SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hayvancılık Tarımla Uğraşan Ailelerin Temel Gelir Kaynağı"

0
Güncellendi - 2018-04-28 06:04:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, 28 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bu yılki temamız, 'Sürdürülebilir kalkınmada, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmede veteriner hekimlik mesleğinin rolü' olacak" dedi.

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Dünya Veteriner Hekimler Gününün her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutladığını belirterek, "Dünya veteriner hekimleri günü, her yıl farklı bir tema çerçevesinde kutlanmaktadır. 2018 yılı için 'Sürdürülebilir kalkınmada, geçim kaynaklarını ve gıda güvenliğini iyileştirmedeki veteriner hekimlik mesleğinin rolü' olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9.7 milyar kişiye ulaşacağının tahmin edildiğini ve buna bağlı olarak hayvansal proteine olan talebin de artacağını ifade eden Özdemir, "Veteriner hekimler hayvan hastalıklarını önleyerek ve kontrol ederek, yeterli ve güvenli, yüksek kaliteli gıdaların elde edilmesinde, insanların ve hayvanların sağlığını ve refahını iyileştirmede önemli bir rol oynarlar. Veteriner Hekimler, sürdürülebilir ve verimli hayvancılık üretim sistemlerinin gelişimini sağlayarak, gelecek nesiller için yeterli ve sağlıklı kaynakların oluşturulmasına katkıda bulunurlar. Ve bu çalışmalarla, sürdürülebilir kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadırlar. Kırsalda yaşayan ve tarımla uğraşan ailelerin temel gelir kaynağı hayvancılıktır. Hayvanlar, tarımla uğraşan ailelerin sigortasıdır. Yaşanan tarımsal krizlerde, ailenin yeniden üretime devam edebilmesi için önemli bir mali kaynak oluşturur. Ve ailenin yeniden üretimini sürdürmesini, geçimini sağlamasını ve ekonomiye katkı sunmaya devam etmesini sağlar” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız