SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hasar Tespitlerine 57 Bin 673 İtiraz Geldi'

'Hasar Tespitlerine 57 Bin 673 İtiraz Geldi'
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden zarar gören tescilli taşınmak kültür varlıklarının onarımı ve ihyası için gerekli desteğin Bakanlığınca sağlanabilmesi amacıyla mevzuat değişikliği yapılarak afet bölgesine yönelik proje ve uygulama yardımlarının kapsamının genişletildiğini söyledi.

Bakan Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak depremin ilk gününden itibaren Malatya'nın koordinasyonunda görevli atandıklarını hatırlattı.

Bugün de bu çalışmalar için tekrar Malatya'da ilgili makamlarla toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Ersoy, bugün kentin durumu ve afet bölgelerini ilgilendiren özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıklarıyla ilgili yönetmelikte çok önemli bir değişikliğe gittiklerini onun detayını paylaşacağını ifade etti.

Malatya'da geçici konutlarla ilgili ciddi bir yol alındığını aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 14 bin 700 konteyner bölgeye indirildi bunun 11 bin 700'ünde de yerleşim başladı, kalan kısımlarında da birkaç gün içinde hızlı bir şekilde yerleşim başlayacak. Bireysel konteyner teslimlerine de başladık. Şu ana kadar 1124 bireysel konteyner yerleşmiş durumda. Haziran itibarıyla 30 bin konteyner çalışmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Yani üç hafta içinde bunu tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bundan sonra ağırlıklı olarak bireysel konteyner verilecek, bireysel konteyner talepleri gerçekleştirilecek. Zaten konteyner kentlerde yaşamak isteyen taleplerin çok büyük bir kısmı şu ana kadar karşılandı. Bundan sonra bireysel talepler var. Vatandaşımız kendi bahçesinde, köyünde veya konutunun yakınında istiyor. Onlarla ilgili taleplerini hızlı bir şekilde aşılamaya yoğunlaşıyoruz bugünden itibaren."

Ersoy, kentte kalıcı konutlarla ilgili çalışmaların da yoğun devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar netleşen 70 bin civarında konut, 25 bin 600 civarında da köy evi hak sahibi tahmini oluşacak. Bu 70 bin konutun 11 bin 634'ünün ihalesi gerçekleştirildi, 8 bin 100'ünün de temel atma işlemi yapıldı. Orada da hızlı bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yol alıyor. 25 bin 600 köy evi hak sahibinin 7 bin 134'ünün şu ana kadar ihalesi yapıldı, 610'unun da temel atması gerçekleşti, orada da hızlı ilerleyeceğiz inşallah. Enkaz kaldırmayla ilgili çalışmalarda ilk etapta yıkık ve acil yıkılacak olan yapıların yüzde 99'unun enkaz kaldırma işlemi tamamlandı. Yüzde 1'lik kısım da çevresine hasar verebileceği için kontrollü veya belli izinleri bekleyen yıkımlar. O yüzden bekliyoruz. Yani şu anda bizim aslında ilk etapta yapılması gereken enkaz kaldırma çalışmamız tamamlandı. Şu anda hasar tespitler sonuçlandıktan sonra bu konuyu daha da hızlandıracağız."

- Hasar tespitleri gelecek hafta tamamlanacak

Ersoy, hasar tespit çalışmaları noktasında kent genelinde ilk belirlenen hasarlara 57 bin 673 itiraz geldiğini ifade ederek, "Bunların 55 bin 440'ı incelenerek sonuçlandırıldı, 1290'ında ise çalışma devam ediyor. Toplam hasar tespitleri önümüzdeki hafta içinde tamamlanmış olacak. İtirazı olmayanlarla ilgili zaten tekrar yıkım ve enkaz çalışmalarına devam edilecek. Şu ana kadar 27 bin binada hiç itiraz yok, onlarla ilgili yıkım ve enkaz çalışmalarına Valiliğimiz, AFAD eşliğinde başlıyoruz hızlı bir şekilde." diye konuştu.

- Mevzuatta değişikliğe gidildi

Bakan Ersoy, özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıklarıyla ilgili yönetmelikte çok önemli bir değişikliğe gittiklerini, bunun tüm afet bölgelerini kapsadığını söyledi.

Bakanlık tarafından 2005 yılından itibaren özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıklarının korunması amacıyla proje hazırlanması ve onarım uygulamalarının yapılması için geri ödemesiz olarak nakdi yardım yapıldığını anlatan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda 2005-2022 yılları arasında 4 bin 151 taşınmaza proje yardımı, 2 bin 793 taşınmaza uygulama yardımı olmak üzere 6 bin 944 taşınmaza yardım yapılmıştır. Kahramanmaraş depremlerinden zarar gören tescilli taşınmaz kültür varlıklarının onarımı ve ihyası için gerekli desteğin Bakanlığımızca sağlanabilmesi amacıyla mevzuat değişikliği yapılarak afet bölgesine yönelik proje ve uygulama yardımlarının kapsamı genişletilmiştir. Proje yardımı kapsamında rölöve, restitüsyon, restorasyon, gerekli durumlarda rekonstrüksiyon ve mühendislik projeleri ile zemin etüdü için yardım sağlanacaktır. Uygulama yardımı kapsamında da Koruma Bölge Kurullarınca uygun bulunan projeler kapsamındaki tüm uygulama yardım taleplerinin yanı sıra gerek görülmesi halinde rekonstrüksiyon taleplerine de yardım sağlanacaktır. Ayrıca proje yardımı üst limit miktarı 5 katına, uygulama yardımı üst limit miktarı ise 10 katına çıkarılmıştır."

- "Tamamına yardım yapılması planlanmaktadır"

Bakan Ersoy, bugün itibarıyla AFAD tarafından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmiş olan 17 il ve Sivas'ın Gürün ilçesini kapsayacak şekilde yeni bir başvuru dönemini başlattıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Hangi illerimiz bunlar; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde ve Tunceli. Başvuru sürecine ilişkin detaylar ve gerekli bilgiler Bakanlığımız ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimizin internet ve sosyal medya sayfalarında kamuoyu ile paylaşılacaktır. Yapıların sahiplerinden herhangi birisinin başvurusu değerlendirme için yeterlidir. Başvuru için gerekli belgelerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine en geç 15 Haziran 2023 Perşembe gününe kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvurusu yetişmeyen taşınmazlar için önümüzdeki aylarda yeni başvuru dönemlerinin açılması planlanmaktadır. Afet bölgesinde deprem sebebiyle zarar görmüş tescilli yapılara ilişkin proje ve uygulama yardımı taleplerinin hepsi Bakanlığımızca değerlendirecektir ve tamamına yardım yapılması planlanmaktadır. Hayırlı olmasını dilerim."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Malatya % 80 hasar almış, 10-15 yıla anca toplar, o da iyi bir belediye başkanı ile. Yollar köstebek yuvası, aydınlatma direkleri eğilmiş duruyor, sular patlamış cayır cayır akıyor, 100 gün geçti aradan böyle şehir yönetilmez. Her öğün, makarna Bulgur pilavını dayarlar sonra sabret, şükret, dua et. Hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Arkadaş sen Mühendis misin? Olsan ne yazar, bizde de vardı bir tane, milleti korkuttu, ağır dedi tutturamadı. Yapı Yorulmuş muş, zemin gevşekmiş, bilimsel bir veri yok ortada, salla dur. Durun dedik dinlemedi kapı pencere söken cahil halk, Herkes salaktı, Bi siz akıllıydınız, Beter olun, parkeler, peteklere, kapılar, pencereler, cam balkonlar, mutfak dolapları, klozet taşı, musluklara kadar 3-5 kuruşa sattınız, 300 bin verseniz alamazsınız geri, orta az/hasar denince planın alt üst oldu, iyi de oldu. Hadi oradan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)
    Selahattin sen nasıl bukadar değişebildin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Karakurt (1 yıl önce)
    Kapısına kilit vurulmuş binaya girmeden ağır hasardan orta hasara dönüştüren işgüzar kontrol memuru elbet senden de hizmet ettiğin sahibinden de hesabı sorulur.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Başta yapılan denetimlerin nasıl hızlı üstün körü yapıldığını hepimiz biliyoruz. Daha sonra üniversite profları geldi. Onlar ne derse öyle olması lazım. İlk tespitler de sağlam binalara dahi ağır hasar verildi. İnsalar evlerinin iç bölümlerini bilmiş komşuları sebebiyle sattı genelde. Şimdi Evler hafife dönünce aslında kimin kafasına uyup evleri soktuyseniz onları suçlayın. Sağlam binaların yıkılmasını istemek arsa payı tokiden ev alacağım yıkılsın demek doğru değil. Emin olun yerinde dönüşüm vs vs evleriniz 10 larca yıl kavuşama ihtimaliniz büyük. İzmir depremi Elazığ depreminde durum böyle. Van depremi ile karşılaştıranlar var. Orada 11 tane il böyle deprem görmedi ve Van depreminde 2200 ev yıkıldı. Evlerinize sahip çıkın düşündüğünüz sekilde evlerinize kavuşma imkanınız olduğunu sanmıyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bizim eve de aynı yapıldı Şubat 11 ağır hasar verilip gidildi itiraz ettik sonuç hala bir ayı gecti yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali44 (1 yıl önce)
    Malatyalılar olarak aglamayalim adaletsizliğe. Yarın seçim var gidip bu rant düzenine bu adaletsizliğe dur diyelim. Kemal ne diyor TOKİ rant değil sosya konut üretecek. Evi yıkılan vatandaşa ücretsiz ev verilecek bitti nokta .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali d (1 yıl önce)
    Hasar tespitlerinin sonucunu seçim sonrasına bırakma! Ne yani seçim sonucuna göre mi hasar durumu belirlenecek. Seçim sonucuna göre belirlenecekse insan bu tespite nasıl güvenecek. Hiç mi bir şey doğru yapılmayacak.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Necla (1 yıl önce)
    Şu bir gerçek Malatya da sağlam ev kalmadı ağır hasar olan binalar nasıl aza çevrilebilir apartmanda 3dairesi olan bi kişinin itirazı diğer kat sahiplerine haksızlık olmuyor mu onun derdi zaten kiraya vermek devlet 3adet binaya 1adet vereceği için diğer kişiler mağduriyet yaşıyor kolon hasarı öyle yada böyle varsa o binaya nasıl güvenilip oturulacak nasıl vebale girip kiracıya verilecek bunu anlamak mümkün değil bu bir fırsat elimizi taşın altına koyalım yenisen aynı acıları yaşamamak için evlegi lütfen ağır hasardan aza çevirmeyelim bu çok büyük bir vebaldir ben hakkımı helal etmiyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Avır hasarlı binanın nesine itiraz ederler ..ölmek içinmi ...binalar çok yoruldu zar zor ayakta duruyorlar...