kadar ‘Benim konutum az hasarlı’ dese de kesinlikle inanılmaması gerekiyor.” diyerek soruna çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mehmet Zeren (9 ay önce)
    selamün aleyküm Rabbim sizlere saglik sihhat huzur güç kuvvet versin cümlesine sizlerede Amin Amin EVET işte gerçekler Acidir bazende böyle kalemder Abilerimiz hakki hakka teslim etmek her kişinin Ruhu değildir Allah Razi olsun Abimizden çok teşekkür ederim size saygimla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enkaz (9 ay önce)
    Sonunda biri çıkıp kiracılarda insan dedi . Allah razı olsun başkan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet KARAMAN (9 ay önce)
    Ya başkan bu neyaman çelişki hem yerinde dönüşüm den bahsediyorsun hemde kasap pazarını alıp çevreyolunun altına süsleyip püsleyip götürüyorsun ya sen kimin sesi olduğunun farkındamısın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (9 ay önce)
    Evet bizim evimiz yıkılmadı ev sahibi değiliz ama yıkılan evle birlikte yıllarca çalışıp aldığımız tüm eşyalarımız enkaz altında kaldı,. Kiracı şimdi okadar eşyayı almak için yine yıllarca çalışacak. Ev sahibi sonuçta evini alacak,ya biz kiracıların kayıpları ne olacak. Maliye verecek diyorlar onuda yine ev sahiplerine veriyor bizlere birşey yine yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Cengiz ALTAŞ (9 ay önce)
    Konu hakkında uzmanlığı olmayanların halkı tedirginliğe düşürecek açıklamalar yapmasını doğru bulmuyorum. Binalar ile ilgili yetkili kurum ve kişilerin, üniversitelerin raporlamalarının sonucu binalar hakkında karar verilecektir. O zaman Ali beyin açıklamasına göre Malatyanın tüm binalarını yıkılması mı gerekiyor?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Fatma (9 ay önce)
    Bence konut fiyatlarının uçuk olmasının sebebi evet yoğunluk ama Türk halkı kalmadı kalanlar suriyeliler onlar gitse kiralarda düşer fiyatlarda düşer sabah akşam çocuk doğuruyorlar bunlara hiç birşey dayanmaz Türklerindir kim kaldı nereye baksak onlar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • M. Öz (9 ay önce)
    Tabiki talep eden kiracılara da bu imkan verilmeli.
    %79
    %21
    Yanıtla