SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hep Birlikte Yürümeye Devam Edeceğiz'

'Hep Birlikte Yürümeye Devam Edeceğiz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP’nin, Türk siyasetinin son 20 yılına damga vurduğunu ve siyasete itibar kazandıran bir parti olduğunu belirterek, “AK Parti’yi diğerlerinden ayıran temel özellik, milletin çıkarlarını, ülkenin menfaatlerini daima kendisinin üstünde tutmasıdır. İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla ülkemize, Malatya’mıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi. İl Başkanı İhsan Koca da,  2023’e de “Durmak yok yola devam” diyerek, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Halk Günü’ne katıldı.

Vatandaşların talep ve isteklerini dinlenemeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Çalık, 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elazığ Sivrice merkezli depremin ikinci yılının geride kaldığını ifade ederek, deprem sonrası hızlı bir şekilde yaraları sardıklarını belirtti.

Malatya'da deprem konutlarından 3 bin 434 konutun yapımının tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ifade eden Çalık, “İçişleri Bakanlığımız, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ ve AFAD Başkanlığı'mız olağanüstü gayret göstererek yeni yerleşim alanlarında yeni mahalleler, yeni yaşam alanları oluşturarak konutları inşa ettiler. Bugün itibarıyla Malatya'da 3 bin 434 konutun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Şu anda devam eden bin 793 konut var, bunların bin 344'ü çok katlı, 449'u ise köy konutudur” dedi. Çalık, Malatya'da deprem ve kentsel dönüşüm konutları ile sosyal donatılarının toplam yatırım tutarının yaklaşık 3,5 milyar lira olduğunu kaydetti.

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Adalet Sarayının 2022 yılı Adalet Bakanlığının yatırım programına alındığını ve yerel mimariye uygun olarak inşa edileceğini açıkladı. Çalık, mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı farklı noktalarda yürütülen adalet hizmetlerinin Malatya Yeşiltepe’deki eski askeri hastanenin bulunduğu alanda yerel mimariye uygun olacak şekilde yapılacak yeni adalet sarayı ile birlikte tek çatı altında toplanacağını belirterek, Adalet Sarayının yaklaşık 150 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini ve adalet hizmetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağını aktardı.

396 BİN DEKAR TARIM ALANI SUYA KAVUŞTU
Milletvekili Çalık, Devlet Su İşleri tarafından son 20 yılda hizmete giren 13 adet baraj, 48 adet taşkın koruma, 1 adet Gölet, 9 adet HES ile birlikte 396 bin dekar tarım alanının suya kavuştuğunu kaydetti. Yoncalı Barajına 43 Milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Çalık, şunları söyledi:

“Arguvan ilçesinde 174 bin dekar araziyi suya kavuşturacak Yoncalı Barajında baraj inşaatı, isale tünel inşaatı ve sulama boru şebekelerinin döşenmesi şeklinde üç aşamalı çalışma devam etmektedir. Baraj inşaatında gövde dolgusu ve dolu savak imalatları tamamlanmış olup, 9 bin 40 metre isale tünel inşaatı ise kazı çalışmaları ve beton kaplamalarıyla ilerlemektedir. Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölgenin tarımsal üretimi ve ekonomisi canlanacak. Bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte geçen yıl ki birim fiyatlarıyla milli ekonomiye yıllık 160 milyon lira gelir artışı sağlayacak. 2022 yılı yatırım programına aldırdığımız Pütürge Miryaylası Göleti 7 bin 900 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu, yağmurlama ve damlama sulama sistemleriyle sulanmasını sağlayacak ve Yenice Göleti de 4 bin 310 dekar araziyi suya kavuşturacak. 2021 yılında Hekimhan Karadere Göleti ile Hekimhan Kurşunlu Göleti tamamlandı. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl Doğanşehir Elmalı Göleti Sulaması, Hekimhan Karamahmut Göleti Sulaması ile Şahnahan B-C Sulama Kanalına Karakaya Baraj Gölünden Pompaj ile su takviyesi yapılması ikinci kısmı tamamlandı.”

