SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaybeden de İtiraz Etti Kazanan da..

0
Güncellendi - 2019-04-03 20:13:55
Kaybeden de İtiraz Etti Kazanan da..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bazı ilçelerdeki seçim sonuçlarına AKP, CHP, MHP ve BBP tarafından itirazda bulunuldu. Hekimhan'da CHP'nin de Akçadağ'da seçimi kazanan bağımsız adayın da itirazda bulunduğu öğrenildi. İtiraz sonuçlarının 2 gün içinde karara bağlanacağı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, AKP ve Cumhuriyet Halk Parti’si Akçadağ’da, Milliyetçi Hareket Partisi Hekimhan’da, Büyük Birlik Partisi ise Darende’de sandık sonuçlarının tamamına itiraz etti.

AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi, Akçadağ İlçesi’nde 124 sandıktaki sonuca itiraz etti. Seçimi kazanan bağımsız aday Ali Kazgan'ın da, iptal edilen 888 oyun yeniden sayılması için itirazda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi ise Hekimhan ilçesinde 96 sandık sonucuna itirazda bulundu. Büyük Birlik Partisi ise Darende’de 104 sandık sonucuna itiraz etti. Darende ilçesinde AKP, Ayvalı mahallesinde sandık sonucuna itirazda bulundu.

AKP tarafından merkez Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ayrıca Yeşilyurt’ta da belediye meclis üyeliklerine Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim sistemine girişi sırasında hata yapıldığı gerekçe gösterilerek bazı sandıklarda itirazda bulunuldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Akçadağ ilçesinde bağımsız belediye başkan adayı Ali Kazgan 8 bin 80, Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Mustafa Korkmaz 7 bin 817, AKP belediye başkan adayı Mustafa Kırteke ise 7 bin 195 oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Hekimhan ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Turan Karadağ 8 bin 123, Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan adayı Hacı Mustafa Arıkan ise 7 bin 680 oy aldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Darende ilçesinde AKP belediye başkan adayı İsa Özkan 8 bin 724, Büyük Birlik Partisi belediye başkan adayı Hamit Demir ise 8 bin 413 oy aldı.

CHP DE HEKİMHAN'A İTİRAZ ETTİ..

iha'nın haberine göre CHP'de seçimi kazandığı Hekimhan'da sonuca itiraz etti. CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş, ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz gerekçesini açıkladı. Sarıbaş, “31 Mart 2019 yerel seçimleri tamamlanmış olduk. Bu süreçte kazanan 443 oy farkla Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim sonucunda ortaya çıkan 714 geçersiz oya itiraz edeceğini öğrendik. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu geçersiz oylara itiraz dilekçemizi ilçe seçim kuruluna teslim ettik. Bunların yeniden sayılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ.."

Bu arada, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Akçadağ'da hemen hemen sandıkların tamamının yakınına bir itirazımız söz konusu. Bunun değerlendirmesini seçim kurulundan bekliyoruz. O değerlendirmeler sonucunda gerekli adımları atacağız" dedi.

Parti teşkilatında açıklama yapan Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin en köklü partilerinden birisi olduğunu, 96 yıldır ülkede önemli bir mücadele verdiklerini ifade etti.

Kiraz, her zaman mücadele odaklık olduklarını belirterek, "Sonuç ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi için mücadele bitmez çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin mücadelesi cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan ve bugünde hak, hukuk, adalet, özgürlük, demokrasi, barış, kardeşlik, insan hakları mücadelesini veriyor. Bu ülkede, bu değerler oturmadığı sürece bu mücadeleler devam edecek. Tabi bu mücadele her geçen gün yükselerek sürüyor. Bu mücadelede, ülkemizde yaşayan her insanın mutluluğu bizim için en önemli unsur olacak. Bu ülkede insanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması bizim için vazgeçilmez bir değerdir" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini geride bırakırken yeni bir mücadeleyi başlattıklarını dile getiren Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her seçimden sonra bizim için yeni bir mücadele dönemi başlamıştır. Bizim mücadelemiz, bir seçimden başlayıp bir seçimde biten bir mücadele değildir. Bizim mücadelemiz sürekli olan, seçim sandıkları kapandığında yeniden başlayan bir mücadeledir. Biz bütün yapımızla, örgütlerimizle birlikte bu mücadelemizi önümüzdeki döneme ilişkin sürdüreceğiz. Bugün geldiğimiz nokta, göz ardı edilebilecek bir nokta değildir, önemli bir noktadır. Hem Türkiye hem de Malatya açısından önemli bir noktadayız. Bu noktadan bir ileri ki adımımız Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu ülkedeki iktidarıdır. Bu iktidarda aslında halkın iktidarıdır. Bizim böyle bir anlayışımız ve bakış açımız var. Bu bakış açısıyla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kiraz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin sonuçlarının henüz açıklanmadığını ifade ederek, "Akçadağ'da hemen hemen sandıkların tamamının yakınına bir itirazımız söz konusu. Bunun değerlendirmesini seçim kurulundan bekliyoruz. O değerlendirmeler sonucunda gerekli adımları atacağız. Diğer ilçelerimizde de özellikle Darende'de önemli bir sıkıntı yaşanıyor. Orada da tabi biz haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Herkesin oyuna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunu hem vicdani hem de demokrasiye olan inancımızdan gerçekleştiriyoruz. Darende'de başka partiler arasında bir mücadele olmasına rağmen bir haksızlık, hukuksuzluk olmasın diye her türlü hukuki desteği sunuyoruz. Oradaki arkadaşlarımızla da bir mücadele veriyoruz. Bununla birlikte kayıp sandık iddiası var. Bununla ilgili tüm mücadeleyi Cumhuriyet Halk Partisi sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi sandıklar kapanana kadar sahada bütün oyların objektif kullanıma katkı sunarak, destek verdi. Sandıklar açıldıktan sonra hiçbir oyun farklı yere yazılmaması, hiçbir oyun çalınmaması noktasında da önemli bir mücadele veriyor" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Malatyamız gayet temiz ve şeffaf, ancak İstanbul Ankara İzmir vs benzer yerler tamamıyla muamma. Bu nasıl bir cüret ki, oy sandık sonucu Ysk sitesine 131 yerine 01, 201 yerine 01 olarak girilsin. BU cesareti kimden ve nereden elde ettiniz siz. Siz kimsiniz yahu, nasıl böyle bir pislik yapabilirsiniz,
    0
    0
    Yanıtla