SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HÜDA PAR'ın İl Kongresi Yapıldı

HÜDA PAR'ın İl Kongresi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Malatya 3. Olağan İl Kongresi yapıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin açılışında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi.

Şu anda Gazze'de bir soykırım olduğunu belirten Dinç, burada hayatını kaybeden Filistinlilere de rahmet diledi.

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehitler olduğunu belirten Dinç, şöyle konuştu:

"Ülkemizde 12 eve ateş düştü, 12 canımızı kaybettik. Sadece 12 ev değil, aslında bütün olarak bir milletin gönülleri yandı. Bu kardeşlerimize de rahmet diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. İnşallah bizler bu ateşin, bu yangının sönmesi ve memleketimizin huzura kavuşması için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz."

7 Ekim'den sonra yeni bir dünya düzeni gerektiğini ifade eden Dinç, "Yeni bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gerekiyor. Yeniden uluslararası hukukun gözden geçirilmesi gerekir. Yeniden bir insan hakları beyannameleri, sözleşmeleri, bildirgeleri gerekiyor. Çocuk hakları ile ilgili artık bugün Batı bahsettiği zaman hiç kimse onlara inanmayacaktır. Artık bugün Washington'da, Toronto'da, İspanya'da halk ayaklanmış. Bunların sahtekarlığını görmüş ve Filistin halkının haklı ve meşru davasının yanında olduğunu gösteriyorlar. Bakmayın bazı İslam ülkelerinin zillet içerisinde debelenmesine. Artık bugünden sonra nur, Gazze'den yükselecek, tüm dünyayı saracak." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu ise Türkiye'ye yönelik hem içerde hem dışarda bir takım mihrakların da etkisiyle zaman zaman kaotik ortamlar, çatışmalar, saldırılar, bir takım terör faaliyetlerinin geçmişten bugüne devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"12 hanemize ateş düştü. Bu ateş aslında memleketin dört bir tarafına düştü. Bu vesileyle kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gerek ülke içinde gerekse İslam coğrafyasında cereyan eden hadiselerin tamamının arkasında kuşkusuz bir takım küresel egemen güçlerin parmağı var. Bu son günlerde yaşananlar da bunu çok açık bir şekilde aslında ortaya koydu. Türkiye'nin Orta Doğu'daki varlığı, İslam alemi içerisindeki varlığı ve son dönemlerde attığı bir takım adımlar birilerini geçmişte de rahatsız etti, bugün de rahatsız ediyor. Bizim millet olarak huzura, güvene, emniyete ihtiyacımız vardır. Devlet millet el ele, bu memleketin geleceği için hep birlikte çaba sarf edelim, gayret edelim, çalışalım."

Konuşmaların ardından İlker Dönmezer başkanlığında tek liste ile gidilen seçimde Dönmezer yeniden il başkanlığına getirildi.

Dönmezer'in başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:

İl idare Kurulu Asil Üyeler:
1-İlyas Tokmak
2-Nihat Sezer
3-Mehmet Gül
4-Selahattin Yıldırım
5-Mehmet Tokat
6-Mehmet Şirin Dinç
7-Said Gökçek
8-Enes Çatalkaya
9-Mehmet Severge

İl İdare Kurulu yedek üyeler: 
1-Hayrettin Tokat
2-Yavuz Tohma
3-Melih Özdemir
4-Şerafettin Koçhan
5-Hamdi Kaya

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • alper (4 ay önce)
    sağtarafta önde oturan arkadaş bir öğretmen. eğitim bir sen il temsilcisi. boynundaki atkıyı çıkarmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • güder (4 ay önce)
    Osman Güder bütün tuşlara basıyor :D)))
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İsmail (4 ay önce)
    hdp pkk savunucusu hudapar Hizbullah savunucusu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Polat (4 ay önce)
    Hüdaparı, kürdistanı savunan ve bu kürdistanın şeriat ile yönetilmesi gerektiğini savunan partiyi benim hemşerim nasıl savunur sahip çıkar. bu hdp nin bi ton farklısı. Malatyalıııı ne kürdistanı noluyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (4 ay önce)
    Hayırlı uğurlu olsun İnşaAllah
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Barguzulu (4 ay önce)
    Saklamayın yüzünüzü efendiler . Gitmesini biliyorsanız bakmasını da bilin . Kurnazlar
    %87
    %13
    Yanıtla
  • cafer (4 ay önce)
    ön 2 sırada oturupda foto çekileceği zaman kafayı yana çevirenler, önüne bakanlar çok komik olmuşlar :) görüntü vermek istemiyorsanız niye gittiniz.mecburiyetten mi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı (4 ay önce)
    Ön koltuklar paso AKEPE kadroları Adları farklı olsa da zihniyet aynı Cumhuriyet karşıtlığı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (4 ay önce)
    Yine konu aynı vatan,millet,Sakarya. Anlamadığım nokta şu; bizler hepimiz devletimizin,bağrağımızın,vatan topraklarımızın tek olduğu kanaatindeyiz,bunun aksini kimse iddia edemez. Siz şu an toplumda vatandaşların,esnafların,işçilerin,emeklilerin vs.sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında gayret gösterin,bizleride şaşırtın. Ekmek kuyruklarının arttığı,çocukların yatağa aç girdiği,emeklilerin çarşıda bir yemek bile yiyemediği bu günlerde bunları konuşalım ve çözelim. Herkes ALLAH için görevini yerine getirirse bizler bugün bu durumda olmayız.Demekki kimse ALLAH rızası için görevini icra etmiyor...
    %93
    %7
    Yanıtla