KARAYOLLARINDAN 8,3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kente yapılan karayolları yatırımlarıyla ilgili ise, “2002 yılında 36 kilometre bölünmüş yol var iken bugün bu rakam 483 kilometreye ulaşırken, karayollarında son 20 yılda toplamda 8,3 milyar TL harcandı. Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya seyahat edenlerin kullanacağı 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu'muzun 26,5 kilometresi tamamlandı ve güzergah üzerindeki 10 adet köprü de tamamlandı. Bugüne kadar 350 milyon lira harcama yapıldı. Bu yıl için ilk etapta 94 milyon lira ödenek ayrıldı. İnşallah 2023 yılına varmadan trafiğe açılmış olacak. Çevre yolu Malatya'mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak. Elazığ-Keban, Malatya-Arapgir ve Sivas-Divriği ayrımı bölünmüş yolumuza bu yıl için 20 milyon 600 bin lira ödenek ayrıldı.Malatya-Elazığ arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 3 milyon 200 bin lira, Malatya-Adıyaman Gölbaşı arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 6 milyon 400 bin lira, Malatya-Hekimhan 16.bölge hudut yolu için 14 milyon lira, Darende 6. bölge hudut yoluna 13 milyon 700 bin lira ödenek ayrıldı. 2021 yılında Hanımınçiftliği Köprüsü tamamlandı. Arapgir-Arguvan arasındaki Tarihi Yoncalı Köprüsünün restorasyonu yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Hekimhan-Kuluncak yolu ve Hekimhan Batı Çevreyolu’nun 27,6 kilometresinin 21,9 kilometresi tamamlanırken, devam eden 5,7 kilometresinin de yapımı devam ediyor. Yapımı devam eden 27 kilometre uzunluğundaki Pütürge ayrımı Doğanyol il yolunu da bu yıl tamamlanacak ve mevcut yol 3,5 kilometre kısalmış olacak” bilgilerini verdi. Milletvekili Çalık, Malatya’ya yakışan ve kentin 50 yılına hitap edecek bir havalimanı terminal binasının yapıldığını ifade ederek, havalimanı yeni terminal binasının yapım işine bu yıl için ilk etapta 70 milyon TL ödenek ayrıldığını ve ödenek sorunun olmadığını belirtti.

SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLARI KENTİMİZE KAZANDIRDIK
Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığını kaydetti. Malatya’yı sağlık turizminin başkenti yapmak istediklerini dile getiren Çalık, “2021 yılında Darende Yenice Sağlık Evi+Lojman, Darende Irmaklı Sağlık Evi+Lojman, Doğanşehir Çığlık Sağlık Evi+Lojman, Doğanşehir Hudutköy Sağlık Evi+Lojman, 5-Bentbaşı Aile Sağlığı Merkezi 6 Hekimlik, Pütürge 4 Hekimlik ASM+TSM+112 ASHİ, Akçadağ 4 Hekimlik ASM+TSM+112 ASHİ, Doğanşehir 100 Yataklı Devlet Hastanesi + 10 Daire Personel Lojmanı ile Battalgazi (Emeksiz) Aile Sağlığı Merkezi 8 Hekimlik yatırımları tamamlandı. Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ek Bina (20 Yataklı) + 10 Daireli Lojman, Doğanyol 10 Yataklı İlçe Entegre Hastanesi +10 Daire Lojman, Arapgir Devlet Hastanesine Ek Bina yatırımları devam ediyor. Karakavak Aile Sağlığı Merkezi (8 AHB), Tecde Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB), Arapgir TSM + 5 Hekimlik ASM + 112 ASHİ ihale aşamasında. Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine de bu yıl için 30 milyon lira ödenek ayrıldı ve yapımı devam ediyor. Battalgazi Devlet Hastanesi’nin geçici kabulü yapıldı. 363 hasta yatak kapasiteli hastanede; 85 adet poliklinik, 7 adet acil poliklinik ve 12 ameliyat salonu var. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak” diye konuştu.

