Malatya'da harabe evde ateşe verilerek yakılan çocuğun 12 yaşındaki Kenan Afşar'ın olayının ardından Malatya Belediyesi'nin 50 harabe evi yıktığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, Merkez Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerinde 17 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen olayda harabe bir evde yangın ihbarı alarak olay yerine giden itfaiye ekipleri yakılmış bir cesetle karşılaşmıştı. Cesedin ait olduğu 12 yaşındaki Kenan Afşar'ın bıçaklandığı, ellerinin arkadan bağlandığı ve daha sonra ateşe verilerek yakıldığı tespit edilmişti.
Yaşana acı olaydan sonra harekete geçen Malatya Belediyesi, mahalle aralarındaki harabe evlerden şimdiye kadar yaklaşık 50 tanesini yıktığı belirlendi. Malatya Belediyesi yetkilileri, halen harabe olan ve haklarında yıkım kararı bulunan 40 evin daha bulunduğunu ve bunlarında sırasıyla yıkılacağını belirttiler.
Harabe evlerin yıkılmasına ise vatandaşlar destek veriyorlar.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.