SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hilterapi'de Başarı Yüzde 90"

0
Güncellendi - 2016-06-18 02:41:32
A- A+ PAYLAŞ

Hilterapi  tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Malatya Özel Gözde Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Gökhan Kalı, bu tedavi yönteminin diğer tedavi yöntemlerine oranla daha etkili bir tedavi yöntemi olduğunu ve yüzde 90 başarı sağlandığını ifade etti.

Kalı, hilterapinin (yüksek enerjili lazer) soğuk lazerlerden daha güçlü ve etkili olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Hilterapi 1990’lı yılların başında yüksek yoğunluklu lazer ışınlarının terapatik etkileri keşfedilmiş ve kas iskelet sistemi rahatsızlıklarında kullanılmaya başlamıştır.1064 nm dalga boyunda ve Nd:YAG diye adlandırılan  bir, kaynak yapısına sahiptir. Soğuk lazerlerle, oranla 50 kat daha güçlüdür ve yaklaşık 12 santimetre doku  derinliğine kadar etki gösterir.Hilterapi, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onay almış etkinliği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir.Düşük ve orta düzeyli lazerlerin aksine, yüksek enerjili lazer hızlı ve etkili bir tedavi sağlar ve yaklaşık yüzde90 civarında bir başarıya sahiptir.”

lazerdoktorHilterapi tedavi yönteminin tamamen ağrısız  bir yöntem olduğunu belirten Kalı, “HİLT, uygulanan bölgedeki dokuların derin bölgelerine ulaşarak o bölgedeki kan dolaşımını arttırır, ödemi azaltır, iyileşmeyi sağlayacak hücreleri aktifleştirerek yıpranmış ve travmaya uğramış dokuyu tamir eder. Yüksek yoğunluklu lazer (HİLT) dolaşımı arttırıcı, iyileşmeyi hızlandırıcı özelliği sayesinde ağrıyı çok belirgin şekilde ortadan kaldırır. Tamamen ağrısız ve zararsız olan bu tedavi yöntemi sırasında hasta uygulanan bölgede hafif bir ısı artışı hisseder” şeklinde konuştu.

Kalı ,bu tedavi yönteminin özellikle günlük yaşamı olumsuz etkileyen akut-kronik ağrılara yönelik olduğunu dile getirerek; boyun, sırt ve bel ağrıları başta olmak üzere Kas – Tendon yaralanmaları,Boyun ve bel fıtıkları, Kas romatizması (FİBROMİYALJİ),Tetik nokta ağrıları, Tenisçi ve golfçü dirseği,Diz ve kalça kireçlenmeleri,Eklem hastalıkları,Omurga rahatsızları,Sinir sıkışmaları gibi rahatsızlıkları tedavi ettiklerini söyledi.

Lazer tedavisi sırasında mutlaka gözlük takılması gerektiğine dikkat çeken Kalı, “ Lazeri uygulayan Fizyoterapist ve hasta mutlaka gözlük kullanmalı ve kıyafet üzerinden uygulama yapılmamalıdır. Romatizma Hastalıkların aktif dönemlerinde, kanser hastalarında ve gebelerde uygulanmamalıdır. Ayrıca dövmeli bölge üzerine uygulama yapılmamalıdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız