SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido ve Yakınları Mezarları Başında Anıldı

Hamido ve Yakınları Mezarları Başında Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı iken uğradığı bombalı suikast  sonucu şehit edilen Hamit Fendoğlu (Hamido) , gelini ve 2 torunu mezarları başında düzenlenen tören ile anıldı.

Bulgurlu Mahallesinde aile mezarlığındaki anma törenine aynı zamanda Hamit Fendoğlu’nun yeğeni olan MHP Malatya Milletvekili ve Adayı Mehmet Fendoğlu, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, Ülkü Ocakları Başkanı Turgay Şengönül, MHP Malatya Milletvekili Adayları Ömer Ekici, Mesut Samanlı, Selma Çiçek, Muhsin Yiğit, Uğur Sevim  ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetini ardından yapılan dua ile anma programı sona erdi.

17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini Hanife ve torunları Kürşat ile Bozkurt, postayla gönderilen bombalı paketle düzenlenen suikast sonucu katledilmişlerdi.

Bu arada Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Hamid Fendoğlu’nu şehadetinin 45. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında “17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paket suikastı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Malatya eski milletvekili Şehit Hamid Fendoğlu’nu şehadetinin 45. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz.  Yaşanan suikast ve  çıkarılan olaylar nedeniyle 1978’de Malatya tarihinin en önemli ekonomik, kültürel ve beyin göçünü o dönemde vermiştir. O karanlık günlerin ülkemize, milletimize, Malatya’mıza ve Malatyalıların bir daha yaşamamasını diliyorum. Şehit Hamid Fendoğlu ve o olaylarda hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz” ifadelerini kaydetti. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Rahmet Eyle Ya Rabbi Cellecelaluhu
    0
    0
    Yanıtla