SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hazarbaba'da Kayak Sezonu

0
Güncellendi - 2018-12-31 01:01:17
Hazarbaba'da Kayak Sezonu
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde eşsiz manzarasıyla dikkati çeken Hazarbaba Kayak Merkezinde kar kalınlığının yaklaşık 1,5 metreye ulaşmasının ardından sezon açıldı.

Yoğun kar yağışının ardından sezonu 20 gün erken başladığı merkez, başta Elazığ, Malatya, Tunceli ve Diyarbakır'dan gelen kayak severler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kent merkezine 50, ilçeye 5 kilometre mesafede bulunan, bin 300 metrelik dikey ve 4 kilometrelik yatay pist alanına sahip merkezde ziyaretçiler telesiyej, kar motoru, snowboard imkanlarından faydalanabiliyor.

Profesyonel kayakçıların da tercih ettiği kayak merkezinde, eğitmenler kayak öğrenmek isteyenlere ders veriyor.

- Ziyaretçi sayısında 2 kat artış bekleniyor

Kayak merkezi müdürü Taner Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl sezonu 20 gün erken açtıklarını, kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını söyledi.

Geçen yıl 40 gün süren sezonda yaklaşık 27 bin ziyaretçi ağırladıklarını, bu yıl ziyaretçi sayısında iki kat artış beklediklerini ifade eden Durmuş, "Doğu Anadolu Bölgesinin yükselen yıldızı. Kristal karda kaymanın keyfi başka. Özellikle snowboard ile kayak yapan sporcular bunu çok seviyor." dedi.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız