Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılında haşereyle etkin bir mücadele 12 ton ilaç kullanıldı.
Belediye tarafından çalışmalar ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;
"Eğitim çalışmalarına özel önem verilen haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında; insan ve çevreye zararlı olmayan uluslararası kriterlere uygun 12 ton dolayında ilaç kullanılırken, okullarda ve ilçelerde de konuyla ilgili eğitim toplantıları gerçekleştirildi. Haşerelerin en çok üreme alanları olan araba lastikleri toplanarak ekonomiye katkı sağlanırken ayrıca; 22 bin metre karasinek şerit tuzağı, 2 bin adet karasinek poşet tuzağı, 30 bin metre termal sisleme metrajı, 1000 adet gambusya afinis balığı ile 3 bin adet de fesleğen dağıtımı yapıldı.
2017 yılında da haşeresiz bir yıl geçirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, haşereleri kökünden kurutmak için kışlak mücadele çalışmaları da yapıyor.
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, kış aylarında özellikle bina bodrumları, logarlar ve foseptik çukurları gibi kapalı ve sulak alanlarda üreyen karasinek ve sivrisineklere karşı kışlak ilaçlama çalışmaları devam ediyor.
Kışlak haşereyle mücadele çalışmaları, merkez ilçelere bağlı 186 mahallede 40 personel ve 5 araçla yürütülüyor. Çalışmalar kapsamında, haşerelerin üreme merkezleri olan bodrum, otopark, kapalı kanal ve rögar gibi alanlar, sıcak sisleme, motorlu sırt atomizeri ve sırt pulvarizatörleri ile ilaçlanıyor."
Bülten