SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hep Birlikte Bu Şehri Ayağa Kaldıracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Yeşilyurt İstanbul Derneği tarafından düzenlenen Değerlendirme ve İstişare toplantısına da katıldı.

Toplantıya; İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Ersin Yazıcı, AKP Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca Milletvekili İhsan Koca, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Latif Okyay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP eski milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Derneği  Başkanı Zeki Akıncı, Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı meslek örgütleri katıldı.

Vali Yazıcı yaptığı konuşmada; “16 Ağustos Çarşamba günü saat 18:00 itibariyle Malatya Valisi olarak göreve başladım. Aynı gün Antalya’dan ayrılarak Malatya’da göreve başladım. Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun, vefat edenlere Allah'tan rahmet sizlere de güç, kuvvet, sabır ve metanet diliyorum. İşimiz zor ama Allah'ın izniyle hep birlikte ortak akılla Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız beni Malatya’ya atadığı için de memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Ben tüm konuşmalarımda bunu ifade ettim, bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah, 31 yıllık bir mülki amir olarak buraya dua almaya geldim, ne kadar çok zor durumda ve müşkül durumda bulunan insanın duasını alırsam, Ersin Yazıcı olarak bunu kâr sayacağım. Bu niyetle Malatya’ya geldim, bu samimiyetle ve gayretle bu şehre, hizmet etmeye gayret edeceğim. Hep birlikte bu şehri ayağa kaldıracağız. Bu şehri ayağa kaldırırken acele edeceğiz, acelemiz var ancak acele ederkende planlı, güzel, herkesin örnek gösterdiği bir şehir de oluşturmamız gerekiyor. İnşallah, programlı, herkesin hoşuna gidebilecek planlar yapalım. 5-10 yıl sonra biz ne yapmışız niye böyle yaptık demeyeceğimiz bir şehir inşa edelim. Bu konuda desteğinizi istiyorum. Çok hızlı bir şekilde inşallah enkaz kaldırma işlemlerini gerçekleştirmeyi başaracağız. Şehrimizi yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “6 Şubat depremleri asrın felaketi diyoruz, aslında belki asır dememiz az kalır, bu ülke belki insanlık tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden birisini yaşadı. Ben geçen bir yerde söylemiştim, bizim deprem senaryolarında en kötüyü senaryoyu yazarız. Onun üzerinden deprem tatbikatları yaparız. Birisi bize dese ki en kötü senaryoyu yapın hiç kimse 11 ilin etkilenebileceğini 14.000.000 insanın etkilenebilir geleceği kötü senaryoyu yazamazdı ama biz bunu yaşadık. Allah'a hamdolsun deprem sonrasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bölgede bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız, milletimiz, müthiş bir kenetlenme yardımlaşma gösterdik. Tablo çok ağırdı. 6 Şubat’tan bugüne geldiğimizde birçok şeyin çözüldüğünü de görüyoruz. Her şey halloldu mu, elbette hallolmadı. Ama emin olun bunların hepsini biz el birliğiyle Allah'ın izniyle çözeriz. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, karşılıklı birbirimizi dinlemeyi terk etmeyelim.” dedi.

Toplantı sonrası, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında, Vali Ersin Yazıcı, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve beraberindeki heyetle Deprem ve Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, Samanköy Konteyner Kentte yaşayan depremzede vatandaşlara ziyaret gerçekleştirip, İkizce Kalıcı TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak burada yapımı üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    İstanbulda belediyeciliği yapmış ,kendini ısbat etmiş bir hemşehrimiz.İnşallah Aday olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bilal (8 ay önce)
    Bedri Bey, Sami ER çok doğru bir isim, çok isabetli olur, kendisi düsünüyor mu onu görmek lazım. Ozel İdare tecrübesinden dolayı İlceleri, köyleri, mezraları bilmesi, TOKİ de uzun süre gorev yapmış olması,.muhemdis olması, belesiyeci olması bencede önemli tercih sebebi. Hadi bakalım.hayırlisı
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bedri (8 ay önce)
    Şehrin uzerindeki ölü toprağın kaldırılarak yeniden ayağa kalkması için ehliyet ve liyalat sahibi, ahlaklı, dürüst yöneticilerin iş başına gelmesi lazım. Malatya olarak lafla eynir gemisinin yürümediğini acı tecrübelerle gördük. Bunun için Malatya Özel Idare Genel Sekreterliği yapmış, TOKİ Başkan Yardımcılığı yapmış, uzun yıllar Belediye Başkan Yardımcılıkları yapmış Sami ER in Büyükşehir Belediye Başkanı olması lazım. Atesten gömlek biliyorum, ama tarihi bir sorumluluk. Eğer aynı adamlarla devam edilecek olursa Malatya için intihar olur.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hayret (8 ay önce)
