İl Genel Meclisi’nin (İGM) Nisan ayı oturumları başladı. İGM başkanı Naci Şavata’nın başkanlığında toplanan meclis üyeleri gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Nisan ayı ilk oturumuna Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi (Köy Enstitüsü) alanının bölüştürülmesi ve karar alınmadan o alanda inşaat faaliyetlerin başlatılması, Karakaş Konağının 33 yıllığına İl Özel İdareye kiralanması gibi konular damgasını vurdu.
Gündemin ilk sırasında bulunan Akçadağ İlçesi Karapınar köyünde bulunan 2800 dönümlük alanın"Tarım Teknokenti", 30 dönümlük alanın "Okul ve Pansiyon Alanı", 17 dönümlük alanın "Sağlık Tesis Alanı" ve "Askeri Alan" olarak mevzii imar planın tasdiki ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporu okundu.
Raporun okunmasından sonra söz alan CHP Grup başkanvekili Mustafa Mengüç, “ Buralar bilindiği gibi tarım alanları. Sağlık, eğitim ve askeri alanlar için ayrılan alanlara sözümüz yok. Ama Tarım teknokent alanı olarak ayrılan alanın yöre halkına kazandırılması ve onların üretici konumuna getirilmesinde yarar var. Okulun taşınması ile kazanılacak alanın da tekno kent alanı olarak değil de yöre halkına verilmesi gerekir” diye konuştuktan sonra, “ Buradan olumlu-olumsuz bir karar çıkmadığı halde, söz konusu alanda inşaat faaliyetleri başlamış durumda. Demek oluyor ki bizim alacağımız kararlar boş. Herkes bildiğini okuyor. Saygınlığı olan bir meclise, böyle emrivakiler yakışmıyor” diyerek, meclisten karar çıkmadan o alanda inşaat faaliyetlerini başlatan birimleri eleştirdi.
Mülkiyeti Hazineye ait, Niyazi Mahallesinde bulunan va mülkiyeti hazineye ait olan Karakaş konağının 33 yıllığına İL Özel İdaresine kiralanmasına ilişkin raporun okunmasından sonra söz alan CHP’li üye Deniz Kayıkçı; “Bu konağın Malatya Barosuna tahsisi yapılmıştı. İl Özel İdareye kiralanmasına ne gerek vardı?” şeklinde soru yöneltti. Başkan Şavata da “Resmi iş ve işlemlerin takibinde kolaylıklar sağlandığı için İl Özel İdaresine kiralanması uygun görüldü” şeklinde soruyu yanıtladı. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
Hekimhan ilçesine bağlı Yeşilpınar-Sivas güzergahı arasındaki 1 km’lik bozuk yolun, malzemelerin ilgili firma tarafından getirilmesi koşuluyla, serimi, asfaltlanması işinin Özel İdare tarafından yapılması, Yeşilpınar köyü Sivas yolu arası 2 km.lik yol ile ilgili raporun okunup karara bağlanması, içme suyu amaçlı olarak Kale ve Pütürge ilçelerine bağlı köylerde 1 er adet sondaj kuyu açılması maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
Yapılan bu görüşmelerden sonra Nisan ayı ilk oturumu sona erdi.