SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlinizin Gelişimine Katkıda Bulunmak İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2017-09-10 02:28:16
A- A+ PAYLAŞ

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve İşadamları Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulundular.

VALİLİKTE..

Büyükelçi ve işadamları, ilk önce Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hongyang tarafından Valilik Şeref Defteri’ni imzalanmasının ardından Büyükelçisi Hongyang yaptığı konuşmasında, “ Bizler ilinizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz, bu vesileyle de sizi ziyaret etmek istedik. Çin makamları yerel makamlarla iş birliği ile ilişki kurmaya çok önem veriyor. Sadece iki devlet düzeyinde değil aynı zamanda yerel düzeyde iletişim ve işbirliği ilişkilerimizin bir halkasıdır. O yüzden sizinle birlikte işbirliği yapılabilecek alanları keşfetmek istiyorum. Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğimizden İkili Ticari ve Ekonomik İşbirliğinden sorumlu olan Ticaret ve Ekonomi Müsteşarımız ve aynı zamanda bizim Türkiye'deki bulunan Çinli sanayici ve iş adamları da geldi” dedi.

Vali Kaban, “Malatya şehrimiz bölgemizdeki en güzel, en gelişmiş ve daha da gelişmeye müsait çok müstesna bir şehirdir. Gerek tarihteki derinliği gerekse jeopolitik açıdan bulunduğu nokta itibariyle Malatya geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Türkiye topraklarında önemli roller oynamaya aday bir şehirdir. Burada ülkeler arasında oluşacak ilişkilerin elbette kültürel anlamda, insanların birbirlerini tanıması anlamında yapılacak çalışmalar büyük önem taşısa da ekonominin özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin ülkeler arası ilişkilerdeki oluşacak sıcaklık ve devamlılığının sağlanmasında büyük önem taşıdığı inkar edilemez bir gerçektir. Ülkemizdeki Çin Halk Cumhuriyeti'nin birinci dereceden temsilcisi olan zatıâlileri bu gün burada çok değerli ekonomi ve ticaret ve işadamı ağırlıklı heyetle birlikte ziyaretleriyle bizi çok memnun ettiler. Biliyoruz ki ülkeler arasındaki ilişkiler biraz önce de ifade ettiğiniz gibi sadece genel çaplı, büyük çaplı ilişkilerin ötesinde yerel düzeydeki oluşacak sıcak ilişkilerle, ticari ilişkilerle, kültürel alışverişle daha ileriye gitsin. Bugün Sayın Gümrük ve Ticaret ve Bakanımızın Malatyalı olması ve kendilerinin çok özel bir gayretle ilimizin kalkınması hususunda gösterdikleri büyük çabalar önümüzdeki dönemde Malatya'nın ticari açıdan daha da ileriye gitmesi noktasında çok büyük açılımlara sebep olacak. Tabii ki dünyada kuru kayısı üretiminde ciddi bir pazar üstünlüğü yakalamış olan ülkemizin dünya kayısı pazarındaki %80 lere varan hakimiyetin birinci dereceden alt yapısını oluşturan Malatya vilayetidir. Kayısının daha yoğun bir şekilde tüketilmesi hususunda eminim ki Çin Halk Cumhuriyeti'nde yapılacak bu ikili başarılı geliştirilecek ilişkiler ve yapılacak anlaşmalarla bu tüketimin arttırılmasında çok katkısı olabileceğini düşünüyorum. Türkiye 21 Yüzyıl'a bir projeler ülkesi olarak girmiştir. Bundan sonra yoğun bir proje çalışması ve yoğun bir proje çabası sadece Malatya'da değil tüm Türkiye'de gözlemlenmektedir. Malatya'da ve bundan fazlasıyla nasibini almaktadır. Bu projelerin ortak projeler tarzında Çin Halk Cumhuriyeti ile yürütülmesi iki tarafında lehine olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Ziyaret, Çin’in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang’ın beraberindeki iş adamlarının firmaları ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Kaban’a bilgi vermelerinin ardından sona erdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ..

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın il dışında olması nedeniyle büyükelçi ve beraberindeki heyeti Başkan Vekili Şefik Şengül kabul etti.

Ziyarete Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ile birlikte Çinli iş adamları da katılırken, ziyaret sırasında ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan da hazır bulundu.

Şengül: Türkiye ile Çin arasında ilişkiler her geçen gün gelişmekte

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini Malatya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Vekili Şengül, “Çin Halk Cumhuriyet ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişmekte. Siyasi ve ekonomik olarak ilişkilerimizin daha da gelişmesinden memnuniyet duyarız. Türkiye her zaman dostlarının yanında olmuştur” şeklinde konuştu.

Hongyang: Türkiye önemli bir konuma sahip

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise, “Malatya’ya ilk defa geliyorum ve gerçekten çok sıcak bir şekilde karşılandık.  Türkiye ile Çin arasındaki ilişkiler çok eski tarihlere dayanmaktadır. İpek Yolu ile iki ülke arasında dostane bir bağ kurulmuştur. İki ülke arasındaki ilişkiler çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. 2010 yılında stratejik kardeşlik ilişkisi kuruldu. Türkiye çok iyi gelişme gösteren ülkelerden biri. Bulunduğu coğrafyada çok önemli bir konuma sahip olan Türkiye, bizim dost ülkelerimizden biri ve her alanda ilişkilerimizi geliştirmeye hazırız.

