SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haşere Mücadelesi Yoğun Bir Şekilde Sürüyor"

0
Güncellendi - 2019-05-30 06:08:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da zamanında ve yeterli ilaçlama yapılmadığı için haşere yoğunlaşması ve rahatsızlığın önemli boyutlara ulaşmasıyla ilgili haberler ve tepkilerin ardından, Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, haşere mücadelesinin yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Büyükşehir Belediyesi temiz çevre ve sağlıklı toplum anlayışı ile kent genelinde haşere ile mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Bahar mevsiminin aşırı yağışlı geçmesi nedeniyle haşerelerin sayısında ciddi bir artış olduğu, yağışlar nedeniyle ilaçlama süresinin geciktiği, ancak buna rağmen havaların ısınmasıyla birlikte haşereye karşı etkin bir mücadeleye başlandığı bildirildi.

720 mahalleye 24 araç, 195 makine ve teçhizat, 70 ekiple hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığının biyosidal ürün uygulama yönetmeliğine uygun ilaçlar kullanarak, insan sağlığını tehdit edecek her türlü unsuru ortadan kaldırıyor.

Karasinek, tatarcık ve sivrisinek larvalarının ergin hale gelip uçmadan kaynağında yok edilebilmesi için ayrı çalışmalar yapan ekipler, üreme alanlarında 20-24 günlük periyotlarla ilaçlama yapıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Ekipleri, PTT’ye ait menholleri, kuyular, dereler, fosseptikler, havuzlar, kanaletler, sulu bodrumlar, köprü altları, çöp konteynerleri, hayvan barınakları, organik atıkların bulunduğu kaynak alanları, sulak alanlar ve yeşil alanlar da bu çalışmalarını daha yoğun bir şekilde sürdürüyor.

İnsan sağlığını tehdit eden vektörlerin yaşam alanlarının azaltılması için vatandaşları uyaran Büyükşehir Belediyesi, çöp torbalarının belirlenen saatler dışında dışarıya çıkarılmamasını, vatandaşların yoğun olarak kullandığı parklarda ve piknik alanlarında çöplerin gelişi güzel ve dağınık bırakılmaması konularında uyarılarda bulundu."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Miraç (5 yıl önce)
    Birde yazıhan durucasuya gelin
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü (5 yıl önce)
    Larva döneminin geçtiğini nerden biliyosun bilip bilmeden yorum yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Amenna (5 yıl önce)
    Tabi önce tepki gelecek sonra iş yapılacak malesef çivi bile cakilmiyor artık yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (5 yıl önce)
    Sayın maski yetkilileri suyumuz gelmiyor şu olmayan yerde ne olur hasere akcadag bahri mahallesi nin n uyum bölümü bir ayda suların akmadigi bilginiz olmasına rağmen maski hiç bisi yapmiyor susuz sayın büyükşehir olmuşsunuz ama kusuk işleri yapmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Lavra dönemi geçmiş bu saatten sonra yapılan her iş israftır. Zamanında şov amaçlı işler yaparsanız bundan sonra kaşınmaya devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan veli (5 yıl önce)İsmail isimli kullanıcı yorumuna
    Lavra dönemi geçtikten sonra yapılan ilaçlama şov bile değil. Doğa katliamı çünkü bitkiler hayvanlar bu ilaçlamadan zehirlenecek. Bu da büyükşehire yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen ne anlarsın larvadan söyle bakalım, yapılamyınca yapılmıyor , yapılınca da geçti koskoca yaz var ilaçlama sezonunda nankörler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kimin davulunu çalıyorsun? Alican hoca yapmış açıklamayı lavra dönemi geçti diye. Bu taklan işe yaramaz bak sana açıklamanın linkini de atayım. Sonra da başkanına de ki başkanım bizim atadığımız adam açıklama yapmış, milletin suçu yok diye ? http://malatyahaber.com/haber/belediye-gecikti-hasere-bezdirdi/
    0
    0
    Yanıtla