2022 YILINDA DA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Malatya’ya her alanda ciddi yatırımların yapıldığını ve bu yatırımların 2022 yılında da artarak devam edeceğini kaydeden Çalık, “Gençlik ve spor yatırımları kapsamında; Akçadağ Sentetik Futbol Sahası, Hekimhan Kapalı Spor Salonu, Erkenek Çim Yüzeyli Futbol Sahası yapılarak gençlerimizin hizmetine sunuldu. Bunun yanında devam eden yatırımlarımızda var. Proje tutarı 46 milyon lira tutarında Kaynarca Spor Kompleksi yapımı devam ediyor ve 2023 yılında hizmete girecek. 

Doğanşehir’imize yeni hükümet konağı ve Yeşilyurt’umuza yeni hükümet konağı binası kazandırılacak. Eğitim alanında da kentimize önemli yatırımları kazandırıyoruz. 76 okul inşa ediliyor. Toplam proje tutarı yaklaşık 850 milyon lira. 24 Ocak 2020 depreminde hasar gören Yeni Caminin iç onarımı tamamlandı. Battalgazi Ulu Caminin onarımı da bu yıl tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

HER ALANDA ÖNEMLİ YATIRIMLARDA BULUNDUK
AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise AKP iktidarları döneminde Malatya’ya her alanda önemli yatırımların yapıldığı ifade etti.

Koca, AKP’nin daima milletle birlikte yol yürüdüğünü kaydederek, “AK Parti kurulduğu günden bu yana hep milletin yanında oldu. Milletimizle birlikte yol yürüdük. 2023’e de “Durmak yok yola devam” diyerek, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Koca, 20 yılda Malatya’ya sağlık, eğitim, ulaşım, gençlik spor ve birçok alanda önemli yatırımların kazandırıldığı ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Öznur Çalık ve İl Başkanı İhsan Koca, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yalaka serçe (2 yıl önce)
    Vay be sayın vekilim düne kadar parti ile alakası olmayanlar bugün bakıyorum tüm toplantılara geliyor Yeşilyurt belediyesinemi oynuyor yoksa günahmı çıkartıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Babey (2 yıl önce)
    Akp kadroları yenilenmez vagonlar değişmez Malatyalılar ahmak yerine bu zamana kadar konulduğu gibi konulursa yalan dolan vaadlerle bu logomotiv çekmez akp Malatya kadrosu değişmeli yeni canlar idaailist gençler gelmeli hepsi malatyalilarla alay ediyor sadece reis için oy veriyor Malatyalılar Malatya akp kadrosundaki tek kişi sevildiği için secilmiyor .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Normal vatandaş (2 yıl önce)
    Valla siz gayet iyi yürüyorsunuz yanınızdakiler. Biz sadece arkanızdan bakıyoruz. Ne yapacağımızı ne söyleyeceğimi i bilmeden. Biliyoruz da kimselere duyuramıyoruz. Sadece şunu bilin hakkımızı helal etmiyoruz ben ve sevdiklerim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Herşey eskide kaldı. Millet perişan. 2yıl önce iyi ve güzel di herşey. Ama bitti. Deniz bitti. İnsanlar mutsuz, umutsuz, çaresiz, perişan. Hayat o kadar pahalıki. 5 bin alırken 7 bin alsan nolur. 7 bin alırken 9 bin alsan nolurki. 2 yıl önceki 10 TL nin kıymeti 100 TL olmuş 5 TL 50 TL olmuş. Para pul olmuş. Hiçbişey in kıymeti, tadı kalmamış. Onun için isterseniz 24 saat durmayın, koşun ama hiçbişey eskisi olmayacak. Biriniz, kendinizi ve milleti kandırmayın. Reis bile sizi kurtaramayacak. Çünkü sizler Reis i bitirdiniz. Halk Malatya da sizlerden nefret etti artık. 2023 haziran ı sizler için çok acı olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla