SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizmet Binası İhalesi Bu Kez 'Açık Usul'le..

0
Güncellendi - 2021-11-24 02:51:40
Hizmet Binası İhalesi Bu Kez 'Açık Usul'le..
A- A+ PAYLAŞ

Eski SSK Hastanesi'nin yerinde yapılmakta olan Yeşilyurt Belediyesi hizmet binasının, Haziran ayında yapılacakken iptal edilen 2. etap işi ihaleye çıkarıldı.

2 bin 020 metrekare alan üzerinde, toplam 21 bin 450 metrekare inşaat alanı bulunan hizmet binasının, ince işleri kapsadığı belirtilen 2. etap ihalesinin 16 Aralık 2021 günü yapılacağı bildirildi. İlk etap ihalesi çok tartışılan 'davetiye' usulüyle yapılan hizmet binasının 2. etap ihalesinin 'açık ihale usulü'ne göre gerçekleştirileceği, işin süresinin ise yer tesliminden itibaren 300 gün olduğu öğrenildi.

İLK İHALE VE TARTIŞMALAR..

Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası 1. Etap Yapım İşi için açık ihale düzenlenmemiş, 14 milyon 671 bin TL maliyet hesaplanan iş için davet edilen Kocaeli merkezli Mersa İnşaat- Dura Mühendislik Ortaklığı’na pazarlık usulüyle verilmiş, bu ortaklıkla 17 Temmuz 2020'de sözleşme imzalanmıştı.

Bu müteahhit, işin bir bölümünü yaptıktan sonra işi bırakmış, konu Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında dile getirilmişti.

CHP Meclis Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “Belediye hizmet binasında, 1-2 aydan beridir inşaata, yapım faaliyetine devam edilmiyor. ‘Kalıpları da müteahhit alıp götürmüş’ diyorlar, bunun gerekçesi nedir? Fiyat artışları mı yoksa ekonomik kriz mi?” sorusunu yöneltmiş, Belediye Başkanı Mehmet Çınar bu soruya "Ciddi anlamda bu yıl, inşaat malzemelerinde çok büyük bir fiyat artışı söz konusuydu. Bu kapsamda biz, belediye hizmet binamızın ihalesini pandemi sürecinin ilk döneminde yaptığımız için uygun fiyata ihale etmiştik. İhale mevzuatına göre müteahhittin yüzde 80’ni tamamlama yetkisi var. Bu kapsamda yüzde 80’i tamamlandı. Geri kalan yüzde 20’si, ince işi ayrı ihale ettiğimiz için işin ikisini bir tamamlayıp ihale sürecini başlatıp, devam ettireceğiz” yanıtını vermişti.

CHP'li Tabel'in “Müteahhit yüzde 80’lik işini tamamladı mı?” şeklindeki sorusunu da Çınar, “Yüzde 80’lik işini toparladı. Geriye kalan yüzde 20’lik işini de ek olarak, yeni bir ihale açarak devam ettireceğiz”" diye yanıtlamıştı.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası maket görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Halil (2 yıl önce)
    bugün eve gidince bizim kızın yüzdeler dersine çalışayım biraz. konuyu yanlış anlamış olabilirim. yüzde 80 bitmiş denilen resim. bana pek yüzde 80 gelmedi.aptal yerine koymayın milleti. yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanuni (2 yıl önce)
    Yazdıklarım bir çok kişi için sıkıcı cümleler olabilir ama yeşilyurt sınırları içinde yaşayan bir vatandaş olarak vicdanen yazmak zorunda hissettim kendimi.. 1-önceki ihale hiç bir gerekçesi olmadan pazarlık usulü ile ihale edilmiştir.pazarlık usulü ihaleler kanunen mucbir sebeplerden(sel,doğal afet,salgın hastalık vs.) dolayı yapılır. 2-önceki ihale mevcut hizmet binasının depreme dayanıksız olması gerekçe gösterilerek,ihale ilan süresini(28 gün) beklememek için yapılmış fakat işin süresi komik bir şekilde 400 gün olarak belirlenmiştir.ayrıca hala aynı binalarda hizmet verilmeye devam edilmektedir. 3-pazarlık usulüyle verilen iş %80’i(!!) tamamlandığı gerekçesiyle usulsüz olarak feshedilmiştir. 4-yine komik bir şekilde yarım kalan iş açık ihale usulüyle tekrar ilana çıkılmıştır. 5-madem iş acildi neden yarım bırakılmasına müsade edildi?acil değilse neden pazarlık usulüyle ihale edildi. 6-ortalama zekaya sahip her türk vatandaşının anlayabileceği kanun maddelerini lastik gibi sündürmeye çalışmak ne kadar doğru. 7-kaba inşaatı pazarlık usulüyle yaptırıp,ince işleri açık ihaleye çıkmak akla vicdana ve kanunlara ne kadar uygun? 8-kendi hizmet binasının ihale ve inşaatını çorbaya çeviren bir kurumdan üç yüz küsür bin insanın hizmet beklemesi garip bir durum. Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Suç Çınar da değil ki. Çınar’ı biz seçmedik mi? Her ayıbını örtmedik mi? Kaç tane akpli yanlışa yanlış dedi de bu adam kendine çeki düzen verdi? Dünyaya rezil olduk ama hala destekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    İşin %80 ni mi bitmiş bide inşaat mühendisi olacaksın, onuda bırak inşaat malzemesi satan iş adamısın. Ayıptır yahu insanlara yalan söylemeyin biraz utanın.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Şu memlekete işinin ehli bir yönetici gelmedi. Yanarım yanarım ona yararım. Vizyon misyon sahibi taşın altına elini koyabilecek vurduğu yerden ses getirecek yüzlerce Malatya evladı varken diyorum ve susuyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    % 80 i biten inşaat bu mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Mehmet Çınar kimi zengin ediyor millet bu kadar geçim sıkıntısı çekerken devletin parasını nasıl böyle Çar çur ederler Allah aşkına birileri bunlara dur desin artık cumhurbaşkanımız bu olanları görmüyor mu duymuyor mu bunlar gibileri yüzünden partiden soğudu insanlar ben bir ak partili olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyumuz reise belediye seçimlerinde aday gösterilirse tekrar Mehmet Çınar sandığa gidip oy kullanmaz bu millet haberiniz olsun
    0
    0
    Yanıtla