SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hatice Akbaş Paris Olimpiyatını Gümüş Madalya İle Tamamladı

Hatice Akbaş Paris Olimpiyatını Gümüş Madalya İle Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Malatyalı boksör Hatice Akbaş, 54 kilo finalinde karşı karşıya geldiği Çinli rakibine yenildi ve olimpiyatları gümüş madalya ile tamamladı.

Roland-Garros'taki karşılaşmada Çinli Yuan Chang ile karşılaşan Akbaş, ilk raundu 4-1, ikinci raundu 5-0, üçüncü raundu da 5-0 kaybederek toplamda 5-0'lık skorla mağlup oldu.

Hatice, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin ikinci gümüş madalyasını kazanan isim oldu.

Roland-Garros'ta gerçekleştirilen müsabakaların ardından düzenlenen madalya töreninde gözyaşlarına engel olamayan Akbaş, daha sonra madalya kazanan diğer boksörlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Oyunlardaki ilk maçında Büyük Britanya'dan Charley Davison'u 3-2'lik skorla geçen Hatice Akbaş, son 16 turunda ise Avustralyalı Tiana Echegaray'ı 5-0 yendi.

Çeyrek finalde Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i 5-0'la geçerek madalyayı garantileyen milli sporcu, yarı finalde Güney Koreli Aeji Im karşısında 3-2'lik skorla kazanarak finale yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Bak, Akbaş'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Katıldığı ilk olimpiyattan gümüş madalya ile dönen sporcumuz Hatice Akbaş'ı ve spor yaşamına katkı sunan herkesi tebrik ederim. Bir sonraki olimpiyatlarda altın olsun dileğiyle…" ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, X hesabından "Seninle gurur duyuyoruz Hatice. Olimpiyat ikincisi olan milli sporcumuz Hatice Akbaş'ı yürekten tebrik ediyorum." paylaşımını yaptı.

Paris, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Samet (1 ay önce)
    Malatya evladına sahip çıkmamış şimdi başarılı olunca Malatyalı diye övünmeye prim yapmaya hakkımız yok.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • turan (1 ay önce)
    Eline sağlık kızım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 ay önce)
    öncelikle hatice akbaş kardeşimizi canı gönülden kutlar bir dahaki olimpiyatlarda altın madalya dileiğyle.. burda asıl malatyayı ele almak lazım diğer illere bakıyorum büyük şehir olmayan illerin basketbol takımı var.. voleybol takımı var.. judo.. karete.. tekvando.. boks gibi oyuncuları barındıyorlar peki bizde ne var bunlardan hiç biri hatice akbaş ve diğer branşlarda sporcularımız var hep başka klüp adına yarışıyorlar iki ilçe ve büyükşehir belediyemiz ne işe yarıyor allah aşkına sizlerin sportif faliyetleri olmuyacakmı bari hatice akbaşa bile sahip çıkamıyoruz.. ne tiyatromuz var.. ne yerel sanatçıları destekleyip müzik kültürümüz yok.. tiyatro yokkk. malatyamızda yokları oynuyoruz içine kapanık sosyal aktivitesi olmayan şehir olduk sonrada malatyada kaçan kaçana çok ama çok yazık memleketim adına çok üzülüyorum yaşanabilirlikte çok gerilerdeyiz inönü üniversitesinde okumasına rağmen hatice akbaşa sahip çıkamazssak bu ayıpta bize yeter hatice akbaş gibi bu memleketin evladı olupta başka takım adına yarışan onlarca sporcularımız var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 ay önce)
    Oturdukları koltuklarından değil ayakta yumruklarıyla göze göz dişe diş yüreğiyle helal terini akıtarak final maçını kaybeden kızımız herzaman malatyalılar in yüreğinde gümüş madalya kazanma onurunu ülkemize yaşatmıştır.bulunduklari mevkileri isgaledenler kızımızı örnek alıp kaçarken değil dövüşerek bu günlere gelen kardeşime nicin sahip cikmadiklarinin kompleksini herzaman malatyalılar anacaktır. TESEKUR EDERIZ GUNUS MADALYALI HEMSERIM.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Canı sağ olsun Malatya'nın akçadağın gururu tebrikler
    %100
    %0
    Yanıtla