SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef 'İlk 500' Arasına Girmekti Ama..

0
Güncellendi - 2021-09-04 10:19:34
Hedef 'İlk 500' Arasına Girmekti Ama..
A- A+ PAYLAŞ

2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (The 2021 Academic Ranking of World Universities - ARWU) sonuçları açıklandı.

ARWU- 2021’de ilk üç sırada yer alan dünya üniversiteleri Harvard, Stanford ve Cambridge olurken, Türkiye’den ilk 500’e giren tek üniversite İstanbul Üniversitesi oldu.

Türkiye’den Dokuz Eylül, Hacettepe, Ankara, Ege, Gazi, İstanbul Teknik ve Orta Doğu Teknik Üniversiteleri ise ilk 1000 üniversite listesinde yer alabildi.

İnönü Üniversitesi Rektör Kızılay’ın hedefinin çok gerisinde kaldı

2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması’na Türkiye’den 1 üniversite ilk 500’e, 6 üniversite ise ilk 1000 üniversite arasına girerken, İnönü Üniversitesi ilk 1000 üniversite arasına giremedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 2016 yılındaki seçim kampanyasında, İnönü Üniversitesi’ni ilk 500 üniversite arasına yükselteceğini söylemişti.

İlk 500 hedefi 6 yıldır tekrarlanıyor ama ilk 1000 üniversite arasına giremedi

ARWU - 2021 sonuçları, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın hem seçim kampanyasında vurguladığı, hem de 6 yıldan bu yana her yıl hazırlanan faaliyet raporlarında ya da Stratejik Plan’da yinelenen “İlk 500 üniversite arasına girme” hedefinin çok gerisinde kaldığını gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan 2022-2026 Stratejik Planı’nda, bir kez daha, İnönü Üniversitesi’nin hedefinin, dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girmek olduğu vurgulanmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

35 yorum yapılmış

  • ALİ MALATYA (3 yıl önce)
    Ahmet Kızılay burada devam ettiği sürece üniversiteden tutun Turgut Özal araştırma hastanesine kadar her şey geride kalacak koca bölge hastanesinde prof. dr kalmadı hepsi başka şehirlere gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • İNÖNÜ (3 yıl önce)
    böyle bir yönetim olduğu sürece çoz zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 yıl önce)
    500 değil 50000 dedim derse konu çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Şimdi ne olacak? Bunun bir bedeli olacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (3 yıl önce)
    Vallahi billahi AKP hariç oy vermedik, ama Hilmioğlunu arıyoruz be kardeşim, adam gibi adam etmişti burayı şimdi fısssss
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Üniversite içindeki restorana girmek ne kadar zormuş be arkadaş.Güvenlik yapmadığını bırakmadı.Böyle basiretsiz yöneticiler olduğu sürece ne eğitimi ne Bilimi. İlla kavgamı edelim illa sövelimmi Bir an önce bu uygulamaya son verin insanlarında ekmeği ile oynamayın.Birgün gelir başkasıda sizin ekmeğinizle oynar haberiniz olsun akıllı olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (3 yıl önce)
    Adaletin olmadığı bir yerde başarıya ulaşmak imkansızdır. Bu adalet de üniversitede yoktur. Son dönemde keyfi ve liyakatsız atamaların yapılması neticesinde güzelim üniversiteyi ne hale getirdiler. Fatih Hilmioğlu’nu mum ışığıyla arıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bırakın üniversitenin dünya sıralamasını girmesini, kapıdaki güvenlik görevlileri gelen insanlara alaycı bir şekilde cevap vermektedir. Daha bugün kampüsteki bir restorana saat 14.00 sıralarında yemek yemeğe gitmek istedik. Restoranın kapalı olduğunu belirtti. Bunun üzerine münakaşa olarak halkın malı olan bir üniversiteye girmemizi engellemek için çeşitli yalanlar söyleyerek bizi geri çevirmek istedi. Ağız münakaşa yaparak içeri girdik. Kapalı denilen restoranın açık olduğunu gördük. Acaba rektör beyin bunlardan haberi var mı? Tek kelimeyle yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bir üniversitenin başarı gösterebilmesi için o rektörün öncelikle üniversitesinin insanına, esnafına saygı göstermesi gerekir. Esnafın ekmeğiyle oynamaktan çekinmeyen bir rektörün yönettiği üniversiteden başarı beklemeyiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Medefe (3 yıl önce)
    İlk 10 bin dese belki:))akademisyenlik dışında herşey yapılır oldu ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (3 yıl önce)
    2003-2007 yılları arasında eğitim fakültesinde okudum. Teorik olarak hocaların bazıları gelip hayat hikayelerini bazıları dershane mantığı konuları bazıları da yıllanmış ders kitaplarını anlatırlardı.Pratik de ise Sınıf yönetimi dışında uygulamalı bir şey görmedim. Vize ve Finaller Hocaların ders notunu ezberle gir.Her yıl hocalar aynı soruları sorarlar genellikle. Sağ olsunlar 4 sene sonunda alttan dersleri geçirip mezun ederler .Biz de boş vermişlik ve haylaz haylaz gezme dışında bir şey yapmadık kendimizi geliştirmedik.Rahatlığa alıştık. Sonuç olarak mesleki bilgileri kpss kitaplarında pratiği ise okullarda öğrendik.Kimse bizim gerek psikolojik olarak gerekse yetenek olarak bu mesleğe uygınluğumuzu ölçmedi......:(((
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Normal bir ülkede ve normal olarak bir insan verdiği sözü yerine getiremeyince halktan özür diler ve affını isteyerek istifa eder. Peki sayın Ahmet Kızılay siz bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • İlyas (3 yıl önce)
    Güzel ülkem ve siyaseti ve akademisi ve bürokrasisi hepsi toptan “ünvan” mezarlığı olmuştur.. kafayı çevirdiğin her yerde Prof. Güvenlik uzmanı stratejist vs vs cilalı içi boş ünvanlar.. üniversiteler de adam kayırmacılığın zirve yerleridir.. yabancı dil bilmeyen liyakatsiz amca oğlu dayı torunu kuzen baldız bacanak torpiliyle akademisyen olan çapsızlar üniversiteyi ileri taşıyamaz sadece ünvan mezarlığında bir öezar taşları olur.. ülkenin ruhuna el Fatiha ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim (3 yıl önce)
    Siz önce kapıda bekleyen guvenliklerinize (bazıları haric) ve güvenlik müdürünün karşıya nasil hitap edilir nasil uslup kullanılır onu öğretin sonra ilk 500 un hayalini kurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Adam dünya sıralamasında ilk sıraya girdi beyler hakkını inkar etmeyin orda ki işletmelerin ekmeği ile oynamak dan müşterilerini içeri almamak dan ilk sırada bunlar ancak kul hakkı yemek den birinci sırada yer alırlar kanun tanımaz makam gücünü kullanan adamlar dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    diş fakültesinde bir diş dolgusu için veya diş çekimi için iki yıl sonraya gün veren bir üniversite nasıl olurda dünya üniversiteleri içinde. ilk 500. içine girecek
    0
    0
    Yanıtla
  • engineer (3 yıl önce)
    Akademisyenlerin sadece nasıl yurt içi yurtdışı bedava gezeriz , maaşımızı nasıl arttırırız ,kardeş çocuk akrabamızı nasıl akademisyen olarak aldırırız fikri ile çalıştığı bir üniversite ilk 10 bine de giremez . Hatta oraya üniversite denemez . Üniversitenin soy ağacı çıkartılsın kim kimin akrabası komşusu baba arkadaşı dostu vs vs . o zaman ilk 500 ün ilk 1000 in ilk 10000 in neden hayal olduğunu anlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Ahmet bey idarecilik yapamıyor Hilmioğlu gibi rektörler lazım yolsa ilk 2000 bile hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkeneli (3 yıl önce)Ferit isimli kullanıcı yorumuna
    Hilmioğlu göreve başladığında neredeydik görevi bittiğinde nereye yükseldik
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkenekli (3 yıl önce)Ferit isimli kullanıcı yorumuna
    Hilmioğlu göreve başladığında neredeydik görevi bittiğinde nereye yükseldik
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    İlk 1000 e girsen bile başarı. Ama bu kafa ile bu ekip ile hiçbir zaman ilk 1000 bile mümkün değil. Basit bir örnek boş, bomboş, başarısız, liyakatsız, elini attığını kurumuş, herkesin nefret ettiği kişiyi kendine danışman yaparsan, ondan fikir alırsan sonuç sıfır olur. Etrafı daki üniversite lerini dahi gerisinde kalırsın. Onun için olmaz olmazzz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Eskiden bölümün en iyi öğrencileri Araştırma görevlisi yapılırdı.Simdi İnönü üniversitesinde artık hocalar paylaşımla çocuklarını kardeşlerini kadroya alıyor.Eceviti begemiyorduk.HAKK...ADALET...DİN...LİYAKAT...VByerle bir olmuş durumda.Ahiret varsa vay bunu yaptıranların haline.....Sonuç bu tür prof mezarlığına dönmüş üniversiteler halen projeksiyon teknolojisiyle ilk 500 değil 5000 bile giremez.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    inönü üniversitesi fatih hilmioğlu döneminde şahlanış yaşadı.sonrası malum sağ siyaset her şeyi çürüttü.cami açılışları parti liderlerini ağırlama ,geçenlerde yemek kültürü gastronomi ile alakalı rektör bey bir açıklama yapmıştı.ne beklenir bu üniversiteden ahçılık bölümü olsa belki..iyi bir eğitim kurumu her zaman çağdaş normlarla hareket etmeli,isyankar ruhu asla kaybetmemelidir.sokakdaki vatandaşın düşünceleri içerisinde olursan sen üniversite değilsin.kapa dükkanı çık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmioğlu döneminde kaçıncıydı?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    üniversiteler lise oldu..tabelada üniversite
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Afganistan'dan ,Suriye'den,Afrika ülkelerinden öğrenci almakla Uluslararası Üniversite olunmuyor. Avrupa veya Gelişmiş Ülkelerden öğrenci geliyor mu ? Hayır işte sıralama ortada.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak,bir zamanlar,mesela tıp fakültesinden TUS birincisi çıkaran bu üniversitenin geldiği bu durum çok üzücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunç (3 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi kaçıncı sırada acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)Tunç isimli kullanıcı yorumuna
    turgut özal yeni kuruldu başarı bekleyemezsin. inönü üniversitesi ise 46 yıllık üniversite
    0
    0
    Yanıtla
  • Eş dost atamalarında 1. sırada. Akademik sıralama beklemek biraz ütopik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi'nin akademik başarısını geçmişe dönük bir incelersek durumu anlayacağız..Eğitim sisteminin sonucu üniversitelerdir..Yani okul öncesi ilköğretim ve ortaöğretim ve lisenin meyvesini üniversitede alırsınız..Lise eğitiminde artık öğrenci akademik anlamda mı yoksa mesleki anlamda mı ilerleyecek sorusu geride kalmalıdır;zira kritik dönemde mesleki eğitim edinilmelidir...Yıllardır meslek eğitimi dillendirilir ama gerçek anlamda eğitim sisteminin bunla ilgisi yoktur..Eğitim sisteminin belli bir ruhu amacı olmalıdır!!Üniversitelerin yüzde doksanı şuan lise eğitimi bile verememektedir..300 bin 400 bin 500 bin sıralamayla İnönü eğitim fen edebiyat fakültesine girilen bölümlerde öğretim üyesi öğrenciye ne verebilir buradan mezun olan öğretmen öğrenciye ne verebilir??Eğitim sistemi amaçlı sistemli seçici kalifiye olmalıdır..Herkes öğretmen mühendis olamaz,olmamalıdır..Bunun için akademik başarı şarttır..Bu şekliyle İnönü benim okuduğum dönem olan 2006 2010 yıllarının çok gerisindedir..Bu sistemle daha da gerileyecektir!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    2006 da İnönü'ye 16 bin sıralamayla girilen bölüme şuan 400 bin sıralamayla giriliyor..Lise eğitimi bile veremeyen üniversiteler her ile üniversite ve kontejyanları beş on kat arttırılan İnönü gibi üniversitelerle eğitim sistemi ne yazıkki yerle bir oldu..Herkesi üniversiteye koyma çabası meslek eğitimini olumsuz etkiledi..Pazarda limon satacak insan da lazım sanayide kaportacı da lazım elektirikçi sucu da lazım..Buralarda meslek öğrenecek insanları çok kötü sıralama ve yüzdelik dilimlerle üniversiteye koyuldu,buralardan mezun olanlar otuz yaşını geçti ve yüzde doksanı kendi mesleğini yapamadı..Mesela ülkemizin yıllık özel sektörle birlikte tarih öğretmeninine ihtiyaci 400 gibi bi rakamken 50 60 bin mezun verildi yani bu bölümden mezun olan birey yüzde 1 olasılıkla kendi meslegini yapabilecek..Kontejyanlar çok yüksek başarı çok düşük insan planlaması yok gençler mağdur ve artık bu problemin çözümü nerdeyse imkansız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazim İlhan (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Çok guzel analiz olmuş saygilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Elinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (3 yıl önce)
    Ne olacakti hepsi kendi adamını alıyor başkası kadroya başvurduğunda bölüm hocaları biz seni almayacağız niye başvuru yaptın diyorlar çiftlik bile böyle yönetilmez.
    0
    0
    Yanıtla