SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Yanınızda Yürüyeceğiz"

0
Güncellendi - 2021-10-11 21:23:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bizler elimizi taşın altına koyduğumuzu, kız çocuklarımız için gerek hukuksal gerekse hukuk dışı tüm mücadelemizi son ana dek vermeye her daim hazır olduğumuzu canı gönülden söylüyoruz."dedi.

Demez, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye’nin de vermiş olduğu destek ve katkılarla alınan bir kararla bugün, kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır.

Bizler de ülkemizin kız çocuklarına ve bizi dinleyen tüm vatandaşlarımıza söylemek istediklerimize bu günü vesile kılmak maksadıyla toplandık.Ülkemizin kıymetli kız çocukları;

bilim, sanat, edebiyat, matematik, fikirler, yenilikler,üretim hepsi sizler için. Tüm bunları hayal etmekten ve hedeflemekten asla vazgeçmeyin. Yapamazsın diyenler olacak, onlara kulak asmayın. Kelebekler gibi narin uçarken bir yandan çelik zırhlarınızla tüm zorluklara göğüs gerin.

Sizler bu dünyanın geleceği, geçmişi ve en önemlisi bugünüsünüz. Geliştireceğiniz fikirlerle, üretkenliğinizle yarına şekil verirken varlığınızla bugünümüzü tamamlamaktasınız. Her zaman gücüne güç katarak ulaşacağınız yarınlar dileriz.

Bizler birer hukukçu olmanın yanı sıra anne,baba,abi,abla olarak her zaman yanınızda yürüyeceğiz. Umutsuz anlarınıza umut, mutlu anlarınıza neşe olmak için elimizden geleni yapacağız.

Bugün hala birçok kız çocuğumuz tüm potansiyelleri hiçe sayılarak hak ettiği eğitime kavuşamamaktadır. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğin sağlanması için her birimize çok önemli görevler düşmektedir. Bizler elimizi taşın altına koyduğumuzu, kız çocuklarımız için gerek hukuksal gerekse hukuk dışı tüm mücadelemizi son ana dek vermeye her daim hazır olduğumuzu canı gönülden söylüyoruz.

Yine kız çocuklarına ve kadınlarımıza yönelik psikolojik, fiziki, ekonomik, sosyal şiddeti bugün vesilesiyle bir kez daha kınıyoruz.

Son olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi;

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Huzur (3 yıl önce)
    Bazı bürolarda sigortasız asgari ücretin altında çalışan kız kardeslerimize de yardımcı olunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendi büronu aç yada çalışma kardeşim onur bey senin sorununu ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşım bu sorununu daha önceki Baro başkanı Enver beye soyleseydin ya Onur bey ezici oyla seçimi kazanması ne kadar zorunuza gitti adama laf söyleyecek yer arıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lafı başka yerlere çekmenin anlamı yok, Onur bey bizim samimi arkadaşımız abimizdir.Kazanması bizi mutlu etmiştir. Ortada olan bir sorundan bahsettim, sizdemi asgari ücret altında üç kuruşa eleman çalıştıransınız ondanmı zorunuza gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • hıdır (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse kimseyi zorla çalıştıramaz yada çalıştırmaz belli ki avukat katibisin ssk nı yapmıyorsa gidip sgk ya şikayet başvurusunda bulunabilirsin maaşını beğenmiyorsan işten çıkabilirsin şimdiye kadar asgari ücretin altında maaş aldıysan mahkemeye dava açabilirsin hayır benim anlamadığım onur bey Baro başkanı olarak bu durumda ne yapabilir Allah aşkına söyle bizde bilelim.
    0
    0
    Yanıtla