Hekimhan İş Adamları Derneği (HİAD)'nin , kuruluşunun ilk yılında yapmış olduğu tanışma toplantısında yaklaşık 200 işadamı ve Hekimhanlı biraraya geldi.
Avşar Oteli'nde yapılan toplantıya AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, İlçe Belediye Başkanı Sait Özoğlu,Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Hasançelebi Belediye başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli ,Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz,Hekimhan kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Gecede ilk sözü alan dernek başkanı Taner Özhan, "Merkezi Malatyada olan derneğin amacının siyasetten uzak Hekimhanlılar arasında ticari kültürel ve sosyal bir bağ kurması, var olan bağların kuvvetlendirilmesidir. Bu amaçla lobi faaliyetleri çerçevesinde öncelikle ticaret alanında Hekimhanlılar arasında sıkı bir irtibat ve sağlam kurallara bağlı ticari ilişkilerin kurulması hedeflenmektedir. Ticari itibarın artırılması diğer sosyal kazançları beraberinde getirecektir. Hepimizin amacı ilimde, kültürde yerini alan Hekimhanlının artık ticaret arenasında da kendini bilinçli ve örgütlü olarak göstermesidir. Zaman içinde tüm Hekimhanlıların ortak hareket ettiği bilgi paylaşımına dayalı bir ticaret ağı kurulmasıdır. Birlikten kuvvet doğar. bu sayede memleketin dört bir yanında bulunan hanlıların ticaretlerinin yürütülmesi Hekimhana bir fayda sağlayacak insanlarımız arasında bir ağ kurulması hedeflenmiştir" diye konuştu.
Daha sonra dernek Başkanı Taner Özhan, dernek yöneticilerini tanıttı. Özhan başkanlığındaki derneğin yönetiminde Hakan Deveci, Bekir Kerem Kurttaş, Ümit İzci, Mahmut Mutlu, Ahmet Ekmekçi, Okan Dikici , Tufan Otlu, Adil Ağcan ,Kerem Bekir Bozkurt, Zafer Demirci, Mustafa Budak, Murat Tanın ,İlhan Doğan, Ali Rıza Yılmaz ve Yener Demirci'nin yeraldıkları bildirildi.
Gecede sırasıyla AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu yaptıkları konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının özelliğinden ve bu derneğin Hekimhana olabilecek katkılarından söz ederek Hekimhanın yetişmiş insan gücü ,okumuş insanı ,düşünen beyinleri en fazla olan ilçelerinden biri olduğunu dile getirdiler.