SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Haşere Mücadelesi Konferansı

0
Güncellendi - 2016-04-28 22:10:14
Haşere Mücadelesi Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından, haşere ile mücadele sırasında istenilen başarının elde edilmesi için toplu mücadele yapılmasına dikkat çekmek amacıyla “Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Etkin Mücadele” konulu bir konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Esenlik LTD. ŞTİ Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Kamu Kurum ve Kuruluşu ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri, ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Boyraz: Çalışmalarımız aralıksız sürüyor

Konferans öncesi bir konuşma yapan Esenlik LTD. ŞTİ Genel Müdürü Hulusi Boyraz, “Malatya’nın büyükşehir statüsü alması ile birlikte haşere ile mücadelemiz Malatya geneline yayıldı. Malatya genelinde haşere ile mücadelemizi teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri takip ederek, her sene daha ileri götürmek için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Bu programın hayırlı olacağına inanıyorum. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bozkurt: Doğayı ve diğer canlıları koruyarak mücadele etmeliyiz

b3Haşere ile mücadelede fiziki ve biyolojik çalışmalara önem verdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt ise yaptığı konuşmada, “Haşereyle mücadele ederken ilaçla doğayı ve doğada yaşayan diğer canlıları zehirleyerek değil, doğayı ve diğer canlıları koruyarak mücadele etmeliyiz. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi olarak eğitim programlarına büyük önem veriyoruz. Sahada çalışan personellerimizin haşere ile daha bilinçli bir şekilde mücadele edebilmesi için eğitimler verildi. Ayrıca ilçelerimizde muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik birçok eğitim programları düzenledik. Bu programlarda haşerelerin üreme alanlarının yok edilmesi konuları anlatıldı. Yapmış olduğumuz çalışmalarda bize her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır ‘a teşekkür ediyorum” dedi.

Aşıcı: Biyolojik çalışmalara önem veriyoruz

Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı da, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Haşere ile mücadele konusunda çok kararlı çalışmalar yapmaktadır. Doğada yaşayan diğer canlılara zarar vermemek için biyolojik çalışmalara büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından haşere mücadelesi ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.

Doç.Dr. Çetin: Malatya çok temiz bir il

Yapılan konuşmalar ve Büyükşehir belediyesinin çevre ile ilgili slayt gösterisinin ardından konferansa geçildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin, Türkiye’nin birçok haşerenin üremesi için uygun ortama sahip olduğunu belirterek, slayt eşliğinde haşereyle mücadele konusunda bilgiler aktardı.

Malatya caddelerinin çok temiz olduğunu ve bunun birçok belediyeye örnek olabileceğini belirten Çetin, “Temizliğin olduğu yerde haşerelerin üremesi çok zordur. Türkiye’de yılda yaklaşık 500 milyon lira haşere ile mücadeleye harcanmaktadır. Haşere ile mücadele ederken bir yandan da bu ilaçlar ile maalesef doğaya zarar vermekteyiz. Haşere ile mücadelemizde doğayı düşünerek, kaynağında haşereler ile mücadele etmeliyiz. Belediyelerimizin kullanmış olduğu ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlardır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin’e kayısı hediye etti.

Bülten

b2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız