SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasarlı Bina Yıkım ve Enkaz İhale Yolsuzluğu Soruşturması Sürüyor Ama..

Hasarlı Bina Yıkım ve Enkaz İhale Yolsuzluğu Soruşturması Sürüyor Ama..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın meydana geldiği Malatya'da, hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma  ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yaklaşık 4 ay önce Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen, ilk etapta 3 kişinin tutuklandığı, 10'a yakın ismin karıştığı belirtilen operasyonla ilgili kamuoyuna ayrıntılı bilgi verilmemesi tepkilere yol açarken, soruşturmanın bazı Valiliğin bazı üst düzey görevlilerini de kapsayacak şekilde sürdürüldüğü öğrenildi. Bu arada, Adana'nın Yüreğir İlçesi Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın, adının karıştığı yolsuzluk olaylarından birinin de 'deprem sebebiyle hasarlı konut yıkım işi' olduğu ve görevden alınan eski kaymakamın bu nedenle tutuklu olduğu belirtilirken, Malatya'da bazı mülki idare amirlerinin de adlarının karıştığı operasyon ve soruşturmayla ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesi, çeşitli yorumlara neden oluyor.

MALATYA'DA "GİZLENMEYE ÇALIŞILDIĞI" ÖNE SÜRÜLEN OPERASYON..
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından geçtiğimiz Şubat 2024’de, depremden sonra yoğun bir şekilde yolsuzluk yapıldığı iddialar olan deprem hasarlı bina yıkımı ve enkaz kaldırma  ihalelerine yönelik olarak başlatılan operasyonun soruşturmasını halen devam ettiği, soruşturmanın genişleyerek bazı üst düzey bürokratlarla ilgili idari incelemenin yapılmakta olduğu öğrenildi.

Alınan bilgilere göre; 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da yıkım ve enkaz kaldırma ihalelerine yönelik olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Şubat 2024 ‘de Emniyet KOM Şubesi ekiplerince 2 ayrı operasyon düzenlenerek, yaklaşık 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında halen 3 şüphelinin tutuklu olarak cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bazı üst düzey bürokratlar hakkında idari inceleme başlatıldığı ve birden fazla olayla ilgili olan bu incelemenin devam ettiği belirtildi.

Yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi soruşturmasının genişleme ve şüpheli sayısının artma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Şubat 2024’de başlayan soruşturmanın üzerinden 4 ay geçmesine karşın kamuoyuna herhangi bir açıklama yapılmaması, Malatya kamuoyunda çok konuşulan bu yolsuyluk olayı ile ilgili dedikoduların artmasına, çeşitli üst düzey memurların şaibe altında kalmasına neden olduğu gerekçesiyle de eleştiriliyor.

ADANA'DA KAYMAKAM TUTUKLANMIŞTI..
Malatya'daki operasyonun ayrıntıları ve karışan isimlerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesine karşın, Adana'nın Yüreğir İlçesi'nin Kaymakamı Mustafa Kılınç, aralarında "deprem sebebiyle hasarlı konut yıkım işi" ve "doğrudan temin" ihalelerinin de bulunduğu birçok konuda yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 17 Temmuz 2023'te tutuklanmış, daha sonra da açığa alınmıştı.