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Belediye başkanı ağır hasarlıların yarısı kurtarılabilecek derken, çoğu kişi yanlış anladı... Yani tekrar incelenecek demek istemişti... Ama talandan mal kaçırırcasına kapı pencere asansör musluk herşeyi sattılar... Sonra da binaların çoğu az ya da orta hasara döndü... Yani belediye başkanının dediği oldu... Şimdi kalkıp belediye başkanını suçluyorlar... O sattıklarınızdan elde ettiğiniz birkaç kuruşa mı muhtaçtınız... Sürü psikolojisi... Böyle kibar ve deneyimli bir belediye başkanına sahip olduğunuz için şükredin ve başınızda taşıyın... Bu ortamda bir gün o makamda oturun bakalım, ne zorluklarla karşılaşacaksınız... Bir geceyi uykusuz geçirdiniz mi hiç... Vali, Başkan, kısacası devlet can siperane çalışıyor... İstediğiniz zaman valiyle başkanla görüşebiliyorsunuz... Empati yapmak lazım...
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Senin tuzun kuru galiba belediye de çöpçülük vermişler sana. Başını sokacak bi ahır bulmuşsun. Senin evin ağır hasara girdimi veya depremi yaşadın mı? Eminim bunların hiçbirini yaşamamışsındır. Evi ağır hasarlı olan insanlar napacaklardı eşyalarıyla beraber yıkımamı gitseydi sen mi enkaz altında kalan eşyaları alıp hediye edecektin insanlara? Şuan Malatya da ağır hasarlı yıkılacak 35 bin bina var ve hasarsız bina yok. Peki naif olan belediye başkanın neden depremin bir veya iki hafta sonranı duyuru yapmadı evlerinizi boşalmayın ekip getirip tekrar inceletecez ona göre eşya çıkarımı yaparsınız ağır hasarlı olan binalarınız hafif hasara çevirecez diye? Depremden 2 ay geçmiş hiçbi açıklama yapmamış 2 ay sonra uzman ekip getirdik evleri tekrar inceletip ağır hasar olan binaları hafife çevirdik demek ne demek??? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bak haberlere incele bi depremden sonra kaç tane bina kendiliğinden yıkıldı?? en sonuncusunu söyleyeyim sana bi kaç gün önce 17 Yaşında gencecik bi çocuk enkaz altında kaldı ve vefat etti Rabbim ailesine sabır versin.Ordan tuzu kuru sallamakla olmuyor o işler önce açıp bi öğren sonra yorum yap boş yorum yapma burda. Benim evim ağır hasarlı ama çok şükür çağa çoluğumun canı sağ. O üç kuruşa sattığınız dediğin eşyalar şuan çağa çoluğun karnını doyurmak için kullanılıyor. Hiç çadırda gezdin mi insanların çocukların halini gördün mü sen? Ben bizzat kendi gözlerimle gördüm içler acısı.O yağmurlarda çadırlarda bu insanlar napıyor düşündün mü? Sayın valiye de gelince 1.Gelincik tepe TOKİ’nin %35 i boştu. 2. Başharık tokilerin %85i boştu. 3. Eskimalatya tokilerin %50 si boştu çünkü bunların hepsinde ev aradım çağa çoluğumu sıcak ve sağlam bi yapıya koymak için vali beye il idaresi verilmiş tüm yetki kendisinde ve ohaldeydik bir tane TOKİ’nin kapısını açtırtıp 1 tane depremzede yerleştirmedi. Kale kaymakamı depremin 5. Veya 6. Günü tüm tokileri çilingir çağırtıp kapılarını açtırıp depremzedeleri yerleştirdi buna da şahidim bizzat ıspatlarımda sizin gibilere. Sayın valimiz ve büyük şehir belediye başkanımız sınıfta kaldı kısaca o ağır hasarlı binaları 2 ay sonra ekip getirip hafife çevirdiler ya yarın bi 6 üstü deprem olsa hemen hemen bu yapıların çoğu yıkılacak ve insanlar enkaz altında can verecek Allah korusun bunun vebali çok büyük kendilerinden ve çocuklarından çıkar farkındalar mı bilmiyorum..Burda daha uzun uzun anlatırım ama senin ve senin gibi sürü psikolojisinde olan varlıklar anlamazlar o yüzden bu kadarı kafi anlayana…
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet çok haklısın. Önce ağır hasar verip gittiler. Zaten sürekli artçı depremler de oluyordu. İlk başta zaten diğer şehirlerdeki akrabaların yanına gidildi. Sonra şerit çekip polisler nöbet tutmaya başladı evlerin önünde. İlaç alamayan komşularımız vardı. O zaman ugrasmiyorlardi neden ağır hasarlı diye. Ne olduysa bir anda ağır hasarlıdan döndürmeye çalışan komşular gelip oturmanın peşine düştü. Şimdi bina sağlam mı değil mi sağlamsa bile niye ağır hasar verdiler ilk baştan eve giremedik üst baş alamadık şerit çekildi doğal gaz kesildi... Neden taşındık kendi evlerimizden o zaman bir dünya masraf oldu bilen bilir. Malatya'dan bu saatten sonra hayır gelmez kimseye. Deprem de bitmiyor orada zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Salattin Gürkanla oyunuzu verin sonrada eleştirin cami kışın ortasında güçlendirme yaptı milyonlarca para harcandı bende inşaatçıyım kışın ortasında taş duvar ürülmez 2 yaz geçti yapmadılar kışın güçlendirme yaptılar ilk önce güçlendirme yıkıldı malatyaya faydası olmayanı seçin sonrada ağlayın malatya spora bile zararları var seçim zamanı malatyaya selam veriyorlar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Miraç (1 yıl önce)
