SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasarlı Bina Yıkılırken Çöktü, Yan Binaya da Hasar Verdi

0
Güncellendi - 2020-08-17 12:34:55
Hasarlı Bina Yıkılırken Çöktü, Yan Binaya da Hasar Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında yan bir binada ağır hasar meydana geldi.

Olay, Battalgazi ilçesine bağlı Çöşnük Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Buyruk Caddesi üzerinde bulunan ve Elazığ depreminde ağır hasar gören 6 katlı bir binanın yıkımı için sabah saatlerinde çalışma başlatıldı. Yıkım kapsamında çevrede bulunan binalar tedbir amaçlı boşaltılırken, yıkımı yapılan bina büyük bir gürültü ile çöktü.

Alınan güvenlik önlemleri nedeniyle yaralananın olmadığı olayda çöken binanın yanında bulunan binada büyük hasar oluştu.

Yıkım sırasında, dikkatsiz çalışma yüzünden yandaki binanın taşıyıcı kolonuna zarar verildiği için bu binada da hasar oluştuğu bazı vatandaşlar tarafından ileri sürüldü.

Öte yandan, binanın çökme anı çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntüyü çeken Mehmet Eren Çek, AA muhabirine, çökme anında telaşlandığını anlatarak, "Arkadaşlarla geldiğimizde binanın yıkımını çekmeye karar verdim. Çektiğim zaman iş makinesi binanın yıkımına başlamıştı. Görüntü çekmeye başladığım an 3 saniye içinde büyük bir yıkım gerçekleşti. Yan binada hasar oluştu. Allah'a şükür can kaybı yaşanmadı." diye konuştu.

iha- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • halı altı ısıtıcı (3 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin. Allah beterinden korusun. daha kötü şeyler olmamış ama ihtimal de var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (3 yıl önce)
    Dünyanın en gelişmiş sistemini de getirsen, bina yıkılırken sağına soluna zarar verir. Bina yıkılıyor, bizim Malatya insanı operatör oluyor, virüs çıkıyor herkes doktor oluyor, futbol takımı kötü oynuyor herkes teknik direktör oluyor... Kısacası bizim millet her şeyi biliyor, maşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıç (3 yıl önce)
    Önüne gelen kepçe alıp ev yıkarsa işini ehline vermezsen olacağı bu sağlam evide yıkarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz (3 yıl önce)
    Malatyada bir iş yaparken bu yorum yapanlardan akıl almak lazım bunlar çok bili
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (3 yıl önce)
    Malatya da işler ne zaman düzgünce yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Osmanoğlu (3 yıl önce)
    Hep aynı hikaye perişan ettiniz milleti yapmayı geçtik yıkmayı bile öğrenemediniz!
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Binanin dibini boşaltiyorlar , bina çökuyor ,bu defa şaşiriyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal Okka (3 yıl önce)
    Bir malatya klasiği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaşırmadık (3 yıl önce)
    Şaşırdık mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (3 yıl önce)
    Hasar gören bınada oturmusdum. O yıkılan bına yandakı bınadan daha yenı.. Yapıldıgınıda hatırlıyorum.yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Yenisine değil sağlamlığına bakıyorlar Cem bey. Zekanıza yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)Furkan isimli kullanıcı yorumuna
    Furkan bence sen evvel kendi zekânı çek et. Adamcağız zaten durumun vehametine dikkatileri celbetmeye çalışıyor. Fakat sen hem anlamıyor hem de adamın zekası ile ilgili lavgaralık yapıyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikkat celbetmek değil ağabey bizim millet her şeyi çok iyi biliyor. Benim üzüldüğüm nokta bu. Buradakilerin kaç tanesi bina yıkmış hadi onu da geçtim, kaç tanesi bina yıkımına şahit olmuş... Ayrıca bina vardır 40 yıllıktır sapa sağlamdır, bina vardır 1 yıllıktır, çürüktür. Burda onu anlatmaya çalıştım. Amacım insanlara hakaret değil, haddim de değil. Ama böyle insanların yangına körükle gitmesi çok komik. Dikkat celbetmek değil bu yangına körükle gitmek. Yan binanın hasarı neyse karşılanır Allahın izniyle...
    0
    0
    Yanıtla