SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hayır Çarşısına Bile Hayırsız Parayı Sokmuşlar!"

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın başkan yardımcısı Bekir Karakuş'un avukatı Şahin Çağlar tarafından mahkemedeki duruşmada Gri Pasaport Skandal Davası dosyasına sunulan teşekkür mektubu gelişmesini değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hayır Çarşısına bile hayırsız parayı sokmuşlar” sözleri ile tepki gösterdi.

Yeşilyurt Belediyesi aracı yapılarak hizmet pasaportu düzenlenip, kendilerinden para alınan ve Malatyalı olmayan 90 kişinin iki grupta Almanya'ya gönderilmeleri ve Türkiye'ye dönmemesi üzerine başlatılan ‘Gri pasaport’ davasında sanık Bekir Karakuş’un avukatının mahkemeye sunduğu evrakta, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın imzasıyla, olayda 3'e düşürülen sanıklardan olan ve 'organzatör'lerden biri olduğu öne sürülen Ersin Kilit’e bir teşekkür yazısının gönderildiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu mektup davanın ilk duruşmasında Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dosyaya sunulmuştu.

-“Asıl acı olan taraf da..”
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı yazılı açıklama da, “Verdiği ifadede ‘bağıştan haberim yok’ diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, altında imzası olan teşekkür mektubundan sonra ne diyecek merak ediyoruz. Mektupta insan kaçakçılığının kilit ismi Ersin Kilit’e bağışları için şükranlarını sunmuş. Duymadım, görmedim, bilmiyorum” diyerek gerçekleri gizlemek istiyorlar. Asıl acı olan taraf da insan kaçakçılığından kazanılan paranın ihtiyaç sahiplerinin kartlarına para olarak yüklenip marketten alışveriş yapmaları sağlanmış. Hayır çarşısına bile hayırsız parayı sokmuşlar. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor” dedi.

-Teşekkür Belgesi
Bu arada, Gri Pasaport Skandalı davasının görüldüğü Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma da Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş’un avukatı Şahin Çağlar, savunması esnasında, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın imzasıyla gri pasaport olayının Almanya’daki ayağı olduğu iddia edilen Ersin Kilit’e belediyeye yapmış olduğu bağış nedeniyle gönderilen teşekkür yazısını mahkemeye sunarak şu savunmayı yapmıştı, “Müvekkilim belediye başkan yardımcılığı yapan kovuşturma ve soruşturması izne tabi olan Danıştay tarafından soruşturma izni verilmemesine rağmen yargılama yapılmaya devam etmektedir. Dosya içerisinde müvekkilimin yardımcılığını yaptığı Mehmet Çınar ile ilgili soruşturma izni verilmemesine rağmen olayın kendisi açısından vahamet olması nedeni ile Danıştay’a başvurusu bulunmaktadır. Her ne hikmetse soruşturma ve kovuşturma aşamasında ismi geçmemektedir. Müvekkilim açısından çift yönlü bakılması gerekmektedir. Müvekkilimin organize ettiği bir faaliyet olduğu belirtilmiş ise de belediye başkanının Ersin Kilit’e verdiği bir teşekkür belgesi bulunmaktadır.”

-Selam ve şükranlarını sunmuş
'Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ başlığı altında yazılı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar imzalı, ancak tarih ve sayısı olmayan teşekkür yazısında, “Sayın Ersin Kilit, belediyemiz çatısı altında gıda bankacılığı kapsamında hizmet veren emanet çarşımız, kurulduğu günden itibaren önemli bir boşluğu doldurarak, hayır köprüsü görevi yapmaktadır. Sistemimize kayıtlı olan ihtiyaç sahipleri, kendilerine verdiğimiz emanet kartlar ile marketimize giderek insan onuruna uygun şekilde her ay düzenli olarak alış veriş yapabilmekte ve aralarında sizin bağışladığınız ürünlerinde yer aldığı çeşitlerimizden temin edebilmektedirler. Bu bağlamda yaptığınız bağışlar birçok ihtiyaç sahibi ailenin temel ihtiyaçlarını karşılaşmıştır. Yazımızın ekinde, emanet çarşısına yaptığınız bağışları alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bilgisini ve hangi ürünleri aldıklarının listesini bulacaksınız. Şimdiye kadar yaptığınız bağışlar için teşekkür ediyor, ihtiyaç sahibi aileler ile aranızda kurduğumuz köprünün sağlam kalması dileğiyle selam ve şükranlarımı sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • abdulkadir (1 yıl önce)
    ortada battalgazi belediyesi diye bir belediye yok büyük şehir dersen vay halimize hizmet varsa gözümüz kör değil yine içlerinde en iyisi Mehmet Çınar diğerşerine göre daha iyi çalışıyo ama her gün burada olduk olmadık şeylerle adamı kafaya takmişsınız üzerine üzerine gidiyosunuz Aysun Karabulutada aynısını yaptınız olur olmaz şeylerle suçladınız kadın gitti ortada birşey yok benim aklıma gelen şey herhalde buradan birşey koparamıyosunuzki üzerine üzerine gidiyosunuz
    %15
    %85
    Yanıtla
  • serkan (1 yıl önce)
    YEŞİLYURT belediyesinden yolunuzu bulamadığınız icin bu kadar saldırdığınızı herkes biliyor. ayrıca sizin zihniyetinizi çok iyi biliyoruz. tarafsız olmanız gerekirken Siz kendi siyasî düşüncenizi sayfanıza taşıyorsunuz. bahsettiginiz veli ağbaba kimki onun söyledikleri bu millet için yok hükmündedir. Atatürk'ün partisinde hdpkk sevici bir vekil. malatyaya bir tek hizmeti birtek faydası olmamış bir vekil.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Adam kaçırmışlar, utanmıyorlar "bağış yapmadı" demişler, teşekkür mektubu mahkemede ortaya çıkmış, utanmıyorlar Mahkeme salonunda bir birlerini satmışlar, utanmıyorlar Çınar denen başkanın her şeyden haberi varmış, mahkeme tutanaklarına geçmiş, utanmıyorlar Çınar'ın mevcut başkan yadımcısı çıkmış mahkeme de başkanın her şeyden haberi vardır demiş, halen utanmıyorlar Haber yapana söz söylüyor, çünkü utanmıyorlar Utanmadan "sizin zihniyet" demiş, peki senin zihniyetin ne serkan efendi? Veli Ağbaba'nın CHP'li olması söylediklerini yanlış, Çınar denen adamın AKP'lı olması söylediklerini doğru kılar mı? Söyle Serkan sen nasıl yolunu buluyorsun?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serda abi muhtemelen benden yaşca büyüksün ama şu yorumu yapan ellerin dert görmesin hırsızlığın partisi olmaz haysiyetsizliğin kanunsuzluğun milletin vergileri ile har vurup harman savurup devletin sağladğı imkanla yurt dışına adam kaçıranların savunmasını bu ağzı açlıktan kokmasına rağmen halen başkanım da başkanım diye nemalan cebine 1-2 kuruş fazla girer diye slogancı sözde milliyetciler yapıyor zamanında padişahım çok yaşa diyenlerde bunların dedeleriydi omurga nedir bilmezler işe gelince hz Ömeri'in devletin mumunu şahsi işlerinde kullanmamasını örnek verirler özlerinde yezidden farksızlar sözlerinde S.a.v'in hırkasınından dem vururlar özlerinde ebu cehilden farkları yoktur insanların yapılan yolsuzluğu açığa çıkarmaları mı ayıp oldu sayın Ağbaba'ya Malatya'nın adına zarar verdi dediler yapılan haksızlığı yolsuzluğu hırsızlığı ortaya çıkardı suçlu ağbaba oldu hırsızın hiç mi suç yok kardeşim ya Atatürk'ün partisi bu kadar önemsiyorsun da neden Atatürk'ün yolundan gitmiyorsun o zaman terörist başına sayın diyenler,habur da karşılayanlar dolmabahçede imza atanlar kimdi ? bu memlekete batarsa tek bir şeyden batacak yapılan adeletsizlik karşısında dilsiz olanlardan yandaş olanlardan Alllahın kelamını ağzından indirmeyenler gri pasaportla yurt dışına 40 kişinin para alınarak kaçılırmasına tek kelime edemez olmuşlar daha bir iki ay önce sayıştay raporlarında ortaya çıktı büyükşhr belediysinde usülsüz işe alınıp 17 günde özel kalem müdürü adı altında memur yapılma usülsüzlüğü tek kelime etmedi kimse sorsak hepsi müslüman ! millet kpss yks diye diye gençliğini yaşayamıyor birieri sırf tanıdığı var diye parası var diye belediyeler sayesinde memur oluyor devltin sağladığı gri pasaporta yurt dışına kaçırılıyor ne diyeyim çok yazık 20 yaşında bana şunları yazdıran ülkeme,memlekete üzülüyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • barış (1 yıl önce)
    çınar memleketin halinden uzak ankaralarda gezeceğine gelip şubat ayı meclisine katılabilirdi. memleket sahipsiz kalmış kimsenin haberi yok .
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sevda (1 yıl önce)
    Ya bırakın bu işleri yollarımız kapalı mahsur kaldık sokağa çıkamıyoruz. Önce belediye asli görevini yapsın hersene aynı rezilliği yaşıyoruz. Allah affetsin kar yağsın istemiyoruz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sedat (1 yıl önce)
    Hamalı kabre koymuşlar akşamdan sabaha bir ipin hesabını verememiş... ANLAYANA .... Ne desek boş A partis B partisi boş önemli olan devlet baki olsun kişiler gelip gecici
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Mehmet Çınar en çok çalışan belediye başkanı..Ne istiyosunuz bu insandan!!!
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Memlekette bu kadar olay var işiniz gücünüz Mehmet çınar olmuş aynı haberi dönderip 2 kere yayınlamışsınız. Çınar başkanın zamanında kaçak otellere ruhsat vermemesi mi acaba bunun sebebi? Başkan o gün göz yumsaydı milyonlar harcayıp imar barışından faydalanamayacaktı.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Hiç kendi kendine sordun mu acaba sonradan bunlar nasıl oldu da ruhsat aldı başkan aynı başkan hani ruhsat vermiyordu ne oldu da ruhsat verdi :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı efendi, o kaçak otele izin veren şuanda AKP'de milletvekili, bunu biliyormusun? Yani o imar davasında 18 tane dosya vardı bunun 1 tanesi oteldi, diğer 17 tanesini merak ediyorsan AKP'li dostlarına sor? Sor bakalım o imar dosyasında yolsuzluğu olanlar hem milletvekili, hemde büyükşehir, hemde yeşilyurta başkan olmuş mu? Yavru yavru, bilmeden bir daha konuşma
    %94
    %6
    Yanıtla
  • bu hakkı bey evde oturup komşulardan duyulan dedikoduyla gelip haber sayfaları altında bordo klavyecilik oynamayı seviyor... bu cüretkar tutum bu memlekette olduğu müddetçe bir yere gelemeyiz. yorum anonim, o insanı tanımıyor etmiyorsun. belki işin içindeki biri? belki sana o dedikoduyu duyuran kişi?... birde yavru yavru yazmış. ERRKEK ERRKEK! Errkeğe bak bee! olur abi bir daha izin vermezsen yorum yapmam.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ne alaka...Adam kaçıranlar Yeşilyurt Belediyesinde. Mahkemede belgeyi sunan Mehmet Çınar'ın bizzat yardımcılığını yapmış olan adamın avukatı. Çınar'ın bu işten haberini olduğunu mahkemede söyleyen yine şuandaki yardımcısı olan Şahin Özer. Yeni mahkemede bir birlerini çaktıra çaktıra satmışlar...Madem otel kaçaktı, yıksaydı. Yıktılar önünde duran mı oldu. Kaldı ki, Veli Ağbaba geçmişteki açıklamalarında, otelin fazla katının o dönem başkan olan Ahmet Çakır'ın ricasıyla yıkılmadığını söyledi. Malum bu iş imar yolsuzluğu davasında ortaya çıkmış, bu yolsuzluğu yapanların yüzde 90'ının AKP'ye yakın isimler olduğu için, yıkım yerine alakası olmayan yerlerden belediyeye arsa bağışıyla iş kapatılmıştı. Aynı kapsamda Ahmet Çakır'ın ortağı olduğu Çakırtepe konutları, Ilıcakların konutları ve daha bir sürü yer vardı. Anladın mı hacivat?