SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hedefimiz Üniversitelerimizin Fiziki Koşullarını Toparlamak"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde üniversite yöneticileriyle kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve üniversitelerin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin fiziki sorunları, sağlık hizmetleri ve yeniden yapılanma konuları ele alındı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Babacan, “Temel gündemimiz, her iki üniversitemizin kampüslerindeki fiziki eksiklikler, Malatya'daki üniversite hastanelerinin durumu ve şehirdeki sağlık koşullarını iyileştirme adımlarıydı. Bu kapsamda verimli ve kapsamlı bir görüşme yaptık. Çıkan sonuçları Sağlık Bakanlığı ve YÖK ile eşgüdümlü olarak takip edeceğiz,” dedi.

Babacan ve beraberindeki heyet, 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören İnönü Üniversitesi kampüsünde de incelemelerde bulundu. “Kampüsümüzde yıkılmış pek çok bina var. Şu an en acil ihtiyaç olan 5 binanın yeniden inşa edilmesi önceliğimiz. Fakülte binaları, laboratuvarlar ve mediko sosyal merkez gibi yapılar, eğitim ve sağlık altyapısının sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip,” ifadelerini kullanan Babacan, acil yapılması gereken çalışmalara dair detayları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini belirtti.

Üniversitenin yeniden yapılandırılması için gereken desteği en üst seviyede sağlamak adına süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini ifade eden Babacan, “Üniversitemizi ayağa kaldırmak, devletimizin sürece doğrudan müdahil olmasıyla mümkün. Bu nedenle tüm detayları ve tahmini maliyetleri önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşacağız,” dedi.

