SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Seferinde Buraya Geldiğimizde Canımız Yanıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Garı önünde terör örgütü IŞİD (DEAŞ) tarafından yapılan canlı bomba saldırısıyla gerçekleşen katliamın 9. Yıl dönümü öncesinde hayatını kaybeden Malatyalı Barış Şehitlerinin aileleri, CHP gençlik kolları ve partililerin katılımıyla mezar ziyaretleri gerçekleştirildi.

Toplumsal hafızada derin izler bırakan 10 Ekim Gar Katliamı ile ilgili konuşan İl Başkanı Barış Yıldız, "O dönemde gençlik kolları başkanıydım. 10 Ekim Gar Katliamı'ndan önce Sivas Madımak Oteli’nin önündeydik. Birçok eylemde yer aldık. Arkadaşlarımız Uğur Mumcu, 3 Fidanlar ve Gezi’de kaybettiklerimizin resimlerini taşıdı. Şimdi o gençlerin yerine başka gençler onların resimlerini taşıyor. Onların yoldaşı olarak barış ve demokrasi mücadelesine devam ediyoruz" dedi.

CHP İl Başkan Yıldız, her anmada içlerinin yandığını ve adalet arayışlarının sürdüğünü vurgulayarak, "Her seferinde buraya geldiğimizde canımız yanıyor. Bu olayları kabullenmek mümkün değil. Bu mahkemelerden adalet çıkmayacağını biliyoruz ama güneşin zaptı yakın. Gün gelecek, adalet yerini bulacak ve her bir arkadaşımız için hesap soracağız" şeklinde konuştu.

13'Ü MALATYALIYDI..

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi için gidenlerin hedef alındığı bombalı saldırıda, çoğunluğu CHP Malatya İl Gençlik Kolları üyesi olan ve Malatya’dan giden Eren Akın, Gülbahar Aydeniz, Onur Tan, Canberk Bakış, Kasım Otur, Sezen Vurmaz, Gözde Aslan, Umut Tan, Mehmet Ali Kılıç ve Mehmet Hayta’nın yanı sıra, mitinge Tarsus’tan giden Doğanşehir- Dedeyazılı Metin Peşmen ve Elbistan’dan giden Akçadağ-Kürecikli Seyhan Yaylagül’ün yanı sıra, Mersin’den giden Hekimhanlı öğretmen Ata Önder Atabay katledilmişlerdi.

Terör örgütü DEAŞ'ın Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlediği saldırıda 100 kişi hayatını kaybetmiş, bir kişinin de saldırıda aldığı yaralar sebebiyle sonradan vefat etmesi sonucu maktul sayısı 101'e yükselmişti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız