SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hızlı Tren İçin İlk Adımlar Atıldı"

0
Güncellendi - 2017-02-06 22:00:36
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, hem yük hem de yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere planlanan Sivas (Çetinkaya) - Malatya Demiryolu Hızlı Tren projesinin hayata geçirilmesi amacıyla ilk adımların atıldığını söyledi.

Mevcut demiryolunun bahse konu projeye uygun olmaması nedeni ile bağımsız olarak gidiş-geliş yeni bir demiryolu hattının yapılacağını, böylelikle hem seyahat süresinin azalmış olacağını hem de motorlu taşıt trafiğinde rahatlama sağlanacağını ifade eden Vali Toprak, proje kapsamında 35 adet tünel ve 18 adet viyadük, 13 adet köprü yapılmasının, Yazıhan, Hekimhan ve Malatya İstasyon binalarının revize edilerek kullanılmasının planlandığını belirtti.

Malatya il merkezi, Battalgazi, Yeşilyurt, Yazıhan ve Hekimhan ilçe sınırları içerisinden geçmesi ve T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Sivas (Çetinkaya) - Malatya Demiryolu Hızlı Tren projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulduğu bilgisini veren Vali Toprak, “Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası çevresel etki değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamıştır.

Çevresel Etki Değerlendirme süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya direkt olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecektir” dedi.

