SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi" Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından kamulaştırıldıktan sonra aslına uygun restorasyonu yapılan Tahtalı Hamam, Malatya’ya kazandırılıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tahtalı Hamam’ın ‘Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi’ olarak hizmete sunulacağını söyledi.

Battalgazi ilçesinde bir tarihi eser daha ayağa kaldırılıyor. Battalgazi Belediyesi tarafından ilk olarak kamulaştırılan ve ardından da restorasyon süreci başlayan Tahtalı Hamam’ın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, restorasyon çalışmaları bitme aşamasında olan Tahtalı Hamam’da incelemelerde bulundu.

Burada açıklamada bulunan Başkan Gürkan, Tahtalı Hamam’ın ‘Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi’ olarak hizmete sunulacağını belirterek, “Tahtalı Hamamı Malatya’nın en eski hamamlarından bir tanesi. 1800’lü yılların sonlarına doğru yapılmış, epey bir süre Malatyalının temizliği boyutunda hizmet vermiş bir mekan. Daha sonra kendi haline terk edilmiş. Terk edilmekle birlikte duvarları yıkılmış, işlevsel anlamda yapılacak hiçbir şeyi kalmamış, kendi haline terk edilmiş ve son süreç içinde de artık yıkılmaya mahkum olmuş bir yapı durumundayken, biz göreve geldikten hemen sonra buranın kamulaştırılması ile ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Buranın varislerinin çok olması hasebiyle belirli bir zaman süreci aldı. Kamulaştırma gerçekleştirme yapıldıktan sonra restorasyon süreci ve röleveleri çıkarılarak ilgili kurullardan geçirildikten sonra ihalesi yapılarak bu hamamın eski mimarisine uygun bir şekilde ihalesi yapıldı. Şu anda son aşamaya gelinmiş. Göründüğü gibi artık teslim aşamasına gelmiş. Birkaç rötuştan sonra ihale ile ilgili müellif firma teslimini gerçekleştirecek. Bizde burayı bir Hamam Müzesi şeklinde konumlandırarak değerlendirilmesi noktasındaki ilgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Burası bir Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi olarak işlev görmesi noktasında gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktalar. İnşallah bahar ile birlikte Malatya’ya Tahtalı Minare Hamamını kazandırmış olacağız. Bu süreç içinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu tarihi mekanın Malatya halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    Bu gezenler de herseyden anlıyor maşallah,hamamı da stadıda aynı kişiler geziyor Allah yardım etsin bu memlekete
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (7 yıl önce)
    İNŞAALLAH BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DE BAŞINA GEÇERSİN BAŞKANIM.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (7 yıl önce)
    Ellerinize sağlık. çok güzel olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • fahrettin polat (7 yıl önce)
    Çocukluğumda hamam olarak ailece kullandığımız bir yerdi terkedilmişliğine üzülüyordum son halini çok beğendim emeği geçenlere teşekkür ediyorum.bir bölümü asli hali ile kullanılamaz mıydı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (7 yıl önce)
    işletmeyi belediye yapmasında fayda var ihaleye vermesi anlamsız olur elinize sağlık çok geçikmiş bir çalışmaydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Atlı (7 yıl önce)
    Burası virane bir haldeydi..Yaşadığım ve çocukluğumun geçtiği bir yer..Gerçekten çok güzel olmuş..Başkanın ve emeği geçen herkesin ellerine sağlık..
    0
    0
    Yanıtla