Malatya Polis Meslek Yüksek Okulunda (MYO) 2008- 2009 Eğitim- Öğretim yılı törenle başladı.
Polis Meslek Yüksek Okulu salonunda düzenlenen yeni eğitim yılının başlaması törenine; Vali Vekili Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kâhya, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, askeri ve mülki erkan, bazı daire müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Polis Meslek Yüksek Okulu görevlileri katıldı.
Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, ham bir haberle Malatyalılara müjde vermek istediğini belirterek, daha önce 435 kişi olan Polis Meslek Yüksek Okulunun öğrenci sayısını 1000 bin kişiye çıkartmak için çalışmalar başlatacaklarını söyledi. Daha önce Şoför Okulunu kaybettiklerini ifade eden Özmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü¸ Güvenlik hizmetlerinin tarihsel süreci incelendiğinde çok farklı evrelerde geçildiği ve dönemin gereklerine göre değişimlerin yaşandığını görülmektedir. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlam hizmeti veren kolluk teşkilatlarının, geçmiş dönemlerde fiziksel güç, günümüze bilgi, toplumunda ve teknoloji ile donatıldığını ve yönde eğitime tabi tutuldukları bir gerçektirşeklinde konuştu.
Ayrıca gelişmişlik ve modern eğitim anlayışı çerçevesinde; bilgiyi rehber edinen, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bir eğitim sürecinde geçecek öğrencilere çok şey düştüğünü açıklayan Recep Özmen, Modern dünyada artık her kurum ve kuruluş, profesyonel hizmet sunma, toplam kaliteyi yakalama ve bunu devamlı kılma çabasına girmiştirifadelerine yer verdi.
POLİSLİK MESLEĞİ BİLİM VE SANATIN KARIŞIMIDIR
Öte yandan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, bilim boyutu suçu tanımlarken, sanat boyutunun ise suç ve suçlunun ortaya çıkarılmasını sağlamakta olduğunu kaydetti. Özmen Meslek ve teorik bilgiler yanında, mesleğin kıdemleri olarak birikimlerimizi aktaracak, farklı ortamlarda gelen genç adaylarımızda meslek kültürü oluşturacaksınız Geleceğin polislerini yetiştirme yolunda, eğitim ve öğretim sürecine bu prensipler rehberiniz olsundedi.
Vali Vekili Orhan Çiftçi ise, eğitimin geleceğin en önemli yatırım olduğunu vurguladı. Çiftçi, Eğitim olmazsa toplumda olmaz. Çağdaş bir ülke için verilen eğitimlerin önemi oldukça büyüktür. Geleceğimiz için halkımızın can ve mal güvenliği için polis adaylarımızın alacakları eğitimde bir o kadar önemlidir. Atatürk ulus bir devletin oluşması için eğitime çok önem vermiştir. Polis eğitimi ülkemiz ve devletimiz için çok önemli bir noktadır. Yaşadığımız çağ itibariyle bilim ve teknoloji köklü değişmelere yol açmaktadır. Bu nedenle suç ve suçlunun işleme yolları değişmiştir. Birçok yasa polise çok sayıda görev vermiştirşeklinde konuşmalara yer verdi.
Malatya Polis Meslek Yüksek Okulunda (MYO) 2008- 2009 Eğitim- Öğretim yılının açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mehmet Tikici tarafından ilk derste polis öğrencilerine kişisel gelişimin iki faktörü; Kendine güven ve motivasyon konulu bilgiler verdi.
Tikici, Rekabetin küresel boyutu oluşması polis mesleğini icra eden öğrencilerimize küresel rekabetin hızına ayak uyduracaktır dedi.
FOTO: Duygu GÜLAL (Yorum)