    Sayın valim öyle bir şehre geldinizki Allah yardımcınız olsun.Belediye başkanları sıfır,vekiller sıfır,halk kaçmış kaçıyor.nasıl çıkarsınız işin içinden.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Fatih lisesi arkası Kyk müdürlüğü karşısı yıkımdan ayıkladığı demiri kamyonetle satmaya gönderen kepçe operatörü. Kamyonetin canı yetmiyordu yüklediğin inşaat demirini taşımaya. Hırsızlıkta arsızlıkta sınır tanımaz oldunuz. Kârlı şekilde müteahhitten işi alıyorsunuz. Birde adamların arkasından demirini çalıyorsunuz. İş tuttuğunuz gayri meşru takılan bebeleri ortak edip para kazandırıyorsunuz. Suçlarınızın bedelini bu dünyada da ödemenizi görmek isterdik. Her hırsızlığınızı kamuoyuna duyurmak boynumuzun borcu. Temennimiz polis ekipleri Demir hurdası alanların başına ekip koysun denetim yapsın. Bir kamyonet 4-5 tonluk ayıklanmış öbek yapılmış Demiri nasıl nereden bulur diye sorgu sual edilsin. Bu havadan kazanılan para Malatya ya bela olarak geri dönecek. Asayiş problemleri, kaçak silah, uyuşturucu. Yazık şehre. Nerdesin şehrin emini.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 35 yıl (8 ay önce)
    35yıllık bir inşaat mühendisi olarak şunu itiraf ederim ki, projesiz birçok kaçak inşaat yapılıyor ve yıkılan binalarda yapılan hatalar aynen devam ediyor...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yani özetle Malatya yine aynı kafada bir Malatya, 3-5 yıla da imar barışı olur, 5 bini yatıran ruhsat alır geçer keyfine bakar. Ben de bunlara karşıyım ama şuna karşı değilim kış geliyor bu şehir - 20 dereceleri görmüş bir şehir, adamın ailesi kalabalık eşi, çağa çocukları, anası, babası var, 1 tek konteynır a sığmıyor, bu adamın bahçesi, arsası var, ne kadar az hasarlı da dense evine korkudan giremiyor, 3-5 kuruş bir köşede parası var çelik konstrüksiyon, prefabrik veya birkaç konteynırı birleştirip yaşam alanı yapmış kendine ben buna karşı değilim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (8 ay önce)
    Malatya'nın yeni şehir planı ne olacak? Yeni şehir tasarımları içerisinde Beydağı etekleri mutlaka yer almalıdır. Konak'tan Karagöz köyüne kadar olan geniş bölgeler kadim şehir merkezine yakın. Kaya zeminli, şehrin en sağlam yerleri olan bu bölgeye güzel bir şehir planlaması bir an önce yapılmalıdır. Zaten vatandaş güvenli olduğunu bildiğinden bu bölgede evlerini hızla yapmaktadır. Bu şekilde plansız bir yapılaşma olacağına devlet bir an önce buralara el atmalıdır.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • gardaş senin banazı tarafında tarlan arsan var sanırım. boyuna oralara ev yapılsın diye yazıyosun. senin karagöz dediğin yere dağın başı. ekim ayında kar yağar ,kasım ayında kurt iner. çarmuzu, topsöğüt, şahnahan tarafları hem düz hem kışın sıcak olur oralara yapılsın yeni evler.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • He yerim var, evimi de yapıyorum şu an. Zemin sağlam kafam rahat. Senin dediğin yerler yumuşak zeminli tarım arazileri. Sen git evini yap. İçin rahat otur oturabilirsen.Yukarı Banazı ile şehir merkezi arası 10 km, sıcaklık farkı 3 derece. Bölgedeki TOKİ evleri Malatya'nın en gözde evleri oldu şu anda.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Hasan (8 ay önce)
    Neyin toplantısı yeşilyurt belediyesi bitmiş. Her taraf kaçak inşaat doldu. Kimse kontrol etmiyor. Yazık bu memleket çok acılar yaşadı buz yüzden ama kimin umurunda Yeşilyurt Belediyesi kendi havasında şu yapılan yapıları kontrol edin tekniğine ve imara uygun mu diye hiçbir şeye baktıkları yok.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    % 70 oy verdiler, İmar affı verilir yakında kat başına 5, 10 bin verir ruhsat alırlar. Geçmişte böyle olmadı mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Esnaf sermayesini yedi bitirdi 5 kuruş destek verilmiyor.ne kredi ne hibe nasıl kalkacagızcağız ayagiya her şeyini yitir 48 yıllık esnaf 1 kuruş para temin edememek te yetti artık
