SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayata Geçireceğimiz Projeleri Değerlendirdik"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da aralarında yer aldığı  deprem bölgesi belediye başkanları ile yaptığı toplantıda “İnşallah konutlarımızı ve iş yerlerimizi de süratle tamamlayacak, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında bakanlıkta yapılan toplantı da Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman Belediye Başkanları ile birlikte istişare toplantısı yaptı.

Toplantı ile ilgili olarak açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesinin ihyası ve imarı için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman Belediye Başkanlarımızla ve beraberlerindeki heyetle bir araya gelerek tamamladığımız ve hayata geçireceğimiz projeleri değerlendirdik.  Uzman ekiplerimiz bölgede çalışmalarını koordineli bir şekilde sürdürüyorlar. İnşallah konutlarımızı ve iş yerlerimizi de süratle tamamlayacak, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise toplantı ile ilgili olarak, “6 Şubat Depremi sonrası Malatya'mızda yaraları sarmak için var gücümüzle sahadayız. Depremin ilk anından itibaren desteğini veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla yapılacak çalışmaların koordinasyon toplantısını gerçekleştirip, vatandaşlarımızın taleplerini ilettik. Çalışmalar hızla sürüyor, en kısa zamanda şehrimizi ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Orhan (11 ay önce)
    Bostanbaşında kendi sitelerimizin içinde hertürlü altyapı mevcut. Sitemizin içine toki evlerimizi yapsın.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet cab (11 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    O zemine TOKİ değil tillahi gelse bir halt olmaz orda ev almadan araştırıp alacaktınız
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Gencebay (11 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Boatanbasının zemini çürük toki nasıl yapacak?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bostanbaşının zemini çürük değil müteahitler çürük. 14 katta yapılır 20 katta. Ama temelini malzemesini planını projesini uygun yapsa hiçbirşey olmazdı. Zemin çürük deyipişin içinden çıkıyoruz. Adamlar denizin üsyüne ev yapıyorlar. Yeterki standartlara uyulsun.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)Orhan isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım zemin etüdü diye birşey duymadın sanırım, çünkü örnek verecek olursak aynı firmanın Çöşnükte zemini kayalık olan bölgeye yaptığı bina hasarsız iken Bostanbaşı da yaptığı yer paramparça olmuş.Toki kesinlikle tarım arazisi üzerine bina yapmaz. En iyi ihtimal bina depremde yere gömülür
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Benim sayfam syetum zapcioglu CAD bina 6kay 24daire altta 5dukkan var
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet can (11 ay önce)
    Ağır hasarlilar i hafif hasarliya orta hasarlılari hafif hasarliya çevirmek dışında yapılan birşey göremedik seçim bitti beleş ekmek bitti hayat normale dönüyor memleket mülteci doldu
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Özhaseki bu göreve getirilecek en son isimdi. Çok bir şey beklemiyorum. Bu partide hiç mi genç dinamik eğitimli birileri yoktur. Dön dolaş aynı kişiler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Allah aşkına bu olayda yuvarlak ifadeleri kullanmayın.Benim evim ağır hasarlı benim gibi onbinlerce insan var binalarımız çok katlı ne zaman yıkılacak nerede yapılacak kim yıkacak kim yapacak hâlâ belli değil.Bu planları kim yapıyor haberi kimden alacağız? Yıkımdan kaç gün önce haber verilecek gel eşyanı al diye YOKSA EŞYALARDA ENKAZIN ALTINDAMI KALACAK. İL DIŞINA GİDİP HENÜZ DÖNMEYENLER VAR WHATSAPP GURUPLARINDAN HABER ALMAYA ÇALIŞIYORLAR HABERİ SORANDA VERMEYE ÇALIŞANDA Bİ HABER.Ağır hasarlara girmeyin denildi SU saatlerimize kadar çalınmış. Evet asrın felaketini yaşadık karlı kışlı günler geride kaldı ama ahan 3 ay sonra soğuklar başlıyor siz de birazcık kımıldayın kardeşim.TOKİ başladı çatır çatır iş yapıyor yapılanlar kimlere verilecek öncelik kimin olacak belli değil.Şehrin batı yakasında 10-13-14 katlı binalar yıkım bekliyor.Hasar durumlarına da girmiyorum ortadan ağıra ağırdan ortaya kasnak gibi dönüp duruyor. Üç kuruşluk şirketler 444 lü hatlarla hizmet veriyor biz muhatap bulamıyoruz. Yapıyoruz ediyoruz diyorsunuz arkası bağlar gazeli. Trafikte herkesin acelesi var olmayan yollara rastgele çadırlar,araba parketmeler,kamyonlarla karpuz ÖKÜZ! satanlar bu ne rahatlık arkadaş.İnönü caddesinde Trafik EMNİYET KEMERİ uygulaması yapıyor her iki taraf otopark olmuş sen kemere ceza yaz GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE. Masa başı kurum çalışanları burnundan kıl aldırmıyor,efendim yoğunluk varmış yerimiz darmış bilmem ne bilmem ne KURUM AMİRLERİ TEBDİLİ KIYAFET YAPIP 1 KAT AŞAĞI İNSE GÖRECEK ORTALIĞI B.K GÖTĞRÜYOR AMA NEREDE O AMİR? İŞİNE GELMİYORSA BIRAK GİT KARDEŞİM ÇALIŞACAK ADAM ÇOK . Sayın editürüm senden ricam bu yorumumu yorum olarak değil HABER OLARAK VERMENDİR. 《MÜMKÜNSE Depremzede VATANDAŞIN HAL Î PÜR MEÂLİ》 diye haber yapın.
    %80
    %20
    Yanıtla