SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatice Akbaş, Avrupa Oyunlarında Madalyayı Garantiledi

Hatice Akbaş, Avrupa Oyunlarında Madalyayı Garantiledi
A- A+ PAYLAŞ

Polonya'da 21 Haziran'da başlayan oyunlarda Nowy Targ şehrindeki Nowy Targ Arena'da gerçekleştirilen boks müsabakalarında çeyrek finaller tamamlandı. Malatyalı kadın boksör Hatice Akbaş da yarı finale çıkarak madalyayı garantileyen sporcular arasında yer aldı.

Ringe akşam seansında 54 kiloda çıkan dünya şampiyonu milli boksör Hatice Akbaş, İtalyan rakibi Sirine Charrabi'yi eleyerek yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Milli boksör 2024 Paris biletini de bu galibiyetle elde etti.

Erkekler 71 kiloda Tuğrulhan Erdemir de Alman rakibi Magomed Elim Su Schachidov'u yenerek yarı finale adını yazdırdı. Tuğrulhan, bu başarısıyla madalyayı garantilemesinin yanı sıra 2024 Paris'e de katılma hakkı kazandı.

Kadınlar 75 kiloda ise Büşra Işıldır çeyrek finalde rakibine yenilerek elendi.

Milli boksörlerden 6 garanti madalya, 5 kota

3. Avrupa Oyunları'nda bugün ringe çıkan 9 milli boksörden 6'sı yarı finale çıkarak madalyayı garantiledi.

Kadınlarda Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Gizem Sözer ve Hatice Akbaş, erkeklerde ise Tuğrulhan Erdemir yarı finale çıkarak hem madalyayı garantilediler hem de 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde ettiler.

Erkeklerde Samet Gümüş, yarı finaline çıkarak Türkiye'ye bir madalya getirmeyi garantiledi. Milli boksör finale kalırsa 2024 Paris vizesi de alacak.

Türkiye günü rekorla tamamladı

Türkiye, 3. Avrupa Oyunları'nda boksörlerin yarı finale çıkmasıyla madalya sayısını 32'ye yükseltmeyi başardı. Bu da Türkiye'nin oyunlar tarihinde kazandığı en yüksek madalya sayısı oldu.

Milli sporcuların yarı final ve kalmaları durumunda finalde alacakları sonuca göre madalyalarının renkleri belli olacak.

Türkiye bugün okçulukta makaralı yayda Hazal Burun'la da bronz madalya elde etti.

Türkiye'nin şu anda 6 altın, 7 gümüş, 13 bronz madalyası var. Boksörlerden gelecek madalyalarla toplam sayı 32'ye ulaşacak.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları'nda 29 madalya alan Türkiye, Belarus'taki 2019 Avrupa Oyunları'nda ise 15 madalya almıştı.

Krakow, AA

ARŞİV FOTO: Hatice Akbaş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız