SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Yer Otopark Oldu, Otoparkçı Esnaf İsyanda!

Her Yer Otopark Oldu, Otoparkçı Esnaf İsyanda!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, ağır hasarlı yapıların yıkım işlemleri sonrası oluşan boş alanların otopark olan kullanılması otoparkçı esnafını bitme noktasına getirdi.

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırıma işlemlerine devam edilirken, kent merkezindeki yıkımlar sonrası oluşan alanların araç sahipleri tarafından otopark olarak kullanılması sektör esnafının tepkisine neden oluyor.

Yıkımlar sonrası oluşan boşlukların otopark olarak değerlendirildiğine dikkat çeken çok sayıda otopark işletmecisi kent merkezinin üstü açık otoparka dönüştüğünü belirterek işlerinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Kent merkezi Mücelli Caddesi üzerine otopark işletmeciliği yapan Alaaddin Bozdemir depremler sonrası otoparkçılık sektörünün bitme noktasına geldiğini belirterek, faturalarını ödeyemez durumda olduklarını belirtti.

Bir başka otopark esnafı ise Mesut Parlak ise Mücelli Caddesinde yaklaşık 20 yıldır otopark işletmeciliği yaptıklarını belirterek, “ Yıkımlar sonrası enkazların düzeltilerek park haline getirilmesi nedeniyle çok mağduruz. Çok sayıda esnaf arkadaşımız işyerini kapattı. Enkazı kalan alanlar için bir çalışma yapılmasını istiyoruz“ dedi.

Diğer bir esnaf Abdullah Mağluoğlu da deprem öncesi günlerini aradıklarını kaydederek, “Depremde öncesi işyerimiz doluyordu, şuan en fazla bir iki araç geliyor, 12 araç yıkıyorduk şuan minnet rica birkaç aracın yıkıma işlemini yapıyoruz. Bir kontrol olmalı denetim olmadığından dolayı herkes isteği yere aracını park ediyor. Bizler vergi veriyoruz, para veriyoruz ayrıca trafik aksıyor bizler bu durumdan rahatsızız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • ALİ (6 ay önce)
    Malatya caddelerindeki trafik keşmekeşi devam ediyor.Herkes kafasına göre araç park ediyor.Trafik bu nedenle akmıyor.Ana arterler üzerinde bir tane trafik polisi veya ekip aracı göremiyoruz.Belediye otobüs durakları otopark olmuş.Otobüsler durağa yanaşamıyor.Kaldırımların üzeri bile araç dolu.Yayalar yürüyecek yol bulamıyor.Artık bu duruma bir dur diyip trafik kurallarına uymayanlara cezalar kesilmesi veya aracının çekilmesi lazım.Bıktık artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Eyyüp (6 ay önce)
    Otoparkçı kardeşlerimize söyleyin kendileri olsa yüksek fiyat verip aracını otoparka mı park eder yoksa şehrin heryeri boş meydan olan ücretsiz yere mi park eder
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (6 ay önce)
    Malatya’da Çarşı yok her yer tarla herkes istediği yere park eder önceki fırsatçılığınıza sayın ilerde Malatya gelişirse devam edersiniz zaten eskisi gibi kimse yok yaptıklarımız yüzünden başınıza felaket geliyor halen herkes aynı ve daha azmış durumda her sektör için geçerli depremle herkesin vicdanı merhameti ölmüş durumda herkes aynı birbirini suçluyor!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ilkerefendy (6 ay önce)
    önceki kazıklarınıza sayarsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Önder (6 ay önce)
    Şikayet edenlere bak:otoparkçılar... yıllarca park eden sürücünün tipine dahi bakarak yer veren ,kibirli , fahiş saat ücreti isteyen, daha fazla kazanmak için araçları üst üste koyan hatta kavgaya eğilimli otoparkçılar... Şimdi ajitasyon zamanı. Peki vatandaş bu konuda ne düşünüyor? Memnun muyuz. Ama otoparkçılar serzenişte...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mesut parlak (6 ay önce)
    Ben otoparkçıyım o konuşmayı yapanlardan biride benim namusumuzla kendi yerimizi, mülkümüzü bekliyoruz. Bu şekilde evimize ekmek götürüyoruz gidip yol kenarında kimseden para istemiyoruz dilencilik yapmiyoruz hizmet veriyoruz 20 lira ucret alıyoruz 3,4 milyonluk aracınızı emanet ediyorsunuz allahtan korkun yakıtın 1 litresi olmuş 40 lira bir paket sigara 50 lira kimsenin bunlara dediği birsey yok. o güzelim araclarinizi götürüp yol kenarlarına agir hasarlı binalarin altina koyuyorsunuz yazik degil mi? Kimsede deynekcilik yapmiyor sizleri zorla otoparka park ettirmiyor bu durumda böyle hitap şeklinde konuşmalarınızı dogru bulmuyorum şahsim adına lütfen herkesin işine saygı gösterin bir gün sizlerde bu durumda olabilirsiniz. Diyorsunuz ki evimiz yıkıldı bende yasadim o depremi benimde evim agir hasarlı bende ekmek bulamadim su bulamadim ac kaldim hepimiz yaşadık bunu birlik olma vakti memleketimize sahip cikma vakti o buncu o şuncu demeden bir olacağız. İyi veya kotu yorum yapan arkadaşlardan allah razı olsun insallah bizlerin düştüğü duruma düşmezler.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • ercan bey (6 ay önce)
    yıllardır kazandıgınza sayın siz. hele mücellidekiler yeşil sinemanın oradakiler. geçen yıl 5 dk için 20 lira aldınız benden.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yüksel (6 ay önce)
    Arkadaşlara bakıyorum da çoğu boş konuşma yorumuna girmişler Malatya'da sadece bu sektörde 2000 e yakın arkadaş mağdur olmuştur İşsiz kalmıştır. Değnekçi arayan arkadaşlar belediyelere gitsin orada ihale komisyonunda çok bulurlar anayol kenarını kiraya veren arkadaşları. Bu çalıştırılan yerler milletin ya özel mülkü yada kiraladıkları yerlerdir. O yüzden klavyenin başına geçen kendini duyar kasıcı zannediyor. Depremin ilk bir haftasında depremzedelerin birçoğuna yine otoparkçılar sahip çıktı iş yerlerini açtılar. Bu arada otoparkçı da değilim boş yorum yapanları görünce ne kadar boş olduklarını söylemek için yazıyorum
    %20
    %80
    Yanıtla
  • depremden sonra haberdeki otoparklardan birine aylık kiralama yapabilir miyiz diye sorduğumda günlük kiralama yapıyoruz deyip yüzüme bile bakmadılar. bilip bilmeden boş yorum yapmayın. ihtiyacı olan müşteriyi kaçırır mı? demek ki doymuşlar. bu arada sayın editör benim yorumumu neden yayınlamıyorsun acaba
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Boş yorum sizin yaptığınız belli o civarda lokantam vardı benimde, 20 den fazla otopark vardı yeşil sinema civarında. Bende onu söylüyorum anlama probleminiz varsa bişey diyemem 1 kişi ile yaşadığınız problemi herkese mal etmek insanları linçlettirmeye çalışmak toplumda gelenek oldu. Siz ve sizin gibi düşünen insanların yüzünden Malatya'yı terketmeyi düşünüyorum şehirde bir olay olur tüm Türkiye de bütün Malatyalılar aynıymış gibi lanse edilir. Malatya'da bir mahallede olay olur tüm mahalleliye mal edilmeye çalışır. Dün depremde biz bizeydik kimse yoktu. Ne ara insanların mağdur oldukları bir konuyu dile getirdiler diye bu kadar çirkin ve kötü kalpli olabiyorsunuz anlamıyorum. Siz önce memleketlinize sahip çıkmayı öğrenin.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Şikayet ettiğiniz şeyi siz yapıyorsunuz. İnsanları tanımadan ne yaşadıklarını bilmeden toptan yargılıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (6 ay önce)
    Otopark işleten işletmeciler sizde otopark ücretlerini düşürün sanki ne iç dış yıkamayı da söylemiyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (6 ay önce)
    Kusura bakmayın.Bu çok mantıklı bir durum değil.Her tarafı nerdeyse otopark halini almış ve gittikçe genişleyen doğal otoparklar oluşurken vatandaşın para verip arabasını ücreti otoparka getirmesine Otopark sahipleri gerçekte ne düşünürler acaba?Yıkama işleri dışında birkaç sene malatyada otopark işi bitmiştir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 ay önce)
    Yorumlara bakıyorum çapsız çapsız yorumlar adam diyor denetim olsun yıkımlar bi an önce yapılsın çarşı düzene girsin sen ev kayıp ettin die onlar etmedi mi sen kayıp ettim die onlar etmedi mi yıkılan yerlere değnekçi koyalIm nasıl bi tabir siz ne iş yapıyorsunuz ki karşınızdaki insanlara deynekçi deme çürmünde bulunuyordunuz kimseye böyle tabir ile konuşulmaz herkes herkesin elini tutacak Malatya’mız tutmadığı için 3 il yıkıldı Malatya daha yeni başlandı bu şekilde konuşma ve vurdum duymaz olursa esnaf çarşı zor düzelir insanlarımız birbirine laf söyler lakap takarsa zor belediye yol kenarını kiraya veriyor otopark yapıyorlar onlar otoparkçı kendi arsasını otopark yapan ruhsat alan vergisini veren değnekçi çarşı içinde dükkanı olana en uç mahalleye atıp iş yap diyorlar adam çarşıda bakkal , çeyrek kuruyemiş , İdda vb git başka bi yere at adam ne kadar yapabilir bir de size güzellik konteyner parası almıyor bi zahmet onu da alma adamın evi dağılmış işi dağılmış herşey gitmiş herkes ayakta tutunmaya çalışıyor sonra bunları yaptılar ya memur veya yalaka ile işe giren mantıkı ile konuşmayın o adamların yerine kendinizi de koyun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    O İHA haber yaptıktan sonra konuştuğu kişilerin belediyeden otopark ruhsatı var mi çalışma kriterlerine uyuyorlar mı çalışan kişilerin sigortası var mi diye araştırmış mi? Başlık atmak için gazetecilik yapılıyor. Şehir merkezine park ayrı bir konu ve sorun otopark işletmecilerinin işlerinin durumu ayrı bir sorundur. Okunacak ilgi çekecek ah vah dedirtecek haber başlığı atmak için yazılana bakın. Garip. Otopark işletmecilerini zor durumda bırakmamak için bugüne kadar kapılarının önüne etrafa koydukları taşları insanlara müdahalelerini unutalım el birliği ile yardıma seferber olalım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İlhan (6 ay önce)
    Depremden önceki tutum ve davranışlarınızı gözden geçirin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (6 ay önce)
    Yorumum neden yayınlanmıyor, küfür ve hakaret mi var? Bunca yıl kazandıklarını harcasınlar lafında ne var ki yayınlamadınız?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (6 ay önce)
    Ne yani ihtiyaç yok diye ihtiyaç mı oluşturacaklar.sende kilit vur yoluna bak.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Abdurrahman (6 ay önce)
    Valla yapacak bişey yok idare edin bi kaç sene
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Aykut (6 ay önce)
    İnsanlarımızda bir ön yargı ve bir nefret eylemi oluşmuş. Bir iş yeti çalıştırmak gerçekten zor mesele… kimisi vergiden dert yanıyor yorumlara bakılırsa .. arkadaşım benim arkadaşımın otoparkı var buradan reklam olmasın diye dükkan ismi vermiyorum.. vergisini yatırıyor herşey derli toplu yolunda vergisini yatırıyor… gözümüzle görmediğiniz bir şeyi nasıl görmüş gibi anlatıyorsunuz.. belediye otopark yapsın da gör yazmışsınız .. şimdiye kadar neden yapmadı? Depremin olmasını mı bekliyordu ? Arabam toz olsun camını siliyorum … suç o otoparkçılar da size hizmet etmek gerçekten zor sizleri memnun etmek zor… keşke ön yargılarınızdan kurtulup el ele vererek dağı taşı yeşertsek… saygı ve sevgi ile… malatyamızın güzel gıybetçileri…
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Aykut bey siz gidin aracınızı otoparka verin. Haracınızı ödeyin. Ödemek istemeyenleri de suçlamayın. Arkadaş heryer tarla olmuş, evimiz barkımız gitmiş ne otoparkı? Şaka mısınız siz? Arkadaşın iyiymiş benim kardeşimin iş yeri yıkıldı, 8 aydır işsiz boş geziyor. Ona da burdan ben dileneyim o zaman...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 ay önce)Aykut isimli kullanıcı yorumuna
    Yani öyle bir anlattın ki masum gerçek esnaf otoparkçıları Malatyalılar olarak çok yanlış anlamışız kusura bakmayın da herkes kimin nasıl iş yaptığını çok iyi biliyor yazılanlar ne ön yargı ne de başka bir şey yazılanların hepsi gerçek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemil (6 ay önce)
    Kusura bakmayın otoparkçılar millet olarak affedin bizi, evlerimiz yıkıldı ama sizin parasız kalacağınızı düşünmemiz lazımdı yine de. İsterseniz bütün boş alanları size versinler her birinin başına bi değne.. pardon otoparkçı koyun derdiniz bitsin... Bir de vergi veriyoruz diyorlar, hanginiz aldığınız paranın faturasını kesiyor bugüne kadar hiç görülmüş bir şey mi?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Aman çok üzüldük, İnşallah büyük bir otopark yapar da belediye sizden kurtuluruz
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Emre (6 ay önce)
    Devletimiz sizlere de bir konteynır versin tozlu sokaklarda deynekçilik yapın, milletin damı yok oturacak bunların derdine bak.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Doktor (6 ay önce)
    Her yer toz toprak içinde neden yıkayalım arabamızı,içini ve camlarını temiz tutuyorum sadece..Allah rızkının peşinde olan herkesin yardımcısı olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • vatandaş (6 ay önce)
    yıllardır milleti sömürdünüz birçok alanı haksız yere çevirdiniz 5 dklık parka bile yanı ücreti alıp doğru düzgün muhattap bile olmuyordunuz şu durumda sizi düşünmek hiç anlamlı gelmiyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Habere bak cay demle.. milletin evi yikilmis acikta kalmis, bir de araclardan otopark parasi alamadigi icin degnekcilerin sozculugunu mu yapiyorsunuz? Yakismadi…
    %95
    %5
    Yanıtla