Vali Toprak, konunun ilgililer ve kamuoyu ile paylaşılmasında çalışmaların hızlandırılması açısından yarar görüldüğünü sözlerine ekledi ve projenin hayırlı olmasını dileyip emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • cumali elmas (7 yıl önce)
    BU TREN MALATYAYA GELSE SEN BİNERMİSİN ALDIĞIN ÜÇ KURUŞ MAAŞ BEYLERDERESİNDEN SONRA AÇ KALIR DİLENİRSİN. BEDAVAMI SANDIN
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (7 yıl önce)
    BU TRENNNNN MALATYA GELMEZ YÖNÜ ERZİNCANA DOĞRU GİDYOR ANLAYANA
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Sayın valimiz birçok kişinin yapamadığını yapacak Allah ın izniyle.. ALLAH RAZI OLSUN sayın valimizden.. Malatyam için büyük projelerin peşinden koşuyor,ilgileniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbîstanlı (7 yıl önce)
    AKP hükumeti bu seçimde yere çakılacağını bildiği için , referandum öncesi göz boyama çalışmalarına başladı ama oyum HAYIR !!! Bana zam ve yüksek vergilerden başka bir şey vermeyen AKP hükumetine oyum HAYIR ,vatanını seven HAYIR der .
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    sayın valimiz bu il için bir şanstır.hızlı tren-malatyanın tarım alanlarının belirlenmesi- yeşil örtünün çoğaltılması gibi bu şehrin ufkunu değiştirecek birisi.kıymetini bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf ziya gültekin (7 yıl önce)
    siyasilerimiz bastırırsa hızlı tren malatyaya gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ortaköylü (7 yıl önce)
    O eskidendi bir damla suyu olmayan yere baraj yapmalar üç anahtar vaadi ile insanların iradelerini çelme...Söz konusu olan bölgede ikamet eden biriyim evim ve arazim de var..ddy hızlı tren için statik ve etüd çalışmaları tam onuncu ayda yapıldı ve bitti.sorduk hızlı tren için zemin ölçümleri yapıyoruz dediler.Göreceksiniz bu memleketin batmasını bitmesin isteyen hayırcılara rağmen tıkır tıkır yapılacak..Hayırcılardan bu memlekete bir hayır çıkmaz..Sonuna kadar "EVET"..
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (7 yıl önce)
    GÖSTERDİĞNİZ HARİTADA HIZLI TREN SİVAS -ARAPKİR KEBAN- ELAZIĞ-DİYARBAKIR HATTINDA GEÇİYOR..YA HARİTA YANLIŞ YA DA BEN YANLIŞ GÖRÜYORUM..BİRDE MALATYA YA HIZLI TREN DEĞİL DİĞER YERLERDEKİ GİBİ YÜKSEK HIZLI TREN GETİRİLMESİ GEREKİR..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Benim çocuklarım görür inşallah. Bizden geçti. En az 20 sene konuşulur, yarım yamalak 10 senede bitirilir. Malatya konu oldu mu her iş böyle niyeyse
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Sayın Valimiz Malatya için büyük bir şans,kendisinden kalite akıyor yeminle,demişsede yapılır...inanın malatyaya bundan daha güzel bir müjde olamaz.inşallah tez zamanda gerçekleşir.güvenli ve konforlu ulaşım medeniyettir,turist ve yatırımcı çeker.malatyanında buna çok ihtiyacı var...şu Malatyalıların kendi arasındaki hasütlüğünede bi çare bulunsa keşke
    0
    0
    Yanıtla
  • Saygilar (7 yıl önce)
    Kac fen lisesi acilmis. Kac muze topluma kazandirilmis. Kac meslek lisesi acilmis. Kac tane kutuphane acilmis?
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle canın her istediğinde fen lisesi açamazsın kardeşim.O zaman Fen Lisesinin manası kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)ALİ isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten kaldi mi ki hemsehrim...Egitim yerlerde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (7 yıl önce)
    Hayırlısıyla biran önce yapılması ümidiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Hizli,trenin,malatya,ve,vana,kadar,yapilmasi Gerekiyor,bu,konuda,vekilerin,ve,Valier in Talepleri,olunmasi,gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (7 yıl önce)
    7-8 senedir hızlı tren müjdesi veriliyor.Bakan Malatya'nın adını bile hiç geçirmeden hızlı tren projesini anlatıyor.Sonra bizim Vali bey, daha önce onlarcasını okuduğumuz bir hızlı tren müjdesi daha veriyor.Bakandan tek kelime Malatya yok, Vali bey o iş tamam diyor.Daha önce milletvekillerinin iktidar siyasilerinin dediği gibi.Başka yorumum yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (7 yıl önce)
    vatanımı seviyor muyum.tabiki EVET
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Yapılmaz kısa ve net söylüyorum bu defa referandum vaadi
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytalam (7 yıl önce)
    Her ne hikmetse ya secim oncesi veyahut refarandum oncesi boyle buyuk projelerin gundemi olusturulur secim sonrasi refarandum sonrasi yerinde yeller eser
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena Ulusoy (7 yıl önce)
    malatya haber neyin peşindesin ? dün gece malatya hızlı tren projesi dahilinde yok dedin ?? bugün vali toprak açıklama yaptı hızlı tren projesi var diyor ? ne yani Valimiz 12 saat içinde ankara ile görüşüp KOSKOCA PROJEYİ DEĞİŞTİRİP malatyayı mı dahil ettirdi 12 saat içinde ? Ya Valimiz yalan söylüyor ( ki valimize güveniyoruz böyle birşey imkansız ) YA SİZ YALAN VE ÇARPIK HABER yapıyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu Asena adlı yorumcunun işigücü laf olsun torba dolsun diye sallamak.Okuduğunu anlamıyor cahilliğini her yazısında ortaya koyuyor. Malatya Habere şaşırıyorum bu boş mesajları yayınlıyor diye. Bari cevap verin bu kadına.Bunun bahsettiği haberdde Ulaştırma Bakanı hızlı tren projelerini Türkiyenin bir ucundan bi8r ucuna anlatırken hiç Malatyadan bahsetmemesi ele alınmıştı.Yani bakan Malatyanın adını hiç ağzına almamıştı.Haberin ana konusu o kadar lafa vaade rağmen bakanın açıkladığı yerler arasında Malatya olmadığıydı.Ama kime yazıyorsunki bunları nato mermer nato kafa hesabı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena ya laf yok Malatya haber bazen algı haberler veri yor
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (7 yıl önce)
    Bence Yapılmayacak Bunuda Buraya Yazıyorum . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • zorunamı gitti ,hizmet yapıldıkca cıldırın...eski günler gecmiste kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (7 yıl önce)
    daha önceki yorumlarımda söylemiştim. bu işi yaparsa Erzincanlı sayın valimiz yapar diye. Allah ondan razı olsun. umarım yüksek hızlı tren projesidir. bu arada sayın valim, sivil hava alanı, şehir hastanesi ve kuzey çevre yolu için desteklerinizi bekliyoruz. iyi ki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali kaya (7 yıl önce)
    Arkadaslar diger haberde yorum yazdim yazihan-kömüshan-osb üzerinden malatya yeri işaretlenmiş köyleri uyarmıslar ev besi kısaca yatırım yapmayin demiryolu gececek diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (7 yıl önce)
    Bu şehre yapılabilecek en anlamlı yatırım.Dört gözle bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Ankara-Kayseri-Malatya güzergahı olmazsa, planlanmazsa yüksek hızlı tren, aktarma çileli hızlı tren olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (7 yıl önce)
    Arada fark var haberin fotosundaki tren hızlı tren değil "Yüksek hızlı tren"dir. Yani malesef Malatyaya bu yth gelmeyecek ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Hızlı tren hattının akdenize Mersine kadar uzamsı gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    Yaptırsa sayın Vali ilgilenir yaptırır.gerisi boş laf. İyiki varsınz Vali bey.bu iş sizin sayenizde olacak. Malatyalı larında hakkı hızlı trenle 3 saatte Ankaraya 5 saatte İst.la gitmek.Bu millet bu iyiliği nizi unutmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • buca bosch (7 yıl önce)
    Doğrusu Memletimize geç kalınmış zaruret bir yatırım..Milenyum zamanını yaşayan nesil olarak iletişim ve ulaşımın olmazsa olmazı hızlı trenler.Hayırlı olsun Malatyamıza.
    0
    0
    Yanıtla