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatan daş (8 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Zamanında millete 1 e aldığınızı 2 ye 3 e satmak yerine 10 a 20 ye sattığınıza sayın.10 yıl öncede 5 yıl önce de aynıydınız, corona oldu coronadan sonra coronayı bahane edip azıttınız, Deprem oldu depremden sonra iyice azıttınız. Malesef düzelmediniz, Allah kitap korkunuz yok çünkü. En basit örnek, Depremden 1 ay sonra İstanbul dan gelirken bir esnaftan aldığım koli bandının aynısını Malatyada kaç esnafa sordum ağız birliği yapmışçasına 4 katı fiyat çektiniz. Esnaflığınız buraya kadar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Senin gibi hain ler var oldukça bu memleket ayağa kalkamaz.sokak ağzıyla yazmissın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Başefendi (8 ay önce)
    Bakırcılar çarşısının temelini atmaya geldiğinde sayın bakan güya orta hasarlı binalarla ilgili kararı açıklayacaktı Verilmiş bir karar halen yok. Depremden sonra sayın Cumhurbaşkanı yanlış hatırlamıyorsam bir yıl sonra bütün kardeşlerimize evleri teslim edilecek demişti 6 ay kaldı bakalım konteynerlarda yaşayanlar evlerine geçebilecek mi 6 aya kadar. Giden Sayın vali yılbaşına kadar tüm hasarlı binaların yıkılacağını belirtmişti 4 ay kaldı yılbaşına merakla bekliyoruz bakalım tümü yıkılacak mı binaların. Yani bu açıklamalar devlet büyükleri tarafından yapılınca insanın inanası geliyor. İnşallah sözlerinde dururlar diye ümit ediyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Seçim vaadi diye bir şey duydunuz değil mi. 80 li - 90 lı yıllarda Süleyman Demirel in seçim öncesi TV ye çıkıp herkese seçimden sonra ev ve araba vaadi olduğunu içinizde belki hatırlayanlar vardır. Vatandaşa Canlı yayında 2 anahtar gösterdiğini, bu evinizin anahtarı, bu da arabanızın anahtarı diye açıklama yaptığını... Seçimden sonra da vatandaş hani ev, araba dediğinde DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR diyip geçiştirip güldüğünü. Bu millet akılalmaz derecede saf, kendini uyanık zanneder ama saf. Eline balyozu alır deprem sonrası sağlam binasının kolon betonun kırar, demirini keser ne uğruna, 1 tane tokiden ev alırım, 1 tanede burada arsama ev yaptırırım düşüncesi ile hareket eder, cumayı da kaçırmaz bu arada. 5 vakitte namaz kılar, Allah lafını da sürekli dilinden düşürmez, Allah korusun, Allah a emanet ol, Allah sonumuzu hayreyleye, Allah beterinden korusun, Allah razı olsun, Allah şifalar versin, Allah rahmet eylesin... Konuya gelelim, Deprem sonrasında bir siyasetçinin dediğinin öbürü ile örtüşmediğini 7 aydır bu halk hâlâ anlamadı. Malatya da 36.000 ağır hasarlı konut var, siz Alaaddin olsanız o hikayedeki lambayı bulup cini bir yolla o lambadan çıkarsanız o cin bile bunca konutu 3 dilekle değil 333333333333333 dilekle 1 yılda mümkün değil yetiştiremez. Ha birde orta hasarlıları ağır sayalım hikayesi var 10.000 konut sahibi de bunlara inanıp tamam derse olacak 46.000 konut ihtiyacı. Deprem 11 bölgeyi vurdu, tek malatya yok Türkiye de, senede Malatya ya 5.000 konut yapılsa 46.000 konut 9-10 yılda biter. Üzerine de 20 yıl borç ödeyin ömrünüz yeterse. Bu arada adliye binası ihalesi yapmışlar 5 firma girmiş ihaleye teklifler çok yüksek olduğundan ihale iptal edilmiş bugün haberlerde var okuyun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Otoban faresi (8 ay önce)
    Bu kafayla zor kalkar bu şehir hangi akıl yoksunu fay hattının yani ikizcenin üzerine TOKİ konutları yapılmasını tavsiye etmiş yanlış yere yapiliyo o konutlar gelecekte eyvah biz nerede yanlış yaptık demeyin bu yanlıştan dönün gece gündüz o dağları dümdüz ettiniz dinamitle patlatarak yerkabuğunun dengesini bozdunuz hiç dikkat ettiniz mi son depremler neden Yeşilyurt ikizce merkezli oluyo?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Uzun yıllardır bu bölgede taş ocakları mevcut dinamit atıliyordu şimdimi tetikledi ikizce arazi sulak bir alan değil zemin uygun fay hattına uzak olursa etkilenmiyecekmi her yer sallanıyor önemli olan sağlam yapmak sağlam yapma kayanın üstünede oturtsan o bina çöker önemli olan çalmadan yapmak işi ehline yaptırmak
    %32
    %68
    Yanıtla
  • İsminden belli (8 ay önce)Otoban faresi isimli kullanıcı yorumuna
    Nerede arazin varsa onun üstüne yapıp seni zengin etmelilerdi,seni gidi
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (8 ay önce)
    Vali bey lafla olsaydı bu işler ben 10 kere malatya yi yikar yapardim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (8 ay önce)
    Şehri nasıl ayağa kaldıracaksınız? Keşke bu kiralar, yıkılmamış ağır hasarlılar, ne olacağı belli olmayan orta hasarlı binalar gibi çözümsüz bekleyen sorunlara değinseniz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (8 ay önce)
    sayın valim samimiyetinizden seçtiklerimiz de nasip alırlar.Allahim bu fırsatçı dolu şehrimize iyiler hürmetine yardım etsin.
    %81
    %19
    Yanıtla