SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Hak Sahipliğine Başvuramayanlar İçin Son Bir Fırsat

Hak Sahipliğine Başvuramayanlar İçin Son Bir Fırsat
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Hak Sahipliğine başvuramayanların AFAD İl Müdürlüğümüze en kısa zamanda dilekçelerini vermeleri çağrısında bulunarak, son bir imkan tanınacağını bildirdi. 

Milletvekili Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çeşitli sebeplerle müracaat süresinde hak sahipliğine başvuru yapamayanların hak kaybına uğramaması için iki günlük ek bir süre verilmişti. Bu ek süre içerisinde gerek e-devlet sistemi üzerindeki yoğunluktan, gerek fiziksel olarak dilekçe vermeye imkan bulamayanlar için AFAD Başkanlığımız ile görüşme yaptık. Müracaat edemeyenlere son bir imkan daha tanınacak. Bu kişiler AFAD İl Müdürlüğümüze en kısa zamanda dilekçelerini verebilirler. Önümüzdeki süreçte bu dilekçeler değerlendirmeye alınacak. Dilekçelerinizi zaman kaybetmeden AFAD il Müdürlüğümüze vermeniz önem arz etmektedir.” bilgilerini paylaştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mağdur (5 ay önce)
    AFAD dilekçe kabul etmiyor bize böyle bir bilgi gelmedi diyor sayın vekilim
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (5 ay önce)
    Böyle sosyal devlet olurmu on ay olmuş halen perişan vatandaşlar yok hes kodun yok şu kodun yok ağır hasar yok orta hasar yok az hasar vatandaşla alay etmek mayıs öncesinde vatandaşı hayallerle kandırım oyu aldın şimdi yerel seçim hayellerle kandırıp yerel seçimi almak yazık günaha evi yıkılanı başını sokacak bir konutunu yapmak zorundasın yapmasan yerel şeçimleri alıp 5 yıl keyfinizi zevkinizi süreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 ay önce)
    Ahmet isimli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Süreç öyle karmaşık ilerliyor ki akıl alır gibi değil. Depremden 10 gün sonra artçı depremlerin ardı arkasının kesilmediği günlerde korka korka binaya göz ucuyla bakıp orta hasarlı raporu veren " mühendis " arkadaşlardan sonra gelenlerde bizden önce orta hasarlı verilmiş biz niye risk alalım bizde orta hasarlı raporu verecez dediler. sağ olsunlar dediklerini de yaptılar. İnsanlar yıllardır çalışıp bir ev alıyorlar bu evlerinin kaderi ise mühendis sıfatıyla binaya gelen arkadaşın çekicinin ucunda maalesef. Bizde apartman olarak bunlara itibar etmeyip hem İnönü Üniversitesinden hem de Elazığ Fırat Üniversitesinden prof. getirtip binamıza baktırdık daha sonra sulh hukuk mahkemesinde açtığımız yürütmeyi durdurma davası sebebiyle binaya gelen mahkemenin atadığı bilirkişilerce de az hasarlı raporu verilmesine rağmen maalesef binamız halen sistemde orta hasarlı görünüyor. Hukuk devletinde yaşıyoruz diye dava açıyoruz valilik kararıyla davamız askıya alınıyor bizler binamızın az hasarlı olduğunu dolayısıyla hakkımızı nerede arayacaz birileri çıkıp söylerse memnun oluruz. İdare mahkemesinde binamızın hasar durumuna dair dava açıyoruz mahkeme karar vereceğine valilik karar veriyor, nasıl oluyor anlamadım. Memlekette bir sürü yıkılmayı bekleyen bina varken gözlerini bizim ve bizim durumumuzda olan binalara dikmişler. Orta hasarlı diye rapor verilen binalara tekrardan ehil kişileri gönderip 1 haftada binaların durumuna dair rapor hazırlatmak bir devlet için çok zor olmasa gerek. Rabbimden sonumuzu hayreylesin ne diyeyim. İnşallah memleketi terk etmemize sebep olmaz bu keyfi uygulamalar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    elinde kekiç ile siteyi kontrole gelen afat yetkilisi hafif hasarlı binayı komsu baskısı ile orta hasarlı yaptı. Bakanlığın onayladığı firma ile sitede testler yapıldı. Sonuc güçlendirmeye gerek yok dendi. Ama bina hala orta hasarlı. Mahkemelerde bekle gör yapıyor. Daha bir sonuç çıkmış değil.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Soner (5 ay önce)
    Aynen arkadaşın dedeigi gibi evli evlat olarak başvuruyorum her şey doğru sıkıntı yok ama ret yiyorum bende çok şaşkın ve kızgınım.Simdi mahkeme ile uğraş hem zaman kaybı hem maddi kayıp hep bizlerin zararına uğraşıyorlar vatandaş yolunacak kaz misali
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (5 ay önce)
    ON tanede dilekçe versek AFAD bildiğinden vazgeçmiyor.evli evlat olmama bütün belgeleri vermeme rağmen hak sahipliğim iki defa ret edildi açıklayıcı bir bilgi yok neden niçin nasıl sebebİ nedir bilinmiyor ,binlerce mağdur var seslerine çare olan yok
    %100
    %0
    Yanıtla