SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasarlı Binalarda Hırsızlık ve Yağma Bitmiyor

Hasarlı Binalarda Hırsızlık ve Yağma Bitmiyor
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da çok sayıda hasarlı binanın bulunduğu bir siteye giren hırsızlar elektrik kabloları ile su sayaçlarını çaldı. Kameralara yansıyan olayda hırsızların rahatlığı ise pes dedirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen olayda, Yakınca Mahallesi’nde bulunan ve depremler sonrası orta hasarlı olarak raporlanan çok sayıda dairenin bulunduğu bir siteye hırsız girdi. Çok sayıda daireden elektrik kabloları ile su sayaçlarını çalan hırsızlar topladıkları malzemeleri çuvallara doldurarak götürdü.

Kameralara yansıyan olayda hırsızların rahatlığı ise pes dedirtirken şikayet üzerine olayla ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi.

GÜNDÜZ BİNALAR YIKILIRKEN BİLE..

Malatya'da 6 Şubat depremleri sonucu, sahiplerinin terkettiği ağır hasarlı, orta hasarlı ve hatta hafif hasarlı binalarda, ilk günlerden itibaren başlayan hırsızlık ve yağma olayları hız kesmeden devam ediyor.

Çoğu il dışından gelen ‘bimekan’ takımından olan hırsız ve yağmacıların, binaları soymaya devam ettikleri, aynı evlerin bir kaç kez talana uğradığı belirtilirken, son aylarda hırsızlık ve yağma boyutu, gündüz saatlerinde de yoğun bir şekilde görülüyor.

Birçok hasarlı binanın yıkımı sırasında, iş makineleri çalışırken yağmacılar ve hırsızlar, enkaz alanına dalarak çalışanların gözü önünde demir başta, birçok malzemeyi çalarken, çalışan görevliler tarafından sık sık polise ihbarda bulunulması dikkat çekiyor.

Bu arada, haber yayına girdikten sonra saat 17.35 sıralarında, polise, Fahri Kayahan Bulvarı'nda Nikah Sarayı yakınındaki bina enkazına beyaz renkli Ford pikapla gelen şahısların demir hırsızlığı yaptıkları ihbar edildi. Benzer ihbarlar gün boyu yapılıyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Muzaffer Başeğmez (3 ay önce)
    Bu adalet sistemi ile hırsızlık bitmez. Adamlar zaten dışarı çıkıyor. Üstüne şikayetçi olan kendine düşman ediniyor. Adamın elinde her bilginiz var. İsim, adres her bilginizi biliyor. Hırsızı siz tanımazken o sizin bilgilerinize sahip ve hapse girse bile kalacağı süre az. Bu şartlarda hırsız ihbarı ve dava etmek anlamsız.
    0
    0
    Yanıtla
  • orduzulu (3 ay önce)
    Malassef devlet yok. kanun yok. deprem ile yıkılmış milleti bir de hırsızlar yıkıyor. bunlardan 2 tanenin elini kes bakalım diğerleri hırsızlık yapabiliyor mu? Ama onu yapabilecek devlet nerede? Avrupaya amerikaya git bakalım böyle birsey var mı? adam kapısını kilitlemiyor..... Ve hırsızlarda suriyeli veya doğulu değil hepsi malatyanın şerefsiz leri....
    0
    0
    Yanıtla
  • Naci (3 ay önce)
    Bir ilde mülki amir iş yaptıramaz ise hırsız gerekeni yapar.İyi olan kazanıyo. Çok zor değil hırsızla mücadele. Yeterki istesinler. Millet iyice bıktı başı boşluktan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 ay önce)
    Emniyet görevlilerimiz işlerini 7/24 yapıyorlar, orada kesinlikle sıkıntı yok, sıkıntı hırsızların polislerimizden önce çıkıyor olması, suçlular cezalarını çekmiş olsaydı bugün bunlar konuşuluyor olmazdı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Biz calanıda bılıyoruz nolacak
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cero (3 ay önce)
    Hırsızlığın bitmesi mümkün mü ? Bİr ülkede hırsızlar çoğaldı diye tutulmuyorsa veya yakalanıp bırakılıyorsa hırsızlığı nasıl engelleyebilirsiniz ki. Hukuk, adetlet ve cezalandırma olmayınca işte böyle Eski Texas kanunlarıyla çalışmaya başlıyor hayat.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 ay önce)
    1997 yılında Antep'te 4 çocuğa, birer dilim baklava için verilen 6 yıl hapis cezası ne kadar vicdansızsa, bu evlere girip petek, kombi, musluk vb. çalıp yakalananların anından serbest bırakılması da bir o kadar vicdansızlıktır. O zaman da adelet yoktu, şimdi de yok. O çocuklsr serbest bırakılması gerekenler cezaevine girdi, bunların cezaevine girmesi gerekirken salıverildi. Hani ADALETiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (3 ay önce)
    Kolayı var hurdacılar sitesine gizli kameralarla takip edin; bu işi yapanlar bulunur. Ayrıca bunların hırsızlık malı olduğunu pekala hurdacılar adları gibi hırsızlık yapanlar da dahil kimler olduğunu bilerek alıyorlar. AMA UYUYAN ÇOK OLUNCA DÜŞMANLIK YAPAN DA ÇOK OLUYOR. MAALESEF İŞ ORMAN KANUNLUĞUNA BIRAKILMAYA ZORLANIYOR.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 ay önce)
    Hırsızlar her yerde , hırsızlar durmuyor , bu durum güvenlik güçlerinin ne kadar yetersız old gösterıyor. Milletin canı malı gidiyor ama kimse koruyamıyor. Suriyeliler , afganlılar , hırsızlar …
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Esnaf (3 ay önce)
    Memleket yok olmuş Tarlaya dönmüş .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 ay önce)
    Hurda Demir 10 TL kilosu. Musluk 100 TL. Bunları alan hurdacıların il dışına satışı 15 TL Demir. 150 TL musluk. Dönen paranın farkına varmak lazım. Neden hırsızlık yapıldığı anlaşılır. Bu hırsızlık parası uyuşturucu silah olarak şehre dönüyor. Gelecek senelerimiz zor geçecek. Orta hasarlı evlerde bitince kök salmış bu hırsızlar normal karanlıktaki evlere girecek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (3 ay önce)
    Kilisede bir vatandaş öldürünce aynı günde saldırganları bulan emniyet ve adalet teşkilatından Malatya’ya da istiyoruz..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Haci (3 ay önce)
    Artık Sürek avı başlamalı,Devlet desteği ile bu zararlılar görüldüğü yerde yok edilmelidir.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 ay önce)
    Malatya kimsenin umrunda değil suriyeliler resmen çete halinde Malatya'yı depremden bu yana yağmalıyor bir yandan çingenesi bir yandan suriyelisi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Suriyeli lere iftira ediyorsun gibi. bizim evi soyanlar malatyalı idi. ne doğulu ne de suriyeli idi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH (3 ay önce)
    denetimin 1 kat değil 1000 kat olması gereken ildeyiz maalesef. ortalık hırsız dolandırıcı suçlu yuvası oldu. cezai işlemlerin ağır olması lazımki bunlar olmasın ama maalesef bunu yapan yarın yine aramızda ve yine başka yuvaların malzelemelerini çalmaya devam ediyor.
    %97
    %3
    Yanıtla