Eski kaymakamın, banka hesaplarındaki şüpheli para trafiğinin de Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından araştırıldığı ve buna ilişkin rapor hazırlandığı da açılan davanın iddianamesinde yer almıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Asim (2 hafta önce)
    Yolsuzluk biz,toplumun gerçeği.yıkımda yolsuzluk olurda yapımda daha alası olmaz mı.Elazığ da iptal edilen köy evleri gibi ne yolsuzluk projeleri var.nasıl olsa bütün ülkeyi esir almış halde devlet malı talan ediliyor.dehşet bir şekilde her şey alani yapılıyor ama buna dur diyecek adil bir düzen yok.belediyelerin nerdeyse tamamına yakını sözde hizmet adına borç batağında ama öyle böyle değil dehşet rakamlar ve yolsuzkuklar.gecen hafta salı Ankara'dan beyzadeler zahmet edip,Malatya halkına düğün dernek havasında rezerv alan bilgi şöleni sunmak için insan yerine koymadıkları taşraya kadar gelmişler.sözde çok güzel çok kaliteli felan filan yalanlarla gaz alma modunda curcuna içerisinde hiç bir sorunu önemsemeyerek toplumun gaz alım işini yapıp gittiler.çok iyi dedikleri gerçek te ise vasat ve kalitesiz, küçük,bölge insanına iklimine uymayan oldukça kazık olacağı için fiyatını da gizleme yolunu seçerek hizmet ettiklerini inanmamızı isteyenlerin gerçek halleri.sözde proje görselleri dahi var ama ne hikmetse ortalama bir daire maliyet fiyatı yok.işte Ankara'dan ihalelerle talan edilen ülke kaynaklarının topluma yansıması.olabildiğince kaliteli büyük ve kimseye haksızlık yapılmadan yapılacak sosyal projeler ne yazık ki tamamen ranta kurban edilmekte.işte yıkımı yapan yerel idarecilerin oraya saçılan saçılmayan nice yolsuzklar ve daha alası ve daha devasa ölçekli işlerin Ankara'dan bitirilen ihalelerin yolsuzluk projeleri.eğer öyle olmasaydı 85m2 bir toki evinin maliyeti 2.5-3 milyon gibi korkunç bir rakam ve gizlenen rezerv alan projesinin maliyetleri bu denli olmazdı.kim ne derse desin yolsuzluk bu ülkenin en büyük gerçeği.dehşetli depremlerin dahi insan edemediği bu topluma bela hiç uzak değil.kaldı ki rezerv alan gerçeği ise büyük bir aladatmacadır.amaç hizmet değil amaç alt yapı ve arsa sorunu olmayan bu yerlerde yolsuzluğu daha rahat daha fazla yapabilmektir.şayet öyle olmasaydı Ankara'dan insan yerine koymadıkları bizlere saçma sapan ofis , iş yeri,yurtlara benzeyen oldukça küçük yapıları kazık fiyatla bize yaslamazlardı.çünkü bir Avrupalı gayrı müslimin eli deyse deprem bölgesine ayrılan bütçeyle değil kalitesiz bina,herkese müstakil ev yapacakları ve imkanların fazla fazla yeteceği bir gerçek.hayat düzeni alt üst olmuş ülke insanına yapılan rezilce işler ortada.işte yıkımda yaşanan yolsuzluklar.toki ihaleleri.rezerv alan projesinin gerçekte nasıl talan projesine dönüşeceği.velhasıl bu toplum belanın sağanak yağmasını isteye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 hafta önce)
    Bu haber ulusal basına da çıkmalı. 85 milyon halk deprem bölgesindeki insanların evlerinin enkazına dahi nasıl çöküldüğünü öğrenmeli. İnsanlar enkaz altında feryat ederken gelmeyen iş makineleri iş demir çalmaya gelince nasıl koşa koşa geldi öğrensin. İnsanların evleri başına yıkılmış bir lokma ekmeğe muhtaçken o haram parayı nasıl yediniz? Yazıklar olsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yolsuzluk (2 hafta önce)
    İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması talepli dava devam ederken, avukatlar yıkım kararının durdurulması İÇİN gereken makama dilekçe vermiş iken, bu konuda ilgili yetkililer uyarılmış iken binamız alel acale neden yıktırılmış ve binanın bütün demirbaşına neden çökülmüştür?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BOSTANBAŞILI (2 hafta önce)Yolsuzluk isimli kullanıcı yorumuna
    Bizim binamızda aynı şekilde yıkıldı, mahkemelik olmasına rağmen vali yardımcılarının korkutma ve dayatmalarıyla demirbaşlarımızı dahi alamadan yıktılar.haklarımız haramdır fitil fitil gelsin burunlarında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hikmet (2 hafta önce)
    Yıkım ihalesi değil talan ihaleleri yapıldı.sitelerin kilit taşlarını bile yıkımı yapanlar sattı.Milletin sitelerdeki demirbaşlarını talan ettiler.yetkililer görmezden geldi.Hepsine haram olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaan kayaa44 (2 hafta önce)
    Hele malum birinin akrabası da yıkım zamanı iyi iş yaptı Bi bakın bakalım bu arkadaş nasıl zengin oldu.kimisi geceleri çok demir bile kaldırdı deniliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bey (2 hafta önce)
    Yıkop olan yolsuzluk hırsızlık dünyanın hiç bir ülkesinde yapılmamıştır Malatya Sorumlusu Adalet bakanlığını baskıladığınıda duydum İnşallah adaletin yerini bulmasını temmeni ederiz Adalate Güveniyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (3 hafta önce)
    Deprem olunca Malatya'da maalesef insanlık bitti hukuk adalet, komşuluk vb bütün değerleri kaybettik. Depremden ders alacağımız yerde insanlar daha fazla mal mülk canlısı oldu. Kimi vekillerin malları yıkılmıyor, ağır hasarlı evler saglam diye işlem goruy, her taraf hırsız dolu. Trafik hak getire, polis kaldırımlara parklara ceza kesmiyor.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 hafta önce)
    Sn vekillerimiz yapmıştır kimseye suç yıkmayın pandemi de şekeri toplatıp kara borsa yaptıranlar yapmıştır malatya yıkıldı biti halen duymadılar yin yin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadı (3 hafta önce)
    Hiçbir şey çıkmaz .
    %100
    %0
    Yanıtla