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hakkının hakkını veren arkadaşlar doğru söylüyor. Eğer o oteli yıksalardı, Yeşilyurt'ta da daha bir çok AKP'linin ve mütedeyyin kardeşlerinin sitelerini binalarını da yıkmaları gerekecekti. Reisin en yakın akrabalarının binalarını mı yıkacaklardı???? O nedenle ağızları yemedi. Yani Ağbabalara mahsus bir durum değildi bunlarınki. Ha lokantası içkili olan otele ruhsat vermeme ise sorun, böyle düşünenler,, en başta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kendilerine teslim kamu imkanlarını paralarını nasıl kullandıklarının nasıl har vurup harman savurduklarının yönettikleri belediyelere aile şirketlerinin nasıl baş müşteri olduğunun, bir sürü hırsızlık ve usulsüzlüğün hesabı yok da içkili mekanın günahındanmı çekinmişler. Gülünç
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Yıksınlar kim usulsüz yaptıysa yıksınlar tabiki bu memleket yoksa bu kafayla düzelmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaçak oteli sahibi yıkmak istediğinde de "yıkmayın emsal teşkil eder. herkes yıkar bu sefer herkese ruhsat vermek zorunda kalırız" diyen de senin o başkanındı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Bir şeyi arastirmadan aslını öğrenmeden yorum yapmayın. Siz nereden biliyorsunuz. Yoksa iftira atmış oluyorsunuz
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Cingöz (1 yıl önce)
    Bunlar acaba güzel günlerimiz mi emin olamıyorum artık. Hayır işlerini bari bu işlere karıştırmasalardı.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Umut (1 yıl önce)
    Ben başkanın bu konuda bir art niyetinin olduğunu düşünmüyorum. Yıllarca beraber çalıştık beraber oturduk kalktık bir kere bile yanlış bir hareketini görmedim. Bence başkanı bu konuda çok yanlış yönlendirdiler. Yüzlerce yardım geliyor ve bu belge Kalıp halinde hazırlanan bir belge başkan direk imzalamıştır. Bu belgeyi imzaya sunan başkan yardımcısına müdüre bakmak lazım
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ha sen de "Kandırıldık Allah affetsin" diyossuuuuun. ANLADIM
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mazlum (1 yıl önce)
    Maalesef bakalım daha neler neler göreceğiz. Önümüzde iki seçim var elbet bu halk kararını ona göre verecek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malum şahıs (1 yıl önce)
    Bu hükümet dönemi bu şekilde geçip gidecek artık
    %83
    %17
    Yanıtla
  • YYB (1 yıl önce)
    eminim başkanın bundan haberi yoktur, hatta ve hatta kurumunda personellerinin aldığı ihalelerden de haberi yoktur, kurumunda gizli gizli müdürlerinin ihale yaparak kullandığı arabalardan da haberi yoktur, çok saf bu başkan çabuk kandırıyorlar adamın kanına giriyorlar hiç bilmez böyle şeyleri uyaranı da yok anlatanı da yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mülayim (1 yıl önce)
    Onu bence başkandan habersiz yazmışlar meclis kararı da başkandan habersiz çıkmış 90 kişinin nereye gittiginide başkan bilmez neden gelmediklerini zaten bilmiyor başkan hiç bişi bilmiyor bu haberlerin neden yapıldığını da bilmiyor yani başkan hiç bişi bilmiyor
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Otobüsünuz ihalelerinden haberiniz var mı mülayim bey?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • İroni Erdoğan ironi. Okuduğumuzu anlama problemi yaşıyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla