SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Haşa Biz Niye Eylem Yapalım!" Dediler de..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, Kasap Pazarı’nın çevre yolunun altına alınmasına karşı olduklarını söyleyerek, “Bizi buradan söküp aşağı atıp, yeşil alan yapıyorlar. Tamam varsayalım bunu yapıyorlar. Peki bizim buradaki yerimiz, mülkiyet olan yerlerimizin esnafımızın yeri ne olacak? Bizi aşağıya atacaklarsa attıklarını söylesinler, burada yer vereceklerse yeri verdiklerini söylesinler ki, bu millette ona göre bilinçli olarak kendi hakkını arasın.” dedi.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, bir grup kasap esnafı ile birlikte yıkılan Kasap Pazarı’nın yerinde basın açıklaması yaparak, Kasap Pazarı’nın çevre yolunun altına taşınmasına karşı oldukların bildirdi.  

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer, “Bugün burada toplanıp, basın açıklaması yapmamızdaki en büyük gaye biz Kasap Pazarı olan yerimizin yerinde dönüşümünü istiyoruz. Aldığımız duyumlar, söylenen haberler, görünen projelerde Kasap Pazarı yerinde yok. Bizi çevre yolunun altına atıyorlar. Neden sadece Kasap Pazarı, yani koca bir Malatya’da yer bitti de sadece kasap pazarının olduğu bir bölüm mü kaldı? Malatya’da sadece Kasap Pazarına mı yeşil alana ihtiyaç kaldı. 

Bizi buradan söküp aşağı atıp, yeşil alan yapıyorlar. Tamam varsayalım bunu yapıyorlar. Peki bizim buradaki yerimiz, mülkiyet olan yerlerimizin esnafımızın yeri ne olacak? Bizi aşağıya atacaklarsa attıklarını söylesinler, burada yer vereceklerse yeri verdiklerini söylesinler ki, bu millette ona göre bilinçli olarak kendi hakkını arasın. Herkesten bir şey duyuyoruz. 

Bugün beni arayan birkaç esnafın, başkanım siz eylem mi yapacaksınız? Haşa biz niye eylem yapalım. Devlete karşı gelecek halimiz yok. Devletin dediğine de boyun eğeriz ama hakkımız olan mülkiyet hakkı kutsaldır. Mülkiyetimizin peşinde koşuyoruz. Hakkımızın peşinde koşuyoruz. Madem bu hakkımız var. Bize bunu sunacaklar o zaman bize geniş açıklamalı kapsamlı bir bilgi versinler. Duyma laflarla artık bıktık, yorulduk. 7 ay, 8 ay geçmiş artık gördüğünüz gibi bir şey yoktur. Bize bir şey açıklasınlar. Konteyner diyorlar esnafımız konteynerda çalışamıyor. Konteynerda esnafın yapacağı iş yok. Eylül ayı geliyor balıkçılar perişan olacak, çünkü yer yok. Söylediğimiz zaman diyorlar ki, bunlara su lazım, alt yapı lazım esnaf ne yapsın. Ne yapsın. Yani biz bu işleri bırakalım mı? Çekilelim kenarda mı duralım. Bir sakatatçımız yok, doğru dürüst bir tavukçumuz yok, koca bir Malatya’da tavukçu dükkânımız yok, sakatatçı dükkanımız yok. Derme çatma yerlerde kasaplık yapmaya çalışıyoruz. Hijyen ortamı sıfır. Yani biz bunları söylediğimiz zaman artık ne görüyorlar bilmiyorum. 

Bizim de amacımız bize doğru bir bilgi versinler. Burada yapılacaksa, bakanımıza da, sayın valimize de, büyükşehir belediye başkanımıza da söyledik; alt yapısını hazırlayın bizim esnafımız üst yapısını istediğimiz projede yapar. Sizden bir kuruş da para talep etmiyoruz. Tamam biz devletten büyük değiliz ama çok şükür o projeyi çıkartacak kadar da birlikteliğimiz, beraberliğimiz var. 

Bu kadar esnafımın dükkânı yıkıldı. 8. ayda bütün ödemeler başlayacak. Sigortaları, vergileri 8. ayda esnafım nasıl ödeyecek?  Esnafımızın kalacak evi dahi yok. Bunun için devlet büyüklerimizden faizsiz bir kredi, uzun vadeli ödemli ya da esnafımızın borçlarının silinmesini talep ediyorum. Dükkânı yıkılan, ağır hasarlı olan, çalışamayan esnafımızın için istiyoruz, çalışan esnafımız çalışıyor onlar ödesin. Bizim buradaki asıl amacımız yerinde dönüşüm istiyoruz. Kasap Pazarının yerinde dönüşümü için elimizden gelen maddi, manevi, hukuki bütün yolların sonuna kadar ardında olacağımızı söylüyoruz.”dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Deniz (10 ay önce)
    Geçenlerde bir kaç günlüğüne Malatya'ya geldim. Acıktık bir yerde birer porsiyon kebap yiyelim dedik 3 kişi birer porsiyon kebabı söyledik hesap 520 tl. Gelirken kayısı aldık karton koli alalım dedim. Doğa cadde avm nin bitiminde konteyner da bi kayısıcıya girdim iki bayan vardı. 3'er kiloluk 3 tane karton koli verir misiniz dedim, ne kadar fiyatı diye sordum 45 tl dediler!! Yani 3 kg karton kutunun tanesi 15 tl..Ben bi şok oldum..Anlayacağınız Malatya uçmuş hemde ne uçmuş. Ne vicdan, ne Allah korkusu, nede insanlık kalmış!! Deprem az olan bu değerleri de almış götürmüş. Malatya'ya kim niye geldin? Lafa gelince ülkenin %99 müslüman ama bir müslümanın yapmaz dediğimiz herşeyi biz müslümanlar yapıyoruz! Abartıyorsun diyorsanız düzeltin?
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Etin kilosu dan haberin varmı? sen o yediğin kebabın tadına yanından bile geçemeyecek lezzetsiz olanına salatasına, ayranına, çayına, ekmeğine İstanbul'da 2000 lira versen yine bulamazsın
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Nejmi (10 ay önce)
    İşinize gelmezse Devlet, işinize gelirse iktidar partisi. Siz önce Devlet'le iktidarın ayrı şeyler olduğunu öğrenin. Nereye giderseniz gidin, çokta umurumdaydı.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Galericiler sitesinin oraya taşınıyor galiba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onur (10 ay önce)
    Bizim milletimiz ne yazık ki eğitimsiz. Kendi cebini düşünmekten başka bir işe çalışmayan beyinleri ile olayı çözemezler. Şehrin merkezinden uzak olması gayet doğal. Leş gibi koku yayılıyordu eski yerinde kesinlikle başka bir alana taşınmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tak44 (10 ay önce)
    Ahahhahaha eylem yapmayı “haşa” diyerek reddeden örgütlü cehalete bak. Siz farkında değilsiniz ama sizin örgütlenme amacınız haklarınızı korumak. Gerekirse devlete karşı da korumak. İsterseniz dava açın. İdare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı alıncaya kadar alnınızın derisi çatlar. Ama bunun yerine pasif bir eylem yaparak kamuoyunun dikkati çekip desteğini almak sorunlarınızı 1 haftada çözer. Hatay’da 1 hafta eylem yapıldığı için asbeste önlem alındı. Bizim Malatya’nın üzerinde dağılmayan toz bulutu var. muhalefet partisi bile toz ölçümü ve asbest ölçümü yaptıramadı. 20 yıl sonra herkes kanser olacak ama kimsenin sesi çıkmıyor. Eylem yapmaya haşa diyen halk ancak tebaa olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Bu nasıl iş arkadaş tabiki gideceksiniz kokudan hastalıktan şehrin merkezi kurtulsun yeter Allah aşkına. Oda başkanı bey kasap ve balık pazarında koku,mikrop,virüs v.b halkı olumsuz etkileyen bir tane şeyden haberi var mı acaba? Kusura bakmayın ama yapılmışken modern bir çarşı olsun pislik içinde yaşamaya alışmak zorunda değiliz!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Kasap pazarı, sebze ve meyve pazarı aynı yerinde ve aynı mimariyle yapılmalıdır. Kasap pazarının çevre yolunun altına götürülmesini vali yada kim söylerse söylesin yanlış bir öneridir. Halkın yoğun alış veriş yaptığı bir yeri değiştirmemek lazımdır.
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Battal (10 ay önce)
    Şehir merkezi aynı düzenle aynı yoğunlukla tekrar inşaa edilmemeli..Ferahlamalı merkez...Esnafta yapıcı bir tavır sergilemeli..Cevreyolu alti ne demek yahu...100 metre aşağısı adliye binasının olduğu yer..Değiştirin artık şu cevreyolu altı üstü söylemini..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yıllarca çevre yolunun altı üstü diyerek mahalleleri ve insanları küçümsediler ve sinif ayrimi yaptilar ve oralarda oturanlar biraz durumlarını düzeltince evlerini başka oturan olmayınca Afgan ve Suriyelilere kiraya verdiler ve Bostanbaşı, Fahri Kayahan ,Çöşnük ve carşiya daha yakin mahallelere kimi güvenlik, eğitim ve sağlık tesisleri açısından kimi de sınıf atlama düşüncesiyle taşındılar. Cevre yolu alti denince ilk akla gelen yerler olan Taştepe, Melekbaba, Şehirfevzi gibi yerlerin imar planları yıllarca sürüncemede bırakılarak insanların buralardan kaçmasına ve güvenlik kaygılarının yaşandığı mahallelerin oluşmasına sebep olan milletvekilleri ve belediye başkanları bunda sizin vebaliniz azımsanamayacak kadar çoktur. Şehir merkezi eskisi gibi dar, sıkışık olacaksa yenisinin yapılmasının ne anlamı var.Birakalim Çevre Şehircilik Bakanlığı şehrin menfaati ve vizyon neyi gerektiriyorsa onu yapsın. "Küçük olsun benim olsun olsuncular!!!" çekin ellerinizi Malatyamizin geleceğinden !
    %92
    %8
    Yanıtla