SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefimiz Teknokent'i Yıldız Haline Dönüştürmek"

0
Güncellendi - 2016-10-26 02:41:21
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen toplantıda “AR-GE Reform Paketi” anlatıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, KOSGEB İl Müdürü Murat Seki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, akademisyenler, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

ahmetkızılayToplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gerçekleştirilen programın üniversite-sanayi işbirliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak uzun ve tecrübeli bir geçmişe sahip olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile henüz genç ama dinamik bir yapıya sahip olan İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent’in birlikte çalışmalarının ciddi ve önemli sonuçları olacağını kaydetti. Malatya Teknokent’i bir yıldız haline dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kızılay, sanayiciler ve genç akademisyenlerle birlikte AR-GE çalışmalarını yürütmek ve bu çalışmalara hız vermek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Malatya Teknokent’in kuruluş aşaması ve sonrasındaki gelişmeler ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası olarak yürüttükleri çalışmaları anlatan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Hüseyin Erkoç, her ne kadar Malatya Teknokent’in ortağı olsalar da yükün çoğunluğunu İnönü Üniversitesinin sırtladığını söyledi. AR-GE’nin önemine değinen Başkan Erkoç, ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda önemli çalışmaların yapılması gerektiğini, bunun ise ancak akıl teri ile mümkün olabileceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Fatih Kocamaz, Teknokent ve çalışmalarını anlattı. Türkiye’nin 2023 yılına kadar gelişmiş ilk 10 ekonomi arasına girebilmesi ve yıllık 500 Milyar Dolar yapma hedefine ulaşabilmesinin ancak Teknokentler ve teknoloji üretimi ile sağlanabileceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kocamaz Teknokent’in önemi, ortaklık yapısı, avantajları ve stratejik hedefleri hakkında ayrıntılı ve geniş bilgiler verdi.

Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Ahmet Yıldız ise sunumunda “AR-GE Reform Paketi ve İkincil Mevzuatı-4691 Sayılı Uygulama Yönetmeliği” hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bülten

teknokent1

teknokent2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Yunus Önal (8 yıl önce)
    Beyler jetonu geç düşen bir millet olduk. Yazıklar olsun. Çevremizdeki teknokentlerde doluluk oranı bizimkinin kat kat fazlası. Fırat bizi sollamış Orada BİLİM yapılıyor. Bizde yalakalık ve tarikatçılık almış başını gidiyor. İşi ehline vermezseniz daha çok bekleriz. Lütfen okuyalım okuyalı okuyalım dersimizi iyi çalışıp geleceğimizi geçmişten ders alarak hazırlayalım. Yoksa gelecek olamaz. Nizamül Mülkün Sİyasetnameyi okumalı öncelikler. Osmanlı imparatorluğu bu kitabın esasları ile yönetmiş. Kendini Yönetici zannedenler. Yerel TV ve gazeteciler gerçeği bilenleri ne zaman konuşturacaksınız. Yazıklar olsun size. Kendi doğrularını Rabbimin gerçeklerinin önüne koyanların sonu bellidir. Saygılarımla Not: Bu üniversite bu yapısı ile teknokentte daha çok bekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaskade (8 yıl önce)
    Teneke kent, ticaret dinlenme odasi..yazik malatyam sana cok yazik..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (8 yıl önce)
    1: Ticaret sanayi odasını seven gerçekten iş yapdiğina inanan kaç iş adamı arkadaşımız var. aidat zamanı hatırlanan iş adamları bu sebepten dolayı gercek iş adamlarını temsil etmiyorlar adı üzerinde ticaret ve sanayi odası ama başkanı eski bir kuyumcu ve ne anlar sanayiden ticaretten kaç personel çalıştırmış hayatı boyunca kaç fabrika kurmuş fabrika nedemek çalışan ne demek sıkıntılarını anlaya bilirmi . 2. Gelelim teknokente malatyada bir şirket bilgisayar fabrikası kurulacaktı yerel ve ulusal basında çıktı 3 organize sanayi bölgesinde yeri bile çıkmıştı ne oldu o fabrika ticaret sanayi odası organize sanayi müdürlüğü ne yaptınız bilgisayar fabrikasını adamlara ne yokuşlar yaptınız da firma kurmadı o fabrikayı açıklayın malatya ya bugün o fabrika kurulsaydı teknoloji başkenti olacaktı . tekno kentte söğüt gölgesi olmuş nasıl iş yaparımda kdv den vergiden muaf olurum mantığında çalışan iş adamlarını çeker gerçek yatırımcılar devlete faydası olanları vergi vercek malatyaya değer katacak firmaları kacırın zorluk çıkartın devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    sayın rektör nihayet akp törenlerine katılmaktan fırsat bulup üniversite ile ilgili bir oturuma icabet etmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (8 yıl önce)
    Rusya "daha kontrollü" alma şartı ile bazı gıda ürünlerinde blokeyi kaldırdı. Dünya kayısı başkenti !!! Malatya'da kalıntı (pestisit) analizi yapacak ne teknokent, ne kayısı araştırma istasyonu ne de çok bilen ziraat fakültesinde akredite laboratuar yok... Malatya kayısı ya Elazığ'a ya Mersin'e gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (8 yıl önce)
    TEKNOKENT SÖZCÜK OLARAK KULAĞA HOŞ GELİYOR. ANCAK İÇİ DOLDURULMADIĞI SÜRECE, AMACINA UYGUN KULLANILMADIĞI SÜRECE SADECE KENDİMİZİ ALDATIRIZ. YA DA TATMİN ETMİŞ OLURUZ. BELİRLİ PERYOTLARLA TAKİP EDİLİP SOMUT OLARAK SONUÇLARI İRDELENMELİDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (8 yıl önce)
    Tso Teknokent nedir bilirmi acaba,başkana sormak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (8 yıl önce)
    Sen önce Teknokentin ne anlama geldiğini öğren sonra yorum yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (8 yıl önce)AHMET isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey Teknokent ne olduğunu sizden çok iyi biliyorum.yalnız anladığım kadarıyla teknokent denen çiftliğin sakinlerindensiniz.saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (8 yıl önce)
    Teknokent Teknokent yıllardır gündemde bahsediliyor ama hiçbir çalışma yaptığı nı daha görmedik.yani hep laf salatası. ama başka şehirlerinki bayaa çalışmalar yapıyolar.bizdeki göstermelik çiftlik.gerçi burası Malatya normal.
    0
    0
    Yanıtla