SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hastanede Doktoru Döven Şahıs Tutuklandı

Hastanede Doktoru Döven Şahıs Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi Uzmanı Dr. Kubilay Güven, ameliyat ettiği bir hastanın yakını tarafından saldırıya uğrayarak dövüldü. Yakalanan saldırgan, tutuklandı

Edinilen bilgilere göre, 3 Şubat’ta Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen olayda, babası operasyon geçiren E.S. tartıştığı doktor Kubilay Güven'i darp etti. Doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan E.S. polis merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TEPKİLER..
Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli olayı kınayarak,  “03.02.2022 tarihinde, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bir uzman hekimimize şiddet uygulanmıştır. Yaşadığımız pandemi döneminde bile kendi canından çok hastasının sağlığını düşünen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin kabul edilebilir hiç bir açıklaması olamaz. Hekimimiz nezdinde tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hastalarımızı ve yakınlarını, sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kaydetti. 

Malatya Tabip Odası'ndan da şu açıklama yapıldı:

"Dün akşam (3.2.2022) Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Ortopedi uzmanı Dr. Kubilay Güven’e ameliyata aldığı hastasının bir yakını tarafından hunharca fiziksel saldırı yapılmış, hekim arkadaşımız bu saldırı sonucunda iş göremez raporu almıştır. 
       
Olaydan sonra ilk etapda Saldırıyı yapan şahsın tutuklanması biz hekim camiasını bir nebze de olsa rahatlatmıştır, Bundan dolayı Malatya Emniyet ve Yargı mensuplarımıza Sağlık camiası olarak teşekkürlerimizi iletiriz. 
        
Bu son olay bir kez daha gösterdi ki; hekimlerin can güvenliğini esas alan mesleklerini hiçbir baskı altında kalmadan özgürce yapabilme imkanı sağlayacak ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ acilen Meclis gündemine getirilip  sağlık camiasına reva görülen bu gayri insani , gayri ahlaki saldırıların çözümü ve engellenmesi  için  Türk ceza kanununda ayrı bir başlık altında caydırıcı ve gerçekçi müeyyideler getirilmelidir.
        
Son zamanlarda artan şiddet olayları, haksız ve abartılı malpraktis davaları ve sağlık camiasının hiç de hak etmediği ilimizde dün akşam yaşanılan bu tür olumsuz davranışlara maruziyet hekimlerimizi ciddi anlamda demoralize etmekte ve çalışma şevk ve heyecanlarının kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu durum maalesef kamudan istifalara ve yurt dışına çıkışlara neden olmaktadır. 
       
Malatya tabip odası olarak vahşice gerçekleşen bu saldırıyı nefretle kınıyor, başta darp edilen Ortopedi uzmanı Dr. Kubilay Güven’e ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken bu olayın yasal çerçevede takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz."

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Serdar Deniz de, yaptığı şu açıklama ile saldırıyı kınadı:

"Amacı insanlığa hizmet olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ve sonuna kadar mücadele edilmesi gereken bir sorundur. 03.02.2022 tarihinde hastanemizde görevli bir uzman hekimimize yönelik hasta yakını tarafından şiddet uygulanmıştır.

Sağlık hizmeti verme ve hizmet alma kültürünün toplumsal barış anlayışıyla geliştirilmesi en önemli önceliğimizdir. Bu anlayışın tüm sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız tarafından da tüm boyutlarıyla kabul edilmesini arzu ediyoruz.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırıları kınıyor, bu ve benzeri durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • HASAN AYDIN (2 yıl önce)
    haber ve olay oldukça çirkin. buna bıyık altından gülen ve ses çıkarmayanlar olabilir. şiddetle kınıyorum.büyükleride biran önce tedbir almaya davet ediyorum.önlem alınmasakaliteli sağlık hizmeti alma imkansızlaşabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Sadece sağlık çalışanları değil, Tüm çalışanlar için aynı kanunlar uygulanmalıdır. Bugün Battalgazi sınırlarında mahalledeki çöpleri toplayan temizlik görevlilerine yapılan saldırılardan dolayı saldırganlar sadece şüpheli olarak kalmamalı ve acilen onlar da tutuklanmalıdır. Pandemi sebebiyle sağlık çalışanlarına yapılan pozitif ayrımcılık haddini aşmıştır. Sağlık çalışanları dokunulmaz değildir. İşini doğru dürüst yapan hiç bir çalışana hiç bir vatandaşımız bağırıp çağırmaz hatta saldırmaz. Vatandaşımız saldırgan değildir. Sağlık çalışanları da kendilerine çeki düzen vermelidirler. 90 öncesi gibi olmamalı, her hastaya ve yakınına tabiri caizse çemkirilmemelidir. Hakarete varan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Özellikle devlet hastanelerindeki Dr, hemşire, hasta bakıcı ve hatta güvenlik görevlileri bile kendilerini bir şey sanarak vatandaşa yaklaşımları hiç de iyi değildir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mert (2 yıl önce)
    hayırlısı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    bir kaç defa hastanede muayene olduğum şeker gibi bir doktor belki yüzü çok gülmüyor ama hastalarına karşı gayet mütevazi bir dil kullanan tepeden bakmayan ilgili bilgili bir hekim geçmiş olsun diyorum
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Dertli (2 yıl önce)
    Oğlumun doktoruydu.Cımbizla toplamıştır kemikleri.10 yıl geçti hiçbir arıza kalmadı.Hastanede hastalarla olan ilişkisine de şahit oldum.Kompleksiz samimi ve yardımsever biriydi.Umarim şiddet uygulayan kişi gereken cezayı alır ve emsal teşkil eder.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Olayda ismi geçen doktorun birçok hasta yakını ile mahkemelik olduğunu biliyorum... Bunlardan biri de arkadaşım...
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Bundan 8 yıl önce şikayet etmiştim dönemin başhekimi beni aramış kubilay bey adına özür dilemiş ve uyari cezası verdiklerini soylemislerdi. Geçmiş olsun.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Aşağışehirli (2 yıl önce)
    Allah kimseye hastalık vermesin, ama gün gelir ya kendin ya bir yakınının sağlık hizmetine ihtiyacın olur, sağlık çalışanlarının huzurla çalışmasına müsade etmesek en başta kendimize zarar veririz. Toplum olarak bu olaylara tepkimizi net bir şekilde vermeliyiz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tabip (2 yıl önce)
    Cerrah afrika şartlarında maaş alsın,itibarı yerlerde sürünsün,olabilecek komplikasyonlar yüzünden mahkemelerde ugraşsın ama herkese VIP hizmet versin..Nerde böyle doktorlaaar..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Drmr (2 yıl önce)
    Yapılan pek çok yorum şiddeti tasvip etmiyoruz diye başlayıp ama,fakat diye devam ediyor!Siz tespit ettiginiz aksaklıkları doktora yüklüyorsunuz ama bişey bildiğiniz yok.Malatya eğitim araştırmada tanıdiğinız cerrah varsa araýıp bir aylık toplam gelirini,çalışma şartlaŕını filan ögrenin..Bazı arkadaşlar beğenmiyorsan çalışma kardeşim der şimdi!.Merak etmeyin,zeki insanlar doktor olmuyor ,cerrah olmuyor artık.Yani artık hastanızi sınavlarda %2 lik dilime girip dr olan degıl,%10 a giren doktorlara emanet edeceksiniz..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • nedim özgen (2 yıl önce)
    öncelikle hemşerim kubilay hocama büyük geçmiş olsun dileklerimi sunarım .Tabiki şiddetin her türlüsüne karşıyım kaba kuvvetle hiçbir sorun çözülmez.bende uzun süre hastanede görev aldım gözlemlediğim kadarıyla sağlıkta şiddeti azaltabilecek yöntem hasta yakınlarına...AZICIK İLGİ..BİRAZCIK BİLGİ...inanın sorunların çoğu başlamadan bitecektir.saygılar buradan tüm hastalara Rabbimden acil şifalar dilerim çalışanlarda kolay gelsin derim...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Isallah bu tutuklam ceza alma bunun gibi insanlara ornek olur
