SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hakem Dövmeye Gitmedim"

0
Güncellendi - 2021-12-24 23:56:55
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında dün Yukatel Kayserispor maçının ardından sahaya inerek hakem Hüseyin Göçek'in üzerine yürümesinin, haksızlık ve adaletsizle karşı olduğunu söyledi.

Gevrek, Kulüpler Birliği Vakfının İstanbul'daki ofisinde gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaptığı davranışın doğru olmadığını dile getiren Gevrek, "Dünkü maçta yaşanan olayda tepkim sadece Hüseyin Göçek'e değildi. Benim sahaya inişim, tepkim bir haksızlığa, adaletsizliğe karşıydı. Bu haksızlık, bu adaletsizlik maalesef sadece dünkü maçta değil, önceki karşılaşmalarda da vardı. Daha önce bir şey söylemedik, konuşmadık. Demek ki sesimizi duyurmak için sahaya inmemiz gerekiyormuş." diye konuştu.

Türk futbolunda Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasında en çok hakemlerin tartışıldığını anlatan sarı-siyahlı kulübün başkanı, "Ben ceza alacağımı biliyorum ama benim aldığım ceza kadar, acaba onlar ceza alacak mı? Tabii ki hatadır olacak ama bu hatanın bedeli kimse ödemiyor. Maalesef biz camialar ve takımlar olarak ödüyoruz. Bu haksızlığın, adaletsizliğin ve sistemin bir an önce değişmesi, düzeltilmesi, temizlenmesi lazım. Maalesef 20 yıldır kaç başkan, federasyon yönetimi değişti ama hakemlerden değişen yok. Aynı sistem devam ediyor. Artık bu sistemin adaletli olması lazım." ifadelerini kullandı.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Yukatel Kayserispor maçında VAR olarak görev yapan Volkan Bayarslan'a 19. haftada maç verildiğini belirten Adil Gevrek, "Bugün VAR olan hakeme maç verilmiş. Bu daha büyük skandal. Asıl suçlu olan hakem o." şeklinde görüş belirtti.

Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile yaşanan olayı konuştuğunu anlatarak, "Federasyon Başkanı, gerekeni yapacağını söyledi. Yapmış, çok güzel yapmış. VAR'daki hakeme maç vermiş. Süper Lig'de iyi oynarız kötü oynarız, puan alırız almayız, düşeriz çıkarız önemli değil ama biz adaletli bir şekilde olmasını istiyoruz. Malatya'nın hakkını bundan sonra da her gün, her anlamda savunacağız ve her yerde de konuşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de 18. hafta sonunda 15 puanla 18. sırada bulunan Malatya temsilcisinin başkanı, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle bu takım düşmeyecek. Dün akşam gördüğüm tabloya göre söylüyorum. Ben de sonuna kadar hem takımımın haklarını savunmak hem de Türk futbolunun daha şeffaf olması ve adaletli yönetilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli gerekirse hem Malatya hem de Türk futbolu için ben öderim. Ne ceza alacağımı da biliyorum. Bu bedeli bundan sonra da ödemeye hazırım. Malatyaspor camiası olarak asla susmayacağım."

"Hakem dövmeye gitmedim"

Hakem Hüseyin Göçek’i dövmeye gitmediğini söyleyen Adil Gevrek, "Ben oraya hakem dövmeye gitmedim. Hakem zaten uçakta benimle beraberdi. Asla fiziki bir saldırım olmayacaktı. Gidişim, sinirim haksızlığın vermiş olduğu gidişti. Fiziki bir müdahalem asla olmayacaktı. Polise arkadaşlara söyledim. Neden penaltıyı vermediğin, VAR’da uyarmadığını sormaya gittim. Tamamen böyleydi. O gidiş sanki ben hakemi dövmeye gitmişim. Yapacak niyetim olsa yapardım. Böyle bir niyetim yoktu. Taraftarların inmemesi için müdahale ettim. Bu bir protestodur. Bu iş niçin buraya geldi? Ben hayatımda böyle sahalara mı indim. Sakin olmaya çalışıyoruz. Artık sabrımız kalmadı. Adalet ve haksızlığın karşısında durmak için yaptım" diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Suat (2 yıl önce)
    Sen günah çıkarmaya gittin artık sonunun geldiğinin farkındasın aklın sıra bu numaraya baş vurup kendine ceza verdirip unutturmaya çalışıyorsunuz bu taraftar seni unutmaz bunlar boş numaralar adil efendi istifa et takımı bitirdin artık yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Yeter artık, düş takımın yakasından. Malatya ya da, kendine de yazık ediyorsun. İstifa etmekte bir erdemdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sn.A.gevrek Ne diye dövmeye gitmedim diyorsun.Bunu söylemekle Ceza almayacağını mı düşünüyorsun?O Erman toroğlunu ciddiye mi aldın?Konuşmayıp,yorum yapmayacaktın.Yaptığın Neye yaradı?Gene Malatyaspor klübüne zarar verdiğinin farkındasın değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Batmis gemi yorumcusu sayet malatya spora para yardiminda bulunduysan baskandan yonetimden sorma hakkin var
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    sayın 44malatya; Bir malatyalı olarak para yardımında bulunmadan, maça gitmeden, yönetimde yer almadan,kongre üyesi olmadan da bu şehrin bir ferdi olarak eleştiri yapma hakkı vardır. Şehrimizin isimini kullanan bir takımın sahibi değildir gevrek ve yönetimi. Siyasi denge ve çıkar politikaları yüzünden adil gevrek bilerek ve istenerek orada tutulmaktadır. Sayın gevrek kaç para vermiştir cebinden? Yayıncı kuruluşdan para alınmadığı için bu hale düştüğünü söylemekteler. Peki nasıl bir yönetim ki bunu öngöremeyip yayıncı kuruluşun döviz hesabı aşağı bir kur-sabit kura razı oldular. Kulübun arabaları bir galerici üzerinden satıldığı iddiası.. Alınan ve satılan futbolcuların, kiralananların bedelleri neden açık ve net şekilde basına duyurulmaz. Yada açıkladık dedikleri bedeller belirli bir zaman sonra karşı kulubun gelir-gider kalemlerinde farklı olur. Şehrimizin adını kullanan bir takımın sahibi değildir adil gevrek. Belediye,yerel kamu unsurları para aktarmak zorunda değiller ki bu bir suçtur. işinsanları yardımda bulunmuş,bulunmamış kişiyi ilgilendirir. İşinsanı yardımda bulunabilmesi içinde adil,şeffaf ve açık bir şekilde yönetilen kubue yardım yapar. Sen parayı ver ben yönetirim. Niye? Sayın adil gevrek yıllar,aylar itibari ile kaç para ödedi,kaç para aldı lütfen yayımlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • BATMIŞ GEMİ (2 yıl önce)
    44malatya Belliki adilin adamısın dünya alemin Beyaz dediğine sen turuncu diyorsun vede bile bile rezil oluyorsun sen aynen devam et bizlerde sana gülelim
    0
    0
    Yanıtla
  • BATMIŞ GEMİ (2 yıl önce)
    Bugün Fikret Ormanda bağırıyorlardı PARALAR NERDEEEEEE diye
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Adil baskani seversiniz veya sevmesiniz ama gercek malatyalilarin takimi baskan emek verdi ama takimin bu durum dusmesine sevinenler ellerine kina yaksinlar destek olmayan belediye baskanlari durum iyi olanlar taraftarlar bol bol hava atarlar paraya gelince ortalarda kayip olurlar seyirciler maca gitmez cunku ceplerinde para yerine akrep beslerler Yani behave cuk gorseler mezar diye sahiplenirler
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    sayın 44malatya; Kimse takımın bu hale düşmesine sevinmez,sevinmiyorda. herkes kendi yarattığı çıkar ilişkileri gereği kendini iyi,doğru dürüst olarak lanse edip karşısına bir düşman koyma derdinde. Tüm vatandaşlardan toplanan dolaylı veya dolaysız vergilerden alınan payları kamuz hizmeti için kullanmak varken belediye başkanları adil gevreğin yanlış yönetimi için versinler. Bu bir suç. Ayrıca daha önce verdiler,çeşitli sponsorluk,reklam,şehrin takımı,tanıtım diye peki bunların nereye gittiği ile şeffaf bilgilendirme yapıldı mı? Benim şehrin takımının yöneticisinin yanlışını söylemek için cebimden para vermem, maça gitmem gerekmiyor. O zaman sadece maça gidenler cebinden para verenler eleştirir derseniz o zaman o şehrin takımı olmaz birilerinin takımı olur, yani takımın sahibi olur. O zamanda şehrin adını kullanamaz. Hani bedava mezar diyorsunuz ya buyurun sizde gerçek adınız ile yazın ve bağış makbuzlarınızı yayımlayın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Başkan tebrik ederim yanındayız.hareket olan yerde bereket vardır.yerden göğe kadar haklısın ne yapacaktın haksızlık karşısında duran dilsiz şeytandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 yıl önce)H0ca44 isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın H0ca44 , sayın başkanın bir haksızlığa karşı çıkabilmesi için haklı kalması ve haklı araç ve yöntemleri kullanması gerekir. Adama sormazlar mı hakemlerin arkasındayız bildirisine ilk imzayı koyarken isyan eden temsilciler neden yapıyorlar diye düşünmez mi? bozduğun kantar gün gelir seni tartar derler, Adil gevrek neden zamanında bunu yaptı sizce?
    0
    0
    Yanıtla
  • Meriç yay (2 yıl önce)
    Bu yorum yapanlar kendilerini idare etmekten aciz adamlar çıkmışlar hükümet kuruyor hükümet yıkıyorlar takım kurup takım bozuyorlar elini cebine at deseler kaçarlar hasütlük etmeyin geçmişi unutmayın kötü de olsa iyice olsa destek verin yapıcı olun ,olun ki birlik olsun birlikte de kuvvet doğar eleştiri yeri burası değil kongrelerdir unutmayın her kim burada doğru bile söylese şehre ve takıma zarar veriyor hainlik yapamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 yıl önce)Meriç yay isimli kullanıcı yorumuna
    sayın meriç yay; burada yorum yapanları tanımadığınız halde bu kadar keskin ve net olarak suçlamanız ve kul hakkına girmeniz sizce doğru mu? Şehire kimin zarar verdiği çok net şekilde ortada iken ve hainlik ile suçlaman neye istinaden? ALLAH korkun var mı? Vicdanın ,merhametin var mı? Varsa bu kadar basit şekilde kimsenin hakkına hukukuna girme ,yazıktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (2 yıl önce)
    Dilerim Spordan ÖMÜRBOYU MEN alırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Hâlâ bu takım düşmeyecek diyorsun bu lafa senden başka inanan da yok sayın başkan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Doğru söylüyorsun dövmeye gitmedin yaptığın bütün yanlışların üstünü kapatmak ,hakemler olmasa biz çok başarılıyiz demek ve ceza alarak ve stada gelmeyerek taraftarın tepkisinden kaçmak için yaptınız bizimde bu numaraya geleceğimizi zannettiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Ertaçın şimdiye kadar en iyi kurtarışı adil gevreği tutmasıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen o zaman maç izlemiyorsun.Boş boş yazıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 yıl önce)
    sayın gevrek; haksızlığı hukuksuzluğu savunabilmek için kurallar içinde kalabilmek kurumsal yapılar için oldukça önemlidir. süper lige çıkıldığı günden beri her sezon, her maç sizin bu şehre, bu şehrin insanına yaşattığınız haksızlıklar, hukuksuzluklar konusunda bizlerde sizin gibi aynı yolumu izlemeleyiz? Bu takımı bu şekilde sahipsiz bırakan siz değilmisiniz? Kurumsallık adına,şeffaflık adına, gelişim,yönetişim adına ne yaptınız, külüpler birliğinde girmiş olduğunuz angajmanların sonucunun ne olacağını hiç düşündünüz mü? Kayserispor teknik direktörü olan şahıs bizden gittikten sonra malatyaspor ve futbolcuları ile alakalı olarak medyaya verdiği demece ne yaptınız başkan olarak. Allah aşkına bu şehre,bu kulube ve en önemlisi de kendinize daha fazla kötülük etmeyin. scout ekibi mi buldu,siz mi buldunuz bu oyuncuları. Sumidica değiştirecek adam bulamıyor. Cebinizden kulübe ödedidiğiniz kaç para varsa şeffaf olarak açıklayın, ayrıca aldıklarınızıda, Vergilerden elde edilen ve şehrin hizmeti için kullanılması gerekirken siayseten sizi desteklemek,şehrin kulubünü deteklemek adına çeşitli adlarda verilen paraları da çaıklayınız ve artık yazık etmeyiniz saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • BATMIŞ GEMİ (2 yıl önce)
    SHOW SHOW SHOW yapma be adil komik olma çok geç bu saatten sonra hiç inandırıcı gelmiyorsun Bu duruma gelmemizdeki sebep kim kimin eseri bu rezalet geçen sezon uçuruma düşürdün ip sarkıtıp çekip çıkarmışlardı bu sezon yine uçurumun ucunda sallanıyoruz sen çıkmış SHOW yapıyorsun yemezler artık geç bu sevdadan Dop Dolu kasa boşaldı ve gırtlağa kadar Borcada soktun Diyorlar doğruysa. daha neyi bekliyorsun çok AH BEDDUA alıyorsun birazcık inancın varsa bırak Takımın yakasını artık Bıktık usandık senden
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Nihat özdemir gerekeni yapmış A.gevrek. V.A.R Hakemini ödüllendirerek bu haftaki Hatay maçında görevlendirmiş.Sen Malatyapor taraftarı dışındaki herkese inanmaya devam et..Malatya ile dalga geçiyorlar.Bak Rize-Galatasaray maçındaki hakem e 11 haftadır maç verilmiyor?Neden acaba?
    0
    0
    Yanıtla