SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hava Kirliliği Asbestli Enkaz Tozuyla Arttı, Bir de Hurdacı Tehdidi..

Hava Kirliliği Asbestli Enkaz Tozuyla Arttı, Bir de Hurdacı Tehdidi..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem öncesi hava kirliliği açısından sıkıntılı şehirken, deprem sonrasında yıkımı yapılan binaların enkazından kalkan asbestli tozlarla halk sağlığı için havası daha da tehlikeli hale gelen Malatya’da, bunların üstüne hurdacılar tarafından yakılan atık malzemelerden dolayı çevreye verilen zarar şehrin kilometrelerce uzaklığında çıplak gözle görünebiliyor. Ancak, her hangi bir tedbir alınmıyor.

Yeşiltepe’de Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan hurdacı depolarında yakılan atık malzemeler ile çevre kirliliği oluşturuluyor

Malatya’da uzun yıllardan beri disiplin altına alınmayan sektörlerden birisi olan Hurdacıların başına buyruk faaliyetlerine resmi kurumlar engel olamıyor. Malatya’da tüm cadde ve sokaklara en rahat şekilde girip çıkan hurdacıların sözde depolarında yaktıkları atık malzemelerin çevreye verdiği zarar kente kilometrelerce uzaklıkta çıplak gözle rahatlıkla görünebiliyor.

Malatya’da son olarak yaşanan olayda, yangın ihbarına giden polis ekipleri hurdacılar sitesindeki atıl çöplerin ateşe verilmesi nedeniyle yangın çıktığını tespit etti.

Hurdacılara yönelik olarak; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, İlçe Belediyelerin, Vergi Dairelerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ve Emniyetin iş birliği yapması bekleniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • ihsan (3 ay önce)
    Bize memleketi terk etmek olacak ! ! ! durum onu gösteriyor gram huzur kalmadı güzelim memlekette
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 ay önce)
    Belediye çevre vergisi alıyor ve afiyetle yiyor. Çevre toz duman ve pislik. Kablo yakanları ben de belki yirmi defa şikayet etmişimdir. Çözüm yok, ilgililer ilgilenmiyor . Hurda yakma, lastik yakma almış başını gidiyor. Ayrıca yapım halindeki yollar çevreyi toza boğuyor, insanlar nefes alamaz hale geliyor, ağaçlar kuruyor. Malatyanın sahibi yok derken bunları söylemek istiyoruz. Çöp konteynerleri leş gibi kokuyor, eskiden bunları makine ile yıkarlardı. Şimdi millet geceleri uyumak için çöp konteynerlerini başkasının kapısının önüne sürüklüyor. Ey yetkililer feryadımızı duyun, Kıymetli Malatya basını bunları haber yapıp yetkililere duyurun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahil (3 ay önce)
    Sayın editör Asbest olduğunu ispatlayan bilimsel bir çalışma mevcut mu. Yapmayın. Bu şehirde olumsuzluk, yanlış, hata, ihanet, vb çokkkkk. Hep kişisel çıkar. Hep rant Hep vurdumduymazlık. Bunun sebeplerinin sosyolojik olarak araştırılması lazım. İline sahip çıkmayan vekiller. Daha yazacak çok şey var ama yazılmıyor. Allah selamet versin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mahalle sakini (3 ay önce)
    sorarım acaba başkanların evi veya akrabaları orda otursaydı yine böyle duyarsız mı kalırdı hurdacılara gidin bir bakın o koltukta oturmaya mı geldiniz Allahtan korkun bu sıcakta kimse camını bile açamıyor.insan sağlığı bu kadar ucuz mu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hoca Ahmet Yesevi mahalleli (3 ay önce)
    Mahalle muhtarı sayın Orhan Ünalır Bey hurdacıların il dışına taşınması için her türlü çabayı sarf ediyor ama nedense yerel idare gözünü kapatmış kulağını sağır etmiş... Allah rızası için bu mesajı okuyan siz değerli Malatyalılar,bi kerecik olsun bi halimizi görün de ne demek istediğimizi anlayın. Yaz sıcağında dahi kapı pencere açamaz olduk !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (3 ay önce)
    Malatya'da Büyükşehir Belediyesi neden gidip ceza yazmıyor acaba kimin adamları var orada da ceza yazılmıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 ay önce)
    Tabiri caizse Hoca Ahmet Yesevi mahallesi muhtarı Orhan ünalir bey kaç yıldır bu hurdacılari buradan kaldırmak için kendini parçalıyor ama malesef belediyeler bı çözüm bulamıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (3 ay önce)
    Hurdacıların yeri Orduzu civarı veya o civarda bir bölge. Dağlık alanda olmalılar, yerleşim yeri içinde hurdacı olmaz. Yıllardır Malatya'nın kanayan yaralarından biri ama maalesef yetkililer hiç oralı olmuyor. Sami Bey 'den bir çözüm bekliyoruz ama hızlı bir çözüm..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mahmut karaca (3 ay önce)
    Gençlik spor bakanlığına ait spor sahaları var. Tüm amatör futbolcular, krketçiler, okçular, hakemler orda maç ve antrenman yapıyorlar.Malatyamızin sporcu gençleri zehirlediler. Özellikle akşamları koku geliyor.ilgili kontrol yetkilerinin mesailer o saatte işler bittiğii için faaliyetlerine akşama doğrubaşlıyorlwa.inanmayan gidip bakabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunç (3 ay önce)
    Lisanslı , yüksek teknoloji kullanan geri dönüşüm tesisleri kurulmalı, bizdeki tamamen amatör, önüne gelen hurdacı oluyor , kablo yakıp bakırı ayrıştırıyor, bu hurdacıları ya kökünden iptal edecekler yada 2 şehrin ortasına, dağına başına bir tesis yapıp şehirden uzaklaştıracaklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (3 ay önce)
    Malatya Büyükşehir çevre koruma kontrol daire başkanlığı ne iş yapıyor??? sorusunun cevabı; umursamadan seyrediyor, olacaktır. 1. Bütün hurdacılar bilirki kablo soyma makinanız yoksa bakır kablolar geceleri yakılarak bakırından ayrılır. Bayram tatilleride dahil. 2. Şu anda karayaya baraj gölünde anormal üstü düzeyde martı ve balık ölümleri mevcut su kaynaklarımız adeta kanalizasyona dönmüş. 3. 2. organize sanayide ki çöp yakma ve atık yağ işleme tesislerindeki havaya atılan zehrin miktarı ve değerleri kabul edilebilir in çok üstündedir. 1. ve 2. Osb sıvı kimyasal atıkları arıtılmadan alıcı ortama yani beylerderesine tahliye ediliyor. Ekolojik bir felaketle karşı karşıyayız. 4. Malatya Byükşehir Belediyesi Borandaki arıtma tesisi çalışıyormu ? Eğer çalışıyorsa arıtma çamuru na ne tür bir işlem uygulanıyor. sadece çökertme yapıp kanalizasyon çamurunu almakla bu iş olmaz.! ileri biyolojik arıtma sistemleri ile kapasite artırımı yapılmalıdır. Deprem den öncede arıtma işlevi zaten yetersiz yok seviyesinde idi. 5. Keban baraj gölü settin altından başlayarak deregezen köyü alt sahiline kadar uzanan binlerce okyanus tipi alabalık yetiştirme kafesinin oldoğu bölgede inanılmaz bir balık dışkısına bağlı atık oluşturmaktadır. Ayrıca bu çiflikler yem çuvalları da dahil olmak la birlikte tüm atıklarını fırat a atmaktadır. Bu tesisler neden denetlenmiyor.? 6. Küçük ve orta sanayilerimiz çevre atık düzenlemesinden plansız olarak inşa edilmektedir. Oto sanayi ile ahşap sanayi veya plastik sanayi atıkları aynı çöp harmanı içerisinde toplanmamalı. Mümkün olduğunca atıklar kaynaklarında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (3 ay önce)
    Hurdacılar gece gündüz hurda yakıyor . Şehir kaçak kömürle dolu . İstanbul dan çevrenin ç sini bilmeyen ithal şube müdürleriyle bu işler olmaz...memlekette bu güne kadar böyle vasıfsız Salih siz bir zaman olmamıştı....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    Hurdacılar Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi mahallesini çöplüğe çevirmiş, plastik yakıp havayı simsiyah duman kaplıyor kaç defa şikayet ettim kimse önlem almıyor maalesef şehir resmen ölmüş ,tüm kurallar rafa kalkmış hurdacılar istediği gibi çalıp çırpıp havamızı dahi kirletiyor bu haberi yaptığınız için teşekkürler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya123 (3 ay önce)
    Çevre şehircilik il müdürlüğü ne iş yapıyor acaba? Neden denetimler az ve caydırıcı işlemler yapılmıyor. Organize sanayi bölgeleri de bu şekilde kirlilik oluşturuyor özellikle mesai saatleri dışında hava kirliliği ve çevre kirliliği yükseliyor. Vatandaşlar kendisi mi çözüm aramalı?
    %100
    %0
    Yanıtla