    %90
    %10
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    ya tamam şiddeti kınıyoruz haklı tarafıda olamaz fakat niye hiç özel hastanelerde doktora şiddet yokta hep devlete ait hastanelerde oluyor bu işler
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Çünkü özeldekiler daha fazla ücrete daha az hasta bakıp daha az iş yapıyor,hastalara daha fazla zaman ayırıyor ve pandemiden dolayı tükenmişlik sendromu yaşamıyor.Ama sen hiç merak etme,şu anda ortopedi,genel cerr.beyin cerr.kalp damar gibi bölümleri artık doktorlar tercih etmediği için gidip burun akıntına bakacak doktoru yine bulursun ama ameliyatlarınızı yapacak cerrah bulamazsın.Artık Özelde paraları baýılıp ameliyatınızı olursunuz.Küçük bir ameliyata 10000 tl verince hizmettende memnun kalırsınız artık..Zaten doktorluğun popüleritesi düşüyor.IQ su 100_110 olanlar yerine 80-90 olan doktor olacak artık.tabi siz bunun sonuçlarınıda düşunemezsiniz..Sen uzman doktorun aylık 2 asgari ücrete çalışip,günde 80 hasta bakıp,sen evinde yatarken gece nöbet tutup ,mahkeme davalarıyla uğraşıp sonrada sana vıp hizmet vermesini bekleme.durum bu..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 1644044563 (2 yıl önce)berk isimli kullanıcı yorumuna
    Parasını verdiği için sesi çıkmıyor. Hizmet bedava olunca devlette o yüzden sıkıntı çıkıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bedava mı ? Benden her ay kestiği primler ile değil mi ? Suriyeli değiliz bizden fazlası ile alınıyor... Ama suç ne çalışanın ne de doktorların değil. DR sayısı ve kapasite az İnsanlar çok sıra bekliyor düzgün tedavi edilemiyor. Araştırmada geçen biri 3 yıl sonrasına Ameliyat randevusu aldım dedi. kabul edilebilir gibi değil. Ödenen vergiler nereye gidiyor sormak lazım sorunun kaynağı bu. Daha kalifiye doktor daha fazla doktor daha iyi sağlığa erişim demek... Sağlıkçılar da bizim gibi aynı gemide empati yapıp kendini kontrol etmek lazım. Geçen Yeni Devletin acile gittim baktım önümde 50 kişi var 2 bayan dr vardı moralim bozuldu Allah kolaylık versin dedim geri çıktım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)berk isimli kullanıcı yorumuna
    Çünkü hastalar özel hastanelerde insan yerine konuyor,hiç zorunuza gitmesin kardeşim
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Çünkü özele maddi durumu iyi insanlar gidiyor millet para verdiği şeye değer verir O yüzden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44 gurbeg (2 yıl önce)
    Dr en cok sevdiğini iyileştirir Çocuğun ateşlenir dr koşarsın Gecesi gündüzü yok ayda 10 nöbet tutar bizim için asgeri ücret maşla çalışır bizim için Ülkenin en zeki gençleri alınır 6 yıl canına okunur bitmez bir 6 yılda uzmanlık tam doktor olmuşken darp ediyor buna hangi vijdan razı oluyor anlıyan vaarmı Dünyada dr darp eden tek ülkeyiz zavalıların işi
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Taksici EROL (2 yıl önce)
    Öncelikle çok geçmiş olsun hickimseye şiddet uygulanmasını tasvip etmiyorum,özellikle son 1 yıldır hastaneye gitmek biz vatandaşlar için ZULÜM ARTIK lütfen bir çözüm bulunsun hastane randevusu almak imkansız hale gelmiş hangi bölüm için arasak randevu verilmiyor sonra tekrar arayın tekrar arayın hele diş için randevu almak aylar sonrasina bile alamıyoruz mucize almak,pandemi başladığından beri sağlık çalışanlarının hasta ve yakınlarına tavırları çok çok olumsuz yönde geliştiğini gözlemliyorum en son kadın doğumdaki sekretere doktorun odasını soran hastaya okuman yazman yokmu kapıda yazıyor okusana size tarif etsemde anlamazsınız zaten vb bağıra bağıra azarladığına şahit oldum hastanelere kimse sağlıkçı dövüp zevk almaya gelmiyor ya hastadır yada hasta yakını bazı görevliler hadlerini aşıyor gördüklerim bana yapılsaydı ben kendimi tutamazdım olaya bu açıdan da bakılmalı
    %76
    %24
    Yanıtla
  • A dan z ye haklısıniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erdem (2 yıl önce)
