SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasar Tespit Çalışmaları Yeniden Yapılacak

Hasar Tespit Çalışmaları Yeniden Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Depremzedelerle görüşmek üzere Doğanşehir'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bina hasar tespit çalışmalarının yeniden yapılmasına onay verdiği bildirildi.

Beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı AKP üst yöneticileri ve bakanlarla birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden helikopterle Salı akşam saatlerinde, depremde önemli yıkım ve can kaybına uğrayan Doğanşehir ilçesine geldiğinde, ilk olarak konteyner kentteki depremzedelerle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra STK temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıya katıldı.

Toplantı sırasında, depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarının sağlıklı olmadığı, yeniden yapılması gerektiği konusunda bir STK temsilcisi tarafından iletilen sorunu başını sallayarak onayladı. Bunun resmi bir talimata dönüşerek çalışmalara hemen başlanacağı belirtiliyor.

Malatya genelinde depremden hasar gören binalarla ilgili olarak 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan, 'ağır, orta ve hafif hasarlı' tespitlerine ilişkin yoğun şikayetlerin yanı sıra, Pazartesi günü meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin de yeni yıkım ve bina hasar durumlarını daha da kötüleştirdiği tespitleri üzerine hasar belirleme çalışmalarının yeniden ve daha kapsamlı bir şekilde yapılması bekleniyor.

Bu arada, Malatya'da daha önce yapılan hasar tespitlerine ilişkin e-devlet kayıtları da, erişime kapatıldı.

malatyahaber.com

FOTO: Doğanşehir'deki toplantıdan (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • Gülcan (1 yıl önce)
    Gerçekten yazıklar olsun depremin üstünden bir aydan daha uzun bir zaman geçti bir hasar tespiti doğru dürüst yapamadılar yaptıklarını sisteme yansıtamadılar hepsinde bir problem yaşattılar yazıklar olsun hiçbir yere şikayet edemiyorsun ettiğin iptal ediliyor kime gidiyorsun o ona gönderiyor o ona gönderiyor çevre şehircilik AFA da AFAD çevre şehirciliği kim ilgilenecek çevre şehircilikte görünen hasar kaydım e-devlet'te gözükmüyor her gittiğimizde 10 gün bekle 10 gün bekle yeter artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai Aldal (1 yıl önce)
    ağır hasarlı iki bağımsız evimiz annemin evi adına ve benim evim adıma henüz 10.000.tl.yatmadı en son demrepde ertelendi diyorlar peki en son hasar tesbit çalışmalarının yüzde kaçı tamamlandı bi bilgi veren yokmu yardım paralarımızı bari yatırsınlar az orta ağır ve yıkık hasarlar zaten belli bir an önce 10.000 tl miz yatırsınlar bi zahmet devlet yetkilileri açıklama yaparsa iyi olur.teşekkürler..alo = meraklı melahatlarda bu konuyu soruyor onlarıda merakta bırakmayın.unutmayın bb.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf karaca (1 yıl önce)
    Vallaha açik ve netce söyluyorum malatyamız sahipsiz başımızda bitane yöneticimiz vekilimiz yok.800 bin nufusu olan memleketim 50 bine düşmüş bu kalan 50 bin kişiye bile yetişemiyen bir belediyemuz var.3 çocugumla cebimde 5 kuruşsuz bir şekilde ortada kalmişım.bi su bile dagitamiyan bi belediyeye sahibiz.ALLAH TAN başka belediyeler getiriyorda malatya halki ufakta olsa bi yardim alıyor.1 ay oldu ya ALLAHTAN KORKUN.NE 10 BIN YATDI HESABIMA.NEDE ADAM AKILLI BİR OTOBUS SEFERI DÜZENLENDI.SAYIN BAŞKAN VE VEKILLER NERDESINIZ HANGI YAZLIKLARINIZDA AİLENİZLE BERABERSINIZ.SAYIN CUMHUR BAŞKANI KIME YETİŞSİN KIMIN HALİNİ BİLSİN.SİZ BAŞKANLAR VE VEKILLER HALKIN HANGİ DERDİNİ ÇÖZDÜNÜZ.SUYUMUZ YOK SUYUMUZ.YETER YA.KAYBEDECEK NEYİMİZ KALDI İSTERSENİZ ASIN BİZİ.BARİ EVLATLARIMIZIN BUKADAR PERİŞAN OLDUKLARINI GÖRÜPTE HER DAKİKA KAHROLMAYIZ
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali ateş (1 yıl önce)
    Sorumlu herkesin mal varlığına el konulmalı sorumlular yeni yapılacak konutların inşasında işçi olarak gözetim altında çalıştırılmalı.Çalıştırılmalıki kolonlara kereste,çimento torbası kağıdı,taş,toprak,tuğla ,kum doldurmayalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ytr (1 yıl önce)
    Binaya az hasar verdiler ama benim ikamet ettiğim dairede kolon kiriş çatlağı var. Çatlak tavanda devam ediyor. Kolonda inşaat demirleri görünüyor. Sağlam duvar yok. Bu nasıl hasar tespiti. Biz şimdi bu durumdaki evi onaracak mıyız?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Emrullah cevirme (1 yıl önce)
    Kesinlikle aşağıda yorum yapan arkadaşlara katılıyorum 20 gün oldu daha destek ödemesi yatacak.Biz mi sanssiziz yoksa neye göre yatıyor bu ödemeler anlamış değilim.10.000 lira yatmadı en azından sağa sola gidiş paramiz olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elazizli (1 yıl önce)
    Az hasarlı dendi evlerimize,sonra hasar tesbit sonucu kaldırıldı. Eşya çıkarabiliyormuyuz, herhangi bir yasak var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şaban Hızal (1 yıl önce)
    Bu nasıl bir destek ki aynı apartmanda 3 kişi alıp 7 kişiye 20 gündür çıkmıyor bu kadarmı zor evlerimiz esyalarimiz gitti cebimizde para yok daha ne bekliyorsunuz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Son yıkılan 29 binaya yıkılmadan önce hangi hasar verildi acaba bunun açıklamasını yapacak kimse varmı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    gardaş gidin yurtdışından ekip getirin.onlar incelesin.yıkın dediğini yıkın,kalsın dediğini yıkmayın.yoksa bu iş bizim ekiple olmaz...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Deprem den 4 gün önce işsiz kaldım.her haneye 10 bin tl destek yapılacak dedi sayın cumhurbaşkanı ama malesef daha herhangi bir ödeme yapılmadı.ha yapılsa da hangi yaramızı saracak bilmiyorum.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Bizede yatmadı. Ama kaynanama hasarı belli olmadan yatırdıydılar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gardaş e devlete haneden herhangi birine yatabiliyor. Hane başı ödeme diye arat oradan bak. E devlette
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Galiba (1 yıl önce)
    Yanlışım yoksa önceki hasar tespitler iptal edilmedi diye dün ya da bugün bir açıklama yapıldı. Muhtarlıklara bir iki gün içinde asılıp e devlette itiraz başvurusu butonu eklenecekmiş. Onun çalışması olduğu için e devlette Malatya kaldırılmış. Bence komple iptal olup depremler de bitince tespitler yapılmalı. Neyse konu uzun..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    e-devltten malatya'nın hasar tespit durumu gözükmüyor malatyamızı sildiler.sildiler!!!!!
    %46
    %54
    Yanıtla
  • bülent çubuk (1 yıl önce)
    yav bunasıl hasar tesbiti yanyana ev aynı bina yani 32 .33 gibi dört dairelik iki katlı ev birini yapmış öbürleri duruya mahalleye yıkım girdi bütün eşyalar içinde vereceğiniz hane başı ödeme içinmi yazmadınız bir makine etmiyo zatenki birincide ne yaptınızki ikincide yapanız şimdi burda küfür olsa bulursunuz derdini anlatanada bakmazsınız
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalıı (1 yıl önce)
    Hasar çalışmasını adam akıllı yapılsın. Az hasarlı verilen birşey olmaz denilen kaç tane bina ağır hasarlı hale geldi. Kolondan örnek bile almıyorsunuz ucuz olsun diye gençlere bırakmayın. Cimer e şikayet edin sevgili hemşerilerim bu durumu
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Can malatya (1 yıl önce)
    Az hasarlı binalara faizsiz güçlendirme kredisi vermeliler. Hasarsız binalarada istemeleri halinde aynı imkanı sağlamalılar.az hasarlı çıkıp ta ödemesi yapılmayanları biliyorum. Kısa sürede yatanıda. Şu var ki 10 tane dairenizde olsa sadece oturduğunuz yer için yapıliyor. Az hasarlı çıkmiş yeniden 5.6 deprem olmuş bu binanın ödemesini geciktirmesinler. Zira yeni depremle hasarsız olacak hali yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Can bey kusura bakmayın ama az hasarlı diye tabir edilen hiç bir bina yok . Hiç kimsenin hakkını yiyemem bina içinde 1 saat gezip her yere detaylıca bakan işini 4 4'lük yapan mühendislerde var. Dışarda sadece bir iki duvara bakıp fotoğraf çekip az hasarlı denilen binalarda var. Hatta ve hatta taleplere istinaden hasarsız olanlara az hasarlı yazan görevliler de var .Bunların her ikisine de bizzat şahidim. Şayet oturduğum apartman yakınca mahallesinde ve binada kolonlar kirişler patlak durumda sonucu az hasarlı . Neden mühendislerin yanında kimsenin olmaması . Neye göre bakıldı ne yapıldı bilinmez. Malatya geri kalan 10 ilden en çok yıkım ve can kayıpları ile 2 veya 3. sırada olmasına rağmen tamamiyle sahipsiz. 5,6'lık deprem olmasaydı ne bir basında ne bir toplulukla nede sesimizi duyan birileri oldu . Hiç kimse kusura bakmasın . SAHİPSİZ KALDIK. Rabbim bizleri evlatlarımızı ailemizi ve tüm kardeşlerimizi korusun. Tekrarını yaşatmasın İnşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdinç (1 yıl önce)
    Burada bazı yorumları okuyunca üzülüyorum. Yok şu kadar yardım olsun yok kayısıcılar yardım yapsın. Malatya'da yaşam var mı soruyorum? Ticaret yok . Esnaf yok. Her gün deprem oluyor ve olacağı söyleniyor. Malatya'da hayatın normale dönmesi için zamana ihtiyacı var. En çok konut yapılacak ikinci il Malatya. Bunun açılımını anlamak çok mu zor? Biz ülke olarak tepki vermeyi beceremiyoruz. Fırsatçılar her zaman vardı ve yine var olacak. Ne zaman " ben " yerine " biz " demeye başlayacağız. Daha kaç kötü felaket ya da olay gerekli? Burada yorum yapan değerli kardeşlerim ya da yaşı benden büyüklerime sesleniyorum. Araştırın, öğrenin, düşünün ve sonrasında hareket edin.Rabbim en kısa sürede canım memleketimizde tekrardan birlikte yaşamayı nasip etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu 10000 TL kaç gün geçti yatmadı şimdi tekrar bı 20 gün daha bekleriz yatarsa tabi benim umudum kalmadı Allah yardım etsin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Malatya da ne yapilacaği ile ilgili hiçbir yetkili çıkip bir açiklama yapmiyor yada yapamıyor. Malatya hasar durumu e devlet üzerinden şu an sorgulanamiyor. Yetkili bir agızdan bi zahmet bi açiklama yapılsa keşke
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Acilen malatya ferhadiye mah. Atlas sok hava ikmal evlerinin yıkılmasi lazim 1975 yapimi eski yiğma binalar heran yikilabilir az hasarli vermişler gerekli mercilere duyurulur
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yelek giymekle yada sakal traşı olmamakla vicdan yapmayın gerçekten iyice itibarsızlaştınız hepinize kaybettiklerim ve kaybedeceklerim için hakkım harap olsun özelliklede cebini dolduran tüm siyasetçi ve bürokratlara haram zıkkım olsun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bence yanılıyorsunuz. Maalesef parti artık tamamen din haline gelmiş. Siyasetçisine , bürokratlarına güvenenler artık tapıyor. En üst düzeydekilerin bile kabul ettikleri, eksikleri, hataları vatandaş kabul etmiyor, büyük bir depremde yapılabilecek ancak bu kadardı, diye savunuyor. Millet olarak zor anda (an) her türlü fedakarlığı yaparız. Ancak iş partizanlığa geldi mi ...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Fiyasko (1 yıl önce)
    Devlet bahceli gelip vatandaşa bağırıyor milletin eşi dostu çocuğu enkaz altında kalmış yardım gelmemiş herkes perişan gelip bir de konuşuyorlar pes.. Biz halk olarak birbirimize sahip çıktık devlet o zaman farkında değildi 20 gün sonra gelmiş ayol özür dilerim
    %64
    %36
    Yanıtla
  • R.aslan (1 yıl önce)
    10000 bin yardımınız sizin olsun yok adres farklı milletin evi başına yıkılmış ellerinde elektrik faturası nüfusun önünde bekletmek nedir kaydı köyde başka yerde olanlar var Malatya'da yaşayan aile başı verin iste ne surunduruyorsunuz evleri gitmiş hale uğraştırma nedir yazık günah yahu bu kadar olmaz yardım edecekseniz edin yada milleti ugraştirmayin gelen yardimlarida siz alın seçimde savurursunuz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Eğer tekrar elinde çekiçle ağırlık tecrübesiz gençleri göndereceksiniz hiç zahmet etmeyin sonuç değişmez size zahmet olmazsa İstanbul'daki gibi kolon röntgenlerini çeken cihazlar ile bakılması daha iyi olur yeter artık depremden önce onca deprem uyarısına rağmen uygun olmayan yerlerde yapılaşmaya izin verdiniz bari deprem sonrası biraz önemseyin bizi becerebilirseniz tabi pek bilmediğiniz şey çünkü!!!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)
    Yazık çok yazık memleketimizdeki hasar tespitinin yeniden yapılmasına Cumhurbaşkanı karar veriyor bu ilin mülki amirlerinin sadece adı var amirler inisiyatif kullanamıyor bu nasıl bir sistem anlamadım
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Deprezede (1 yıl önce)
    Yav kontrol ellerin sürmesi 1 ayı bulur cepte para kalmadı iş yerimi kaldı çalışalım hasara bakılmaksızın özellikle Malatya ya acilen 10000 TL yi yatırın 10000 TL ile bu devlet yıkılmaz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 yıl önce)
    15000 ne zaman verilecek kira desteği ne zaman verilecek evleri yikilanlar eşyasını alamayanlar ne yapacak nakdi yardım nerden talep edilecek bu konularla alakalı aydınlatıcı haberler bekliyoruz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alı Rıza Kılıç (1 yıl önce)
    Önceki teferruatlı değildi. Simdi daha sağlıklı olur diyorum
    %43
    %57
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    10 bin tl alanınız varmı?ben daha alamadım
    %74
    %26
    Yanıtla
  • fatih bey e devletten önce kendi adresinde kimlerin oturduğuna bak senin adresinde oturan birinin tc kimlik nosununa mutlaka yatmıstır ziraat bankasına
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 13.daire.de.almadi.bankaya.gidiyorum.yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nazım (1 yıl önce)
    Açıklamalar insanların yüreğine su serpiyoru ama gerçek şu ki Elazığ depreminde ne yaptı yıkılan yerlere ya da Diyarbakır'da suru boşalttı nasıl uygulama yaptı asıl ilginç olan TOKİ mutahitleri neden tecrübelerini halkla paylaşmıyor bizler kahve politikası yapıyoruz siyasiler le işler YAPAR GİBİ GÖRÜNÜR Ama bir şey yapmaz lar saygilar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bu deprem bize bir cok seyi anlatti makamın mevkinin birgunde yok olacağını zengininde fakirinde çadıra girebilecegini elindeki tüm ev mal mülki birden alinacagini gösterdi
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Bir an once su tespiti yapsanizda artq millet 10000 lirasini alsa herkeze para lazim magdur durumda millet
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yatmaz kardeşim yatmaz. İlk günlerde alan aldı ama nasıl aldı bilmiyorum. Pandemi yardımına dönecek buda bakın görün
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Şaban 62 (1 yıl önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    O para hasarsız binalar hariç tüm hanelere veriliyor Ziraat bankası'nda hesabınız ve mobil uygulamınız varsa bakın IBAN a yatırılıyor oradan bakın veyahut da ıban'a değil de direkt Ziraat bankası'na gidiyorsunuz oradan onların sisteminde görünüyor benimki de sizin gibi olmuştu daha 3-4 gün önce öğrendim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Artçı depremler devam ediyor ve olası büyük deprem de bekleniyor hasar tespiti için yine de acele edilmemeli normal ya da artçı bir büyük depremde yeniden yeniden hasar tespiti yapılacak demenin anlamı yok az hasarli ev diye bir şey de kalmadı ben artık bu depremlerden sonra az hasara inanmıyorum, Allah yardımcınız olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • dogan (1 yıl önce)
    Hak ettiğiniz gibi yönetiyorlar...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu saatden sonra Malatya'da betonerme binada oturulmaz. TOKİ İzollu Kalede yaptığı gibi tek katlı çelik konstrüksiyon evleri merkeze yakın bir alana yaparsa rağbet görür
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Afeti yönetemeyen bir yönetim afet sonrasını nasıl yönetecek hepberaber göreceğiz.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya depremde az etkilenen il statüsüne düşürülüyor yavaş yavaş. Diyarbakır 'da her yer yerli yerinde ama Afad verilerine göre depremde Malatya' dan daha fazla etkilenmiş. Buna göre de devlet yardımları planlanıyor. Yerel siyasetçiler uyumayın şehrinize sahip çıkın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abidin44 (1 yıl önce)
    Malatya haber önce sizi tebrik ediyorum tarafsız haberleriniz için sonrada sizden rica ediyorum malatya yöneticileri haberlere resimlere koymayın trend garden binasına ruhsatı kim vermiş pasaportçu bsşkanmı keşkesiz bsşkanmı takipçi olalım
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ruhsatları ilçe belediyeleri verir.Bir anlasaniz bu kafayla eve nasıl ekmek götürüyorsunuz ilginç
    %64
    %36
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu nasıl olacak? Her artçıda binaların hasar durumu değişiyor. Binalar yoruldu. Az hasarlı binalar zamanla orta hasarlıya dönebiliyor. Buna uzmanların bir çözüm yolu bulması gerekiyor. Her artçıdan sonra hasar tespiti yapmak ta çözüm olmayabilir.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kaysı (1 yıl önce)
    Hatay ve adıyaman illeri çok daha kötü.. Malatya çok şükür normal hayata dönüyor..Kayısı sahipleri bu yılki hasılatlarını evi yıkılan depremzedelere bağışlarsa, hayat tam normale döner... Onlarda yeniden sıcak yuvalarına kavuşmuş olur...
    %35
    %65
    Yanıtla
  • O yıkılan evlerin sahipleri arasında kayısıcılar da var. Barınma desteğini ve ihtiyacını devlet vermeli. Sosyal devlet bunu gerektirmeli. Ayrıca bu yıkılan binaların içinde 25-30 yıldan genç binalara kim ruhsat ve imar izni verdi bunlar belirlenmeli
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ya garip garip konuşmayın kardeşim bak o kadar doluyumki kalbinizi kırarım...kayısı sahipleri dediğin çiftçilerin evi yokmuydu, onları deprem vurmadı mı, koskoca devletin gücü yok mu da çiftçinin üç kuruş parasına göz diktiniz, üstelik Malatya'nın neresinde hayat normale döndü sağlam ev mi kaldı dükkan mı kaldı, sen Malatyalı olduğuna emin misin... Malatya da ölen insan sayısı 1500 maraşta 15 bin maraşta yapılacak konut sayısı 45 bin Malatya'da 44 bin yani Malatya'da oturulacak bina kalmadı...Allah aşkına yapmayın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Veysel inan Tarho (1 yıl önce)Kaysı isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'nın neresi iyi acaba illa Hatay gibi haritadan silinmesi mi lazım .Sağlam bina kalmadı sorunlar çığ gibi
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Millet zannediyor ki, kayisi ağaçtan çuvala giren bir ürün, girdi maliyetlerini, verilen emeği dikkate alan yok, ayrica yıkımın ölçeği ve büyüklüğünü dikkate aldigimizda bu yıkım bağışlarla degil, anayasasında sosyal hukuk devleti olduhu yazan Türkiye Cumhuriyetinin kaynaklarını etkin, verimli ve hesap verebilir bir sekilde kullanması ile telafi edilebilir ancak.Hepimize Allah yardım etsin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kendi kendine karar vermişsin lakin malatyalı olup,malatyada yaşayan biri olarak gördüklerime mi inanacağım yoksa klavyeden yaptığın bu tuhaf yorumunamı?.. Durum hiç de yazdığın gibi görünmüyor!.650.000 telefon iletişimi 52.000 e düşmüş bir şehirin normale döndüğünü bu ülkede senden başka söylüyen yoktur.Olamaz.11 ildeki depremde en çok hasar alıp,konut yapılacak ikinci il, neresi biliyormusun?Malatya!Bundan haberin varmı?Bunlar sana üfürdüğünü hatırlatıyormu?Yada Bir fikir verdimi?Neye?kime?göre böyle bir sonuca vardın?Normale dönen neyi gördün?Siz nereden yazıyor veya nerelisiniz?Malatya yerle bir olmuş!Daha kaldırılmayan çok enkazlar var!ilçeler,köyler de duruyor!Bir kaç gündür bir kayısıcıdır gidiyor!Şimdi bu işi sulandırırsak tütüncülere,mermercilere,fıstıkçılara, vs.uzar gider Zaten bu işi evi yıkılan,canını kaybeden vatandaşa yıkmak da ayrı bir garabet!,Bir tek Kayısıcılar mı bu işin üstesinden gelir ona mı karar verdin?Kayısı pazarı da yerle bir oldu!Onlarda dükkanlarını,evlerini canlarını kaybetti.Bu mu senin çözümün! Senin asıl amacın nedir?Kimsin?Kayısıcılarla bir problemin mi var!Varsa onun yeri burası değil. Not:Benim dikili bir kayısı ağacım olmadığı gibi,kayısı satan dükkan vs .yerim de yok.Kayısı üretip,ticaretini yapan akrabam da yok!Hayatımda böyle tuhaf bir yorum görmedim!Ne diyeyim?Allah ıslah etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Söylediğiniz şey mantıklı ama onu yapabilecek kaç insan var bir elin kaç parmağına tekabül eder malının zekâtını vermekten aciz bir ümmet olursa eğer Allahu Teala da zekâtını vermediğin mali senden işte böyle alır Velhasılı kelam sözün kısası biz hala ibret almadık 3 liralık mala 15 lira isteyenler mali elinde bekletip fiyatı artsın diye bekleyenler örnek kayısı fiyatı artsın diye bekleyenler şimdi o kayısı enkaz altında artıyor fiyatı sen istemesende bekliyor şuan orada siyasiler zaten Allah'a emanet o binalara ruhsat verip cebini dolduranlar denetimini yapmayanlar canı yanan herkesin vebali sizlerden sorulacak insanlar müteahhitlere kızıyor evet çalana kizacaksin yargılayacaksin yaw peki bu adamların çalmasına göz yuman neden birşey olmuyor o ruhsata imza atana muhur basana neden birşey olmuyor adamları içeri atiyorsunuz atmayın kardeşim içeri atmayın anasını babasını kardeşini eşini bile bile ölümüne sebep olanların vergisi ile içerde besleyipte adamlari iyice hayattan sogutmayin.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yani diyorsun ki Japonlar ve gavur dediklerimiz mallarının zekâtını veriyor öylemi, kurban olduğum Allah inşallah onların sahip olduğu ahlakın toz zerresini bizim insanlarımıza versin
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Dikkat edersen Kaysı isimli kafayı kaysıya,kaysıcılara takmış sadece onlardan medet umuyor. Kurumlardan,büyük müteahhitlerden,holdinglerden bahsetmemiş kafayı kayısıcılara takmış!Zekattan falan bahsetmemiş,bu zatın kayısı ile yorumundan nasıl bir zekat fikri ortaya çıkardın?bu da çok garip!Memleketi,ülkeyi mahvettiniz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • kaan (1 yıl önce)
    Bostanbasında evime az hasarlı verdiler yan binam yıkılacak ben şüphe duyuyorum tekrar bakılması iyi olur
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yalin (1 yıl önce)
    5.6 depreminde yıkılan binalardan varsa az hasarlı veya hasarsız olan evlerin/binaların yıkımın neden olduğu yaralanmaların hesabını kim verecek? Az hasarlı evlere girin oturun diyorlar. Yarın yıkılmayacağının garantisinin olmadığını 5.6 depreminde gördük. Bu depremler süreceK. İstediğiniz kadar hasar tespit yapın. İstediğiniz kadar inşaat başlatın, uzmanların demesine göre malatya fayı ve bingöl fayına enerji yükleniyor, olası 7 ve üzeri depremde tekrar başa döneceğiz. Binalar kadar önemli olan Bütün piskologları sahaya sürüp insanın yarasına da merhem sürmeli. Hepimiz kafayı yedik. Çay bardağı sallansa hayat üçgeni oluşturucaz neredeyse.
    %73
    %27
    Yanıtla