SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Havalimanı Yeni Terminal İhalesi Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Malatya Havalimanı mevcut terminal binasının yetersizliği nedeniyle düzenlenen Yeni Terminal Binası yapım İşi için düzenlenen ve 2 Kasım 2020 tarihinde yapılan ihalenin sonuçlandığı ve ihaleyi kazanan fima ile sözleşme imzalandığı öğrenildi.

“Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapım İşi” başlığı ile Ankara’da yapılan ve 17 firmanın teklif verdiği, 2 firmanın elenmesi sonucunda 15 geçerli teklif üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda ihaleyi, Batman merkezli Sertka Mühendislik ve Müşavirlik İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin kazandığı açıklandı.

Sertka A.Ş’nin tahmini maliyeti 246 milyon 20 bin TL olarak hesaplanan ihale konusu yapım işi için, % 21 kırımla, 194 milyon 347 bin TL teklif verdiği bildirildi.

İhaleyi kazandığı açıklanan Sertka A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında, ihale kapsamındaki yapım işine ait sözleşme, 8 Aralık 2020 tarihinde imzalandı.

% 99.9 kırımla teklif verilmişti

Ankara’da yapılan ihaleye 17 firma teklif verirken, Mehmet Beyazit + RFLOGY Ortaklığı’nın, yaklaşık maliyeti 246 milyon TL olan işin yapımı için, bugüne kadar görülmemiş bir şekilde yüzde 99,99 kırımla 32 bin 126 TL teklif vermesi büyük şaşkınlık yaratmıştı.

Mehmet Beyazit + RFLOGY Ortaklığı’nın bu sıra dışı teklifi, “ihaleyi kazanacak firmanın önceden belli olduğu yönündeki” iddialara yönelik bir protesto olarak yorumlanmıştı.

İhalede, en yüksek teklifi ise maliyet rakamının yüzde 50 üstünde olan 369 milyon TL ile İnkaya+İntes Grubu vermişti.

Yapım işi 800 gün sürecek, Terminal 2023’te bitirilecek

İhale sözleşmesine göre, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli olacağı belirtilen Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası’na ait inşaat, 800 günde tamamlanarak geçici kabule hazır hale getirilecek. Sözleşmeye göre, Terminalin yapım işi 15 Şubat 2023 tarihinde bitirilmiş olacak.

Ödenek 4 yıla yayıldı

Bu arada, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası yapım işine ait ihalenin ödenekleri de 4 yıla yayıldı.

“Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri” ihalesinin sözleşme tasarısına göre, 2020 yılında ödeneğin % 10’u tahakkuk ettirilecek ve yüklenici firmaya ödenecek.

İhaleye ait % 20’lik ödeneğin 2021 yılında ödenmesi öngörülürken, toplam ödeneğin en yüksek dilimi olan % 40’lık ödenek 2022 yılında ödenecek.

Sözleşme tasarısına göre, ihaleye ait son dilim olan % 30’luk ödenek ise 2023 yılında ödenecek.

İhale kapsamında neler inşa edilecek?

“Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve Mütemmimleri” ihalesi kapsamında, terminal binasının yanı sıra, ısı güç merkezi binası, apron bariyer binası, nizamiye binası, menfez ve galeri imalatları, su deposu ve arıtma tesisi, çevre duvarları ve akaryakıt hizmetleri takım komutanlığı (garaj) binası inşa edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası ve eklerinin 26 bin 765 metrekarelik bir alana yerleşeceğini açıklamıştı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Projenin maket görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Malatyalılara Duyuru Yeni havaalanı binası 4 yıl sürecekmiş Kömürhan köprüsü ve Tünel inşaatı bile bundan daha kısa sürede bitti Bu resmen Malatya ya eziyet için yapılan bir işkencedir. Ha bu arada Elazığa gitme işi de işin cabası
    0
    0
    Yanıtla
  • Dhmi çalışan (3 yıl önce)
    Malatya havalimanı yıllardır büyütülecek, değiştirilecek, yenisi yapılacak Balttalgaziye mi yoksa aynı yerinde mi olacak çatişması sonunda bitti. 10 yıldan fazladır bu surecçteydi. Yeniden yapılmasına ciddi ihtiyaç var yolcular ve çalışanlar ciddi sıkıntılar yaşamaktaydı. Bir şekilde idare ediliyordu. Inşallah yeni yapılacak olan terminal binası ve teknik blok ve garaj işi merkezi ihtiyaçları karsilicaktir. Bununla beraber işçi alımları olacak teknik personel güvenlik ve temizlikçi gibi.Çalisanlarda yolcularda rahat birşekilde hizmet alacaktır. MALATYAMIZA HAYIRLI OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derendeli (3 yıl önce)
    Allah'ın adını veriyorum Yapmayın etmeyin dönün bu yanlıştan. O para ile 10 tane fabrika yapılır. Kim sığmadı hava limanı binasına, kim kaç dakika duruyor. Millet işsiz. İş alanı oluşturun. Fabrika kurun. Demir yolu yapın 4 şerit. (Yolcu gidiş - dönüş Kargo gidiş - dönüş.) Heba etmeyin kaynaklarımızı.. Allah Aşkına...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)Derendeli isimli kullanıcı yorumuna
    nokta. imza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen başka dünyada yasiyosun herhalde.Turkiyede şuan en kötü ve yetersiz havaalanlarindan biri Malatya havaalanıni diger havaalanlarini görmedin herhalde MUŞ, BATMAN,BINGOL,ELAZIĞ,ADIYAMAN,MARAŞ... BU HAVAALANI BAKANLIK BÜTÇESINDEN YAPILIYOR. O Para Malatyaya gelmezse başka şehre gidecek. Keşke ihaleyi Batmanli firma yerine bilinen büyük bir firma alsaydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Derendeli isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl bir mantık,nasıl bir bakış açısı ..Uyanın ..Bu şehrin bir terminale ihtiyacı var . Bunu kullanan yuzbinlerce insan var..Birşey ihtiyaç o yapılmasın bu yapılır diye birşey yok . Havalimanı yapılması bu şehrin ihtiyacı bir çok şey olduğu gibi buda ihtiyaç.Adam heba etmeyin diyor bakış açısına bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Havaalanı ne kadar kaliteli ve güzel olursa bu kadar onur duyarız. ANCAK !!!!!! Malatya da sanki havaalanına yolcu almaya gelen Malatya lılara eziyet olsun diye her şey yapılıyor. Minicik bir otopark Onlarca alan kullanılamayacak şekilde. Ya oradaki otoparka para verirsiniz yada rezillik yaşarsınız. Tüm araçlar otoparka gelse zaten yer yok. Yol kenarları bile MALATYALI mağdur olsun diye kapatılmış. YAZIK!!! Türkiye de de Avrupa da da Afrika da da böyle bir rezalet yok. otoparkta üç kuruş para kazanacaklar diye. İnsanların bu kadar mağdur edilmesini KINIYORUM.... Sayın yetkililerimiz Allah rızası için Uçak inmeye yakın bir yolcu karşılayacak şekilde 15 dakika önce sivil araçla gelin. Nerede bekleyeceksiniz görün !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    3 milyon olsa ne olurdu. Malatyaya yatırım yapılınca çeyrek yarim gram hesaplanıyor. Hızlı tren ne oldu. 2023 geldi
    %0
    %100
    Yanıtla
  • zom (3 yıl önce)
    madem havalimanı yapılacak Malatya simgesi bir tasarım yapılsaydı. Beydağ'ı, Kara çadır, kayısı. m harfı gibi veya farklı simgesel bir tasarım olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu kaçıncı havaalanı ihalesi yazık günah değil mi bu kadar masrafa madem öyle 50 yıl ileriyi düşünerek bir havaalanı inşa edin
    0
    0
    Yanıtla
  • 10 yıl önce küçük bir genişletme olmuştu ilkdefa ihale yeni havalimanı için nerde yasiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Malatya'nın makus talihi rötar (gecikme) yenilir de zamanında bitirilirse güzel bir hizmet emeği geçenlere teşekkürler ayrıca: 1. Hafif raylı sistem 2. Şehir Hastanesi 3. Kuzey ve Güney Çevre Yolu 4. Yüksek Hızlı Tren 5. Yeni Parklar ve Yeşil Alanlar 6. Kapalı ve Açık Oto Parklar 7. Köprülü Kavşaklar ve Yeni Alt-Üst Geçitler 8. Yeni Alt Merkezler ( Fahri Kayahan, Bostanbaşı gibi) Malatya’nın çözülmesi gereken acil sorunlarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Sondan başlıyor işler malatya da.ilk önce sivil havalimanı yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (3 yıl önce)
    bir önceki ek bina inşaatınıda bu firma yaptı sanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • BAYRAM (3 yıl önce)
    Türkiye'de en berbat havalimanı Malatya da
    0
    0
    Yanıtla
  • Siirt'te uçmanı tavsiye ederim ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahri (3 yıl önce)
    Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay; Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay… Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Şair Tevfik Fikret, Han-ı Yağma şiiri ile 1912’de devletin yolsuzluklarını bu şiiri ile dile getirmişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (3 yıl önce)
    Birisi bunun malatya ya faydasını yazabilir mi, uçak yine dolaşıp inecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (3 yıl önce)
    Batmanlı firma Viyadüğu de yapmıştı sonuç ortada
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Remzi uğraş (3 yıl önce)
    Ya batar ya kaçar aha da Ben dedim batmanlının ne işi var
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Nereli olmasını isterdiniz... Dünyanın dört bir yanına yaptığı inşaat işleri ile damga vuran rönesans holding hangi şehirden yükseldi... Bu kafa sağlıklı kafa değil...
    0
    0
    Yanıtla