    Hiçbir saldırı savunulan birşey olamaz ve saldıranıda kınamak insanlık görevidir,ancak olayın herzaman sıklıkla tekrarlanması ve bunun genellikle memurlar sisteminde sağlık sektöründe olmasınında araştırılması taraftarıyım.Sakınha buradan bazı çok bilmişler cımbızla aradan birşeyler çekip benim saldırgan tarafını savunduğum yönünde yorum yapmasın.Görev başında kim olursa olsun saldırının en ağır cezasının olması gerekiyor;kaldıki bu sadece doktordan da ibaret olmamalıdır.Görevinin başında kamuyu temsil eden makamlarda görev yapan ünvanı ne olursa olsun şiddet ve saldırıya maruz kalanlara ağır caydırıcı örnekli cezalar muhakkak verilmelidir.Kamu görevini icra eden adı ne olursa olsun sonuç itibariyle T.C yi temsil eden görevlilerinde aynı hassasiyeti gösterip herkesin haddini bilerek görevini yapması gerektiği kanısındayım.Sonuç itibariyle ufak bi kıvılcım büyük yangınlara sebebiyet verebiliyorlar.Bir daha yaşanmaması ve bu tür olaylarda sesli ve görüntülü kameralarla şeffaf bir şekilde araştırılırsa sağlıklı sonuçlar elde edilir diye düşünüyorum.Tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunarım..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    Yahu sen doktoru bulmuşsun elini öpeceğine, şiddet uyguluyorsun. Sonra da doktor yok diye muayene süreleri kısalıyor, randevu bulamıyoruz. Değerini bilin doktorun
    %61
    %39
    Yanıtla
  • prof doktor (2 yıl önce)
    doktorun ismini kliniğini açık açık yazmışsın. bu suçu işleyen adamı da yaz teşhir et.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Murat başkan (2 yıl önce)
    Bir hekime,saglikciya saldırı oluyor nasıl bir ülke olduk.Bu ülke son 20 yılda mental olarak 50 sene geriye gitti
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Kubilay hocam cok degerli biridir ne zaman gitsem yardimci olmakta ortopedi bolum kar buz sebebiyle yogunluk var ama hocam icin yapilan terbiyesiliktir gecmis olsun hocam
    %84
    %16
    Yanıtla
  • austin (2 yıl önce)
    Başka kurumlara gidince elbise askılığı görse önünü ilikleyen adamlar hastaneye gelince etrafa saldırıyor..doktorların çalışma şartları,aldıkları maaş,gördükleri itibar vs..söylenecekler bitmez..İnşallah olmaz, ama tüm bunların toplum sağlığı açısından, hastaların iyi doktora ulaşabilirliği ve aldığı tedavinin kalitesi açısından çok ciddi olumsuz sonuçları olacaktır.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    sayın vatandaş isimli kişi senin yazdığın yazıdan ve söylediklerinden en başta senin eğitim alman gerekli
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Kubilay hocam o hastanenin güzide doktorlarından ve halkın içinden mütevazı bir insandır. Doktorlarımıza sahip çıkılsın. Çok geçmiş olsun...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Geçen akşam acildeydim ana baba günü ultrasyona gönderdiler orda bi tene hoca etrafı dolu başını galdıramıyı adam kafayı yer insan orda arada dengesiz biri çıktımıda geçmiş olsun işte güvenlikler süs gibi sıkıntı ola bitede çaya geleler bide sayın başhekime söylüyüm bu hemşireye personele güvenliğe biraz doğru konuşma eyitimi verin hocanın yanına zaten patlamaya hazır giriyik bunların yüzünden
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sen önce kendin konuşma yazma eğitimi al sonra güvenliklere hemşirelere sıra gelir. Güvenlik ne yapsın kişiliği gelişmemiş o kadar insan dediğimiz ama insanlıkdan nasibini almamış kişi varki ne yetişmek kolay olmuyor. Her doktorun yanına güvenlik konulamayacağına göre ve toplum içerisinde senin gibi patlamaya hazır birileri olduğu sürece maalesef bu tür olaylar bitmez.
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Gardaş tamda bunu diyim işte insanca gonuşma iletişim dersi alın bir işiz var diye insanları hor görmeyin size bişey sorulunca insan gibi olun yardımcı olun oraya gelen adam müşkülü varda geli keyif yapmaya değil dengesizi tabi var ama en büyük sorumlusu bu olayların sizlersiz doktorlar gariban arada gaynı bizde cahalız eyitimimiz yok ama bu vatanın vicdanlı mert dürüst vatandaşıyık iyi günler hayırlı işler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Akdemir (2 yıl önce)
    Kusura bakmayın ama sonra da memleketi terk eden doktorlara hain vb. ithamlarda bulunmayın. Adam can güvenliğinin olmadığı, üç beş tane cahilin yüzünden, aldığı paranın değerinin olmamasından bu ülkeyi terk eder. Neden? Çünkü bu adam 6-7 yıl Tıp'ı boşa okumadı. Bu ülkede bunun karşılığını almak için okudu. Ama hayatında iki sayfa kitap okumayan tipler doktorlara saldırıyor. Yüzdeye vurunca doktorlar sebepsiz yere dayak yiyor. Tuttukları nöbeti söylemiyorum bile. Kısacası bu adamlar HAK ETTİKLERİNİ ALAMIYOR. Hak ettiğini alamayan insan ona hakkını veren yere gider. Umarım Türkiye, Türk insanı bir an önce gözlerini açar da biraz okur, araştırır sorgular.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı Dr. (2 yıl önce)
    Temenni etme sayın sağlık müdürü ve başhekim işyeri güvenliği ve tedbir al…
    %70
    %30
    Yanıtla