Malatya’da Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası 3. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında Bilgi ve Etkinlik Yarışması yapıldı.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Bilgi ve Etkinlik Yarışması’na, Malatya İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhan Topsöğüt, Din Öğretimleri Şube Müdürü Hacı Osman Kılıç, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler, bilgi yarışması, hitabet, şiir ve tiyatro alanlarında yarıştı.
Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlanan yarışmada konuşan Malatya İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhan Topsöğüt, “Arapça gerek bilim dili olarak ve gerekse edebiyat dili olarak yıllarca kullanılmış birçok milletin kültürünü ve edebiyatını besleyen en önemli bir kaynak olmuştur. Daha da önemlisi kutsal kitabımız Kur-an-ı Kerim ve Peygamberimiz (SAV) dili oluşu Arapçaya daha ayrı bir önem katmaktadır” dedi.
Din Öğretimleri Şube Müdürü Hacı Osman Kılıç ise, “Din eğitiminin önemi ve hassasiyeti hepimiz tarafından bilinen bir husustur. Bugün geldiğimiz noktada insanlığın çağı iyi anlaması, kültürel mirası doğru değerlendirmesi bireylerin yeni üretilen fikirleri kabul edebilecek bilgi seviyesine ulaşmaları ile mümkün olabilecektir. Bunun yolu da hiç şüphesiz eğitimdir. Genel müdürlüğümüz çağımız insanının din ve inanç konularındaki beklentilerine cevap verebilmek için İslam’ın evrensel değerlerini kavramış diğer din ve inançları bilen yorumlayan milli ve manevi değerlere bağlı kendisine ve çevresine faydalı öğrencilerin yetiştirilmesi hususunda gereken gayret ve hassasiyeti göstermektedir” ifadelerini kullandı.
20 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde uluslararası katılımla düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verilecek. Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone hediyeleri takdim edilecek.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.