AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Özelleştirme İdaresi’nin Yıldıztepe’yi yapılaşmaya açmasına karşı çıkan Malatya Belediyesi’ne ‘Maliyeciler hep almasını bilirler. Onların kitabında vermek yok’ diyerek destek çıktı.
‘Maliyeciler ancak almasını bilir’
AKP’nin Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, mülkiyeti Özelleştirme İdaresi’ne ait olan Yıldıztepe’deki 89 dönümlük alanın, Malatya Belediyesi’nin olumsuz görüş bildirmesine rağmen yapılaşmaya açılmak istenmesiyle ilgili olarak ‘Konudan haberim var. Maliyeciler hep almayı bilirler. Yörenin önemi, özelliği gibi kavramları önemsemezler. Malatya Belediyesi’ne bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz’ dedi.
Ankara’da geçtiğimiz hafta yapılan Malatya Tanıtım Günleri’ni takip eden basın mensuplarını AKP Genel Merkezi’nde ağırlayan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, basın mensupları ile Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i bir araya getirdi.
Hani benim kayısım?
Basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Çelik, ‘Ben size Gaziantep baklavası ikram ettim. Siz de Malatya’dan geliyorsunuz. Hani benim kayısım?’ diye takılmadan duramadı.
‘Malatya Belediyesi’ne elimizden gelen desteği vereceğiz’
Basın mensuplarının Malatya’da son günlerde tartışılan konulardan biri olan Yıldıztepe’nin yapılaşmaya açılmasına ilişkin sorunu aktarması üzerine Çelik, ‘Belediye Başkanı Çakır ve milletvekilimiz Öznur hanımın Maliye Bakanı ile bu konudaki hararetli tartışmaları sırasında konudan haberim oldu. Biliyorsunuz maliyeciler hep almayı bilirler, onların kitabında vermek yok. O nedenle ‘nereden ne koparabiliriz?’ düşüncesi egemendir maliyecilerde. Yörenin özelliği, önemi gibi kavramları önemsemezler. Malatya Belediyesi mücadelesine devam etmeli. Malatya Belediyesi'ne bu konu da elimizden gelen desteği vereceğiz” diye yanıtladı.
‘BİK, keyfi bir uygulama yapamaz’
Malatya’da yılbaşından itibaren faaliyete geçen Basın İlan Kurumu’nun (BİK) , işleyişi hakkında bazı sorunların yaşandığı konusundaki soruyu ise, Çelik, “BİK resmi bir kurumdur. Keyfi bir uygulama söz konusu olamaz. Varsa böyle bir uygulama bize bildirin. Takipçisi oluruz ve gerekeni yaparız. Ayrıcalıklı bir durum söz konusu olamaz” şeklinde yanıtladı.
Yıpranma payını unutun
Çelik gazetecilerin önceki dönemlerde faydalandıkları ve şu anda ise ellerinden alınan hakları ile ilgili olarak sorulan soruya ise, “Biz hak edenin bu haklardan yararlanmasını istiyoruz. Gazetecilik zor bir iş mi? Evet. Yıpratıyor mu? Evet. Ama bende milletin vekili olarak yıpranıyorum. Yerin kaç kilometre altında çalışan madenciler de yıpranıyor. Eğer basın mensuplarının yıpranma hakları verilirse sıraya bir sürü meslek giriyor. Bu nedenle biz olacaksa bunun gerçekten hak edene uygulanması taraftarıyız. Mesela yer altındaki madencilere uygulanması olabilir. Bu nedenle bu konuda kimse kusura bakmasın” dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.