SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hiç Uygun Değil, Üniversite Zaten Yapıyor.."

0
Güncellendi - 2019-08-08 20:31:45
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Başkan Osman Güder Başkanlığında toplanarak Ağustos ayı gündem maddelerini karara bağladı. Toplantıda, başta Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) olmak üzere, diğer hibe programlarından yararlanılması, ihtiyaç duyulduğunda hizmet alımının yapılması, Battalgazi Belediyesi’nin yüzde 25 oranında ortak olabileceği kooperatif veya şirket kurulması için Belediye Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Belediye Encümenine yetki verilmesini kararlaştırıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler oylanarak gündeme alındı ve ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.

8 kat talebi yine ertelendi

Gündem Maddeleri arasında bulunan ve mevcut imar planında kısmen konut, kısmen park alanında bulunan, ayrık ikiz nizam 4 kat izinli Çöşnük Mahallesi 992 ada 81,85, 86, 115 ve 118 No’lu parsellerin 8 kata çıkarılması talebini içeren gündem maddesi, geçen ay olduğu gibi bu ay da komisyonun çalışmalarının devam ettiği gerekçesiyle ertelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla ‘Yatay yapılaşma’ vurgusu yaptığı bir süreçte Battalgazi Belediyesi’nin kat artışına izin verip vermeyeceği merak ediliyor.

Battalgazi Belediye Meclisi, daha sonra Hanımınçiftliği ve Orduzu Mahallesi’nde bulunan ve Battalgazi Belediyesi’ne ait binayı, Gençlik Merkezi olarak kullanılması amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisini görüştü. Gündem maddesi yapılan görüşmenin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesi olan Fırıncı Mahallesi’nde bulunan 1017 nolu parseldeki Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 1023.34 metrekare hissenin Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından hizmet binası yapılması amacı ile Malatya Adli Tıp Grup Başkanlığı’na tahsis edilmesini görüşen Battalgazi Belediye Meclisi, söz konusu maddeyi kabul etti.

Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 985 ada 494 nolu parselin Sağlıklı Hayat Merkezi yapılması amacı ile Maliye hazinesine devri kararlaştırıldı.

Battalgazi Belediye Meclisi, bir diğer gündem maddesi olarak, Meydanbaşı, Karahan ve Karabağlar mahallesinde güncelleme işlemleri ile ilgili kadastro çalışmaları yapılacağından, kadastro ekibi ile birlikte görev yapmak üzere bilirkişilerin belirlenmesi ile ilgili gündem maddesini görüştü. Gündem maddesi yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Fırat Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu programlar için Battalgazi Belediyesi adına hazırlanacak olan projelerde başvuruların takibi, sözleşmelerin imzalanması ve eş finansmanın sağlanması ile ilgili tüm iş ve işlemlerde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın temsil ve imzalama yetkili kılınması konusunu gündem maddesi olarak görüştü. Gündem maddesi yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile kabul edildi.

Karakuş: Verim alamayacağımız projeleri neden yapıyoruz?

Battalgazi Belediyesi’nin sera alanları oluşturarak mevsimlik çiçek, peyzaj düzenlemesinde kullanılacak ağaç ve fidan yetiştirmeyi amaçladığının belirtilmesi üzerine madde üzerinde söz alan İyi Partili Meclis Üyesi Muzaffer Karakuş, yıllardır bu sektörün içinde olduğunu, Malatya’nın iklim koşulları nedeniyle seracılık projesinin verimli olmayacağını belirterek “Randıman alamayacağımız bir projeyi neden yapıyoruz?” diye sordu.

Yıllardır bu sektörün içinde olduğunu, Belediyenin böylesi bir yatırımda sonuç alamayacağını ifade eden Karakuş, “Isıtma maliyetleri, fidan, tohum ve diğer maliyetler açısından hiç uygun bir durum değil. Turgut Özal Üniversitesi zaten bu işi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi de bildiğim kadarıyla üniversiteden mevsimlik çiçek alıyor. Bu projenin bir kez daha gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Karakuş’u yanıtlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, Ziraat Fakültesi ile işbirliği içinde bu çalışmaları yürüteceklerini ve yöre insanına da örnek bir proje olacağını düşündüğünü ifade etti.

Gündem maddeleri arasında bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği ile Kayıp ve Buluntu Eşya Uygulama Yönetmelikleri ilgili komisyonlara havale edildikten sonra Meclis toplantısı sona erdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını 4 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 14.00’de gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Faruk (5 yıl önce)
    Boş bir meclis gündemi olmuş. Umarım edilen lâflar kadar icraat yapılabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • DOĞRUCU (5 yıl önce)
    Mehmet arkadaş bu iş bu kadar karlıydı madem 35 yıldır ne bekledin sen yapaydın.Tabi para senin cebinden çıkacağı için böyle bir yatırımı düşünmezsiniz bile.Birde hesap yapmış bilir kişimiz 1000 tane tohum bilmem kaç para da bilmem nede.Zaten bugün tohumu atıyorsun yarın çiçeği topluyorsun.Torf,viyol,işçi,ilaç,ısıtma ve soğutma giderleri buraya atanacak yönetici ve idari personelin maaş giderleri bunlarda maliyete eklenirse sizin hesap değişe bilir.Arkadaşlar bu para beytulmal bu para fakir fukaranın.BU ÖLÜ DOĞUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Battalgazi belediye personelinin sigara içme yasağı ve protokol ( yan giriş ) kapısını kullanma yasağı Meclis’e taşınmadı.Yasaklar aynen devam...Açık ceza evi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet akbaşlı (5 yıl önce)
    çiçekçilik sektöründe 35 yıllık tecrübesi olan biriyim belediyenin park ve bahçe üzerine yatırımı olmasın demiş meclis üyesi arkadaş tüketen olmak çözüm degil ,üretmek hem istihdam hemde kalite yönünden gerekli işi ehil olan ve allah korkusu olan vicdan sahibi insanlar yaparsa nefsine yenilmeden çalışırsa hem çalışana hemde memlekete faydası olur tohumun 1000 tanesi 100tl çiçeğin 1000 tanesi ortalama 600 tl ve nakliyesi tedariği gerçi belediye 1000taneyi 1000 tl + kdv alır fark ortada üretim gelecektir hizmettir şehre katkıdır fidanlık maliyeti azdır fakat orada ehil insanlar olmazsa gideri çogaltır
    0
    0
    Yanıtla