    40 binalik daire birinci kere geldiler ağır hasar, ikinici kez geldiler yine ağır hasar, üçüncü kez geldiler bir dairenin ısrarı itirazı sonucu orta hasara döndü. Dairenin bütün mobilyalarını bina demirbaşlarını hırsızlar söküp götürmüş halde. Kırk daire eşşek başıyız bir tanesinin yüzünden orta hasara döndü. Daha itiraz hakkı da yok. site dört daire ikisi yıkıldı biri acil yıkılacak biri orada dikilecek.. ne saçmalıklar dönüyor anlayamıyorum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Son bir itiraz hakkı var mahkeme yolu ile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Binamıza getirdiğimiz profesör binanın ağır hasarlı olduğunu tespit edip güçlendirmeyi asla ve asla önermezken bize haber vermeden, gizli saklı hasar tespitine gelip binanın her tarafına bakmadan orta hasarlı diyerek güçlendirme yazan hasar tespit ekibini Allah’a havale ediyorum! Hiç kimse güçlendirme falan yapmayacak, bunu bilin! Ya ağır hasarlı olacak ya da binalar ve şehir harabe olarak kalacak!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Itiraz için defalarca bilgisayar üzerinden girişimde bulundum doğru olmayan gerekçelerle girişim engellendi. İtirazımı yapamadım. Vebalım müsebbiblerin boynuna. Allah bildiği gibi yapsın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yiğit (1 yıl önce)
    İtiraz sonuçları neden açıklanmıyor. Amaç nedir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Seçim öncesi kimsenin gönlünü kırmamak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Yazık günah ya yeter artık binalar kendi kendine yıkılıyor artık ağır hasarlı binalar duruyor acil yikilcak duruyor ne iş yapıyorsunuz Allah aşkına ya Sahipsiz Malatya gerçekten
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (1 yıl önce)Yolcu isimli kullanıcı yorumuna
    En çok duyduğum söz 'Malatya sahipsiz'. Eee her seçimde bunları Malatyalılar seçiyor. Ferhan Şensoy'un dediği gibi 'Bu millet, o millet' https://www.youtube.com/watch?v=S3DdLlXqHAw
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    abla da orda kendine yer mi bakıyor??
    %85
    %15
    Yanıtla
  • tugay (1 yıl önce)
    ağır ve orta hasarlı binaları az hasarlıya çeviriyorsunuz sürekli zamana oynuyorsunuz bütün illerin hasar tespiti bitti sadece malatyada devam ediyor hasar tespit çalışması sizin keyfinizi beklersek bu iş 7-8 yıl sürer
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yavuz (1 yıl önce)
    Binamıza ilk inceleme az hasarlı ikinci inceleme ağır hasarlı üçüncü incelme orta hasarlı denildi ve 1 saat içinde e devlet ten kaldirildi hangisine guvencez bu tespit sonuçlarına son bir itiraz hakkınız kaldı o da mahkeme yolu ile bilirkişi inceleme yapıp sonuçlandırmak
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ŞİRE PAZARINDA DOLAR YAKMAYAN MALATYALI (1 yıl önce)
    Kendi bireysel çıkarları için insanların canını hiçe sayıyorlar az kaldı. Yargı yolu açıldığın da adaletli bir konumda yargılacaksınız
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Servet özturk (1 yıl önce)
    Eve itiraz ettik eyvallah geldi baktılar 13 gün ev itraz sonucu ağır hasirliya dönüştü onada eyvallah sadece e devlette bir saat ağır hasarlı kaldı sonra tekrar silindi az hasarliya döndü ekran resmi mevcut bu sadece benim evim icin geçerli değil başka evlerinde ekran resmi var bunun için muhatap bulamıyoruz çıkıp açıklama yapmak kolay ne yaptığınız sonuç önemli
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Gerçekten durum böyleyse çok üzücü ve düşündürücü. Doğru neyse o ama gözle tam kanaat getirilemiyorsa çevre şehircilik gerekli araç gereçle baksın bu tür binalara. Yazık günah orada yaşayan yaşayacak insanlara. Mülk Allah'ındır...Bunu bunu süreçte yaşadık yaşayacağız....Malatya için tehlike bitmiş değil... Yırtılma ya da kırılmalar için tedirginlik devam ediyor....ve üzülerek söylemek gerekiyor Malatya yüzeye yakın 6 ve üstü bir depremi kaldıramaz....Sanırım en büyük çare deprem bölgelerinde konut sayısının planlanandan çok daha fazla yapmak böylece hem güvenli olacak hem de kira için ya da satmak için gözünü mal mülk hırsı bürümüş insanlar avcunu yalayacak....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Onlara gerek yok kardeşim bi anlık düştü geri kalktı kalkma sebebi seçimden sonra düşecek tepki olmasın diye sen ağır hasarli gördüysen sıkıntı yok tekrar ağır hasarlı olarak görünecek merak edeceğin bi durum söz konusu değil
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Servet bey.. Tekrar az hasara dönmedi.. İtiraz sonuçları toptan kaldırıldı.. suan gözükenler itirazdan önceki sonuçlar.. muhtemelen itirazınız sonucunda ağır hasarlıya dönmüş fakat tüm tüm malatyada sonuclar kaldırıldığından o gözüküyor.. gecmis olsun.. rabbim hepimizi korusun..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Davut (1 yıl önce)
    Az kaldı işini düzgün yapan kadrolar gelecek. O zaman Malatya ayağa kalkar.
    %69
    %31
    Yanıtla