Malatya’ya gelirken iş adamlarımız ile birlikte geldik. Malatyalı iş adamları ile iş birliği yapılacak alanları görüşeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang’a kayısı kristali ile kuru kayısı hediye etti. Büyükelçi Yu Hongyang ise Şengül’e Çin vazosu hediye etti.

TSO ZİYARETİ..

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamlarından oluşan bir heyet ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çinli iş adamlarını Malatya’ya yatırım yapmaya davet ederken, Büyükelçi Hongyang da, Malatya ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ekonomisi hakkında Büyükelçi ve iş adamlarına bilgi vererek, “Malatya son yıllarda ticaretini ve sanayisini geliştiren, huzurlu bir kent. Son dönemde yabancı yatırımcıların da ilgisini çeken bir kent oldu. Sosyal, ticari ve sanayi altyapısıyla gün geçtikçe kendini yenileyen bir kent hüviyetine de kavuştu. Malatya, yaklaşık 275 işletme ve toplamda 20 bin istihdam ile 2 tane Organize Sanayi Bölgesine sahip. Özellikle hükumetimizin son teşvik yasası ile birlikte 23 Cazibe Merkezi il içerisinde yer aldı. Bu hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ciddi manada ilgisini çekti ve heyecan verdi. Bu kapsamda yapılacak yatırımların Malatya'ya çok büyük katkısı olacak” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın Ortadoğu'ya açılan bir kapı olduğunu anlatan Erkoç, “Malatya aynı zamanda bir tarım kentidir. Malatya dünya kayısı ihracatının yüzde 75’ni karşılıyor. Geçtiğimiz dönemde kayısımız Avrupa Tescil Belgesi de aldı. Bundan dolayı da Malatya’da ticaret ve sanayinin önü açık. Bunun yanında Turgut Özal Tıp Merkezinin de burada oluşu sağlık sektöründe Malatya'nın bölgede öne çıkan illerden biri olmasına neden oluyor. Karaciğer naklinde Türkiye'de ve Avrupa'da ilk sıralarda yer almaktayız” şeklinde konuştu.

Başkan Erkoç, Çinli iş adamlarının Malatya’ya yatırım yapmaları noktasındaki ortamı hazırlamada üzerilerine düşen her görevi yerine getireceklerini de aktararak, bu noktada en kısa süre içerisinde toplantılar düzenleyeceklerini belirtti.

Erkoç, son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çinli iş adamlarını Malatya'da yatırım yapmaya devam etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise, Malatya’nın ticaret ve sanayi altyapısının güçlü olduğunu kaydederek, “Başkanımızın verdiği bilgilerden anlaşılıyor ki Malatya sadece tarihi bir kent olmakla kalmıyor bunun yanında ticari ve sanayi kenti özelliğini de taşıyor. Bu demek oluyor ki: Malatya ile birçok alanda işbirliği gerçekleştirebiliriz. Biz, bugün Valimiz ve Belediye Başkanımız ile görüştük her iki görüşmemizde de ikili ilişkileri geliştirmek için hazır olduğumuzu ifade ettik. Valimiz bu konuda adım atacaklarını söylediler. Çin tarafı olarak biz Malatya ile ilişkilerimizi her alanda geliştirmeye hazırız ve buranın ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda MTSO Başkanı Erkoç Büyükelçiye kayısı hediye etti.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Süleyman (7 yıl önce)
    ALAIN PEYREFITTE: "ÇİN UYANINCA/Yer Yerinden Oynar" Çeviren: CEMAL SÜREYA, : E YAYINLARI, İSTANBUL 1975 Alt başlığa dikkat edin, Çin uyandı ve her şeyi yapıyor artık. Değerlendirmek gerek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (7 yıl önce)
    Kaysımızın Çin'e pazarlanması, Meyve suyu Fabrikalarının kurulması sağlanabilir. HEKİMHAN-HASANÇELEBİ DEMİR MADENLERİ ve diğer yeraltı kaynaklarımızın Ekonomiye kazandırılması sağlanabilir. ERDEMİR HASANÇELEBİ'ye yatırımdan vazgeçti ise ÇİNLİLERLE işbirliği yapılarak DEMİR-ÇELİK FABRİKALARI yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (7 yıl önce)
    Her türlü fırsat Ne şekilde olursa olsun değerlendirilmelidir.Yaşadığımız asır birşeyleri sıfırdan başlayıp yapma çağı değil,hazır teknolojiye sahip ülkelerden know how alıp onun üstüne çalışanların asrıdır.Kore,taywan,Singapur ve Çin bu şekilde teknoloji devleri oldular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Umut (7 yıl önce)
    Aynen haklisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (7 yıl önce)
    malatyadaki bu eğitim seviyesi belli olan insanlarla malatyanın büyümesi gelişmesi mümkün görünmüyor. parasının yanında vizyon sahibi insanların bu gibi makamlara oturuyor olması lazım sadece para sahibi olanların değil
    0
    0
    Yanıtla