Malatya'nın eğitim ve sağlık altyapısının güçlendirilmesinin, şehrin geleceği ve normalleşme süreci için hayati olduğunu vurgulayan Babacan, “Hedefimiz, üniversitelerimizin fiziki koşullarını en kısa sürede toparlamak. Bu, şehrimizin normale dönmesi ve geleceğinin kurtarılması için çok önemli. Sürece ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz,” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Cemc (2 ay önce)
    Meclisde iş yapmayanlar çıkmış eğitim ile ilgili şunu yapacağız bunu yapacağız.. Bırakın ne katkınız olmuş Malatya ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Liyakat (2 ay önce)
    Nerede badem alakası olmamasına rağmen müdür ,rektör , müdür yardımcısı vs vs vs vs her ile 3-4 üniversite açmak maharet değil anlayın artık. Türkiye akp sayesinde çok çok geri kalmış ülke oldu. Çin turkiyenin 150 sene önünde
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sadık (2 ay önce)
    Şu masada S. Nihat Şad harici niyeti halis olup da bir şeyleri iyileştirmek isteyen tek bir kişi yok. Bir akademisyen olarak resme baktıkça içim kararıyor, yaptıkları usulsüzlük ve haksızlıkları düşündükçe kötünün daima galip geldiğini görüyor ve susuyorum. Büyük çaresizlik.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ömür T. (2 ay önce)
    Bu toplumu geçmişte ayakta tutan en önemli dinamiklerin başında siyasi nezaket gelirdi. Siyaset mekanizmasında en önemli geçer akçe; Hadi Bilmek ya da, siyasi nezaket sahibi olmaktır. Sayın Vekil, geçmişte Numan beyin danışmanlığını yapan birisidir. Numan bey, nezaketli biridir. Artik O'nun danışmanlığını yapan birinin, Koskoca iki Rektörü yanina alarak, sözüm ona brifing alması siyasi nezakete uygun olmayan bır durumdur. Nezaket, iki ayri üniversiteyi ayrı ayrı ziyaret edip, Rektör bey'i protokol esaslarına uygun bir şekilde davranış sergilemektedir. Bu görüntü iki rektör adına da çok üzücü, çok inciticidir. Yazık, siyasetin geldiği nokta!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 ay önce)
    Binalarım olsun havamız olsun. Harcamalar, yatanlar, kaytaranlar, liyakatsızlar bir de koca kurumu sırtında taşıyanlar. Koskoca İnönü üniversitesi'nin uluslararası camiada esamesi okunmuyor. Tek reklamı karaciğer nakli. Dünya sıralamasında kaçıncı? Bu konu kimseyi rahatsız etmiyor anlaşılan. Bir başka övündükleri konu; şu kaddr ülkeden şu kadar yabancı öğrenci. Çoğu sınavsız. Bunların arasında bir tane OECD ülkeleri veya ABD, Kanada, Japonya vs sayamazsınız. Bununla övünen bir üniversite yok dünyada. Başka ülkelerde iş başvurusu yaparken İnönü'nün adı bile listede çıkmıyor. En dandik ülke ve sözde üniversitelerin adı dahi yer alıyor. Ama kimin umurunda. Hastanede bile bir tetkik ve için aylar sonrasına gün veriliyor. Birileri her birimi ele geçirmiş oynuyor. Sonra devlet yapsın, daha fazla ödenek versin vs. Yarım asırdır bir kriz planınız yok mu? Kriz vs için ayırdığınız bir fon yok mu? Ayrıca tıpçılar neden rektör olur bunu anlamış değilim. O kadar yıl emek ver, devletin imkanlarını kullan sonra gel yönetici ol. Bırakın bu koltuk sevdasını. Hala yorum yazıyor maraba. "Allah sizleri başımızdan eksik etmesin" şeklinde. Bu millette bu anlayış, bu maraba ve köle kültürü oldukça ne bu ülke ne de kurumları bir arpa boyu yol alamaz, gelişemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (2 ay önce)
    Ne topluma bir faydaları var ne kendilerine tek yaptıkları iş kendilerden olanları işe alıp kadro veriyorlar kendilerden olmayanları sürekli kurum içi yer değiştiriyorlar mobinge maruz bırakıyorlar ama ilahi adalet diye birşey var er yada geç tecelli edecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Turgut Özal üniversite nin kampüs yeri yanlış yerde... kör nokta da.. beylerderesi karsisina kampüs alanı yapmalısınız.. sonra da her iki üniversite arasına raylı sistem koymalisiniz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • mltydr44 (2 ay önce)
    Turgut Özal Tıp Merkezi Kıymetli Eski Başhekimini (Tıp Fakültesi yeni Dekanı) tekrar sahalarda görmek çok güzel. Büyük ihtimal hastanenin yarım kalmış işleri ve yeni projeler için tekrar atanması, sayın hocamıza naçizane tavsiyem idari kadrodaki hastane müdürü, yardımcısı, şefi ne kadar yenilerse o kadar başarılı olur, eskiden gelen kangren olmuş bir yönetim var ve artık değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa eski tas eski hamam işler yaman. Rabbim bu güzel insanları eksik etmesin başımızdan. Bol projeli ve bol huzurlu bir kent için el ele verilmelidir. Babacan Malatya için bir şans bence kesinlikle destekliyoruz.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Müdürler on numara insan bu kadar insanla personelle hasta yakiniyla uğraşmak kolay değil ..degistirecekse yeni 2 arkadaş temizlik şefi yaptılar hiçbir bilgi ve tecrübesi yokken daha insanla konuşmayı bilmiyorlar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Vasıfsızlar (2 ay önce)
    Sayın büyüklerimiz ışıl ışıl MEŞALE gibi HAYAT bulmuşlar. 6 lı masanın kısır partisine dönmüş. Lafügüzaf dolu bir masa. Acaba hangi rant için buluştular. Ne acı ki bu iktidar ile muhalefet vekilleri ve Şevket KESKİN'in tabiri ile şelaleciler olduğu sürece şehir de, eğitim de bir yere varamaz. Çünkü bu arkadaşlar 28 Şubatın intikamını almak için geldiler.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İdari (2 ay önce)
    Sayın Babacan elbette üniversitenin birçok ihtiyacı var ama İnönü üniversitesi idari ve akademik personeli olarak TOKİ marifetiyle üniversite arazisine konut yapımı da talep ediyoruz. Bu durum devletimize yük olmayacaktır. Bu konuyu gündeminize alırsanız sevinirim. En azından talep toplama yapılarak potansiyel görülmüş olur. Uygun görülürse üniversite personelinin barınma konusundaki sıkıntıları giderilmiş olacaktır.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Güzel düşünce tabiki bu üniversitede sadece akademik personel herşeyin iyisini güzelini hak ediyor .orda çalışan işci memuru düşünen yok...
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Kardeş adam yanlış bir şey yazmamış akademik ve idari demiş. Sen idari yapı içinde oluyorsun bunda gücenecek bir durum yok. Peşinat paran varsa sen de talebe katılırsın.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Doğru demişsin gezerek yüz bin lira alan Hoca ile çalışarak 12.000 lira alan hizmetlini tabii ki parası olmayacak
    %32
    %68
    Yanıtla