SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hem Ev İşleri Yapıyor, Hem de Üretime Katkı Sağlıyorlar'

'Hem Ev İşleri Yapıyor, Hem de Üretime Katkı Sağlıyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi’nin destekleriyle ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen kursta, köy halkına el sanatları alanında yeni beceriler kazandırırken, kadınların sosyal bir ortamda bir araya gelmesini de sağlıyor.

Battalgazi Belediyesi’nin desteğiyle açılan Yenice Köyü Dikiş Nakış Kursu, kadınlara el becerileri kazandırarak üretime katkı sağlamaya devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen kurs, köydeki kadınları hem ekonomik hem de sosyal anlamda güçlendiriyor.
Kurs hocası Hatice Çimenyayla, kadınların büyük bir ilgiyle dikiş ve nakış öğrendiğini belirterek, "Kursu şehirde değil, köyde açmayı tercih ettim. 13 öğrencim var, aralarında üniversite öğrencileri de bulunuyor. Büyük bir hevesle çalışıyorlar. Burada nakış işlemeyi öğreniyoruz, pike dikiyoruz. Kadınlar hem ev işlerini yapıyor hem de üretime katkı sağlıyor" dedi.

Kursiyerlerden 53 yaşındaki Yasemin Topal, kursun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Sabah namazında kalkıp ev işlerimi hallettikten sonra kursa geliyorum. Masa örtüsü ve yazma işlemeyi öğreniyoruz. Ürünlerimizi satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bize bu imkânı sunan Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın’a teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

Kurs sayesinde sosyalleşme ve üretme fırsatı bulduğunu belirten 65 yaşındaki Raife Topal ise, "Yıllarca tarlada çalıştık, çocuklarımızı büyüttük. Şimdi de dikiş-nakış kursuyla üretmeye devam ediyoruz. Kadınlar